22 Ιουν 2012

"ΦΡΟΥΡΟΙ" ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ


Την περασμένη δεκαετία το Φαληράκι δυσφημίστηκε στα πέρατα του πλανήτη εξαιτίας της συμπεριφοράς μεθυσμένων Βρετανών τουριστών. Τώρα η τουριστική μας περιοχή πρωταγωνιστεί στα ΜΜΕ με ρεπορτάζ και άρθρα για την συμπεριφορά των δεκάδων παράνομων μεταναστών και τον φόβο που έχουν σκορπίσει στους μόνιμους κατοίκους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα να κάνει δυναμικά την εμφάνισή του το αμφιλεγόμενο κόμμα της Χρυσής Αυγής.Ο έμπειρος δημοσιογράφος Θανάσης Μαρασιώτης στο κεντρικό άρθρο του rodosalarm.gr κατέγραψε τις παρακάτω ανησυχητικές πληροφορίες:

Η Χρυσή Αυγή ανέλαβε την περιφρούρηση των παραλιών του Φαληρακίου!
ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΑΝ!
Συνεργασία με το τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών! Και μετά όλοι απορούν γιατί αύξησε την εκλογική της δύναμη (και) στη Δωδεκάνησο!
Υπόθεση της Χρυσής Αυγής κατέληξε να γίνει η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί από την αρχή της σεζόν στο Φαληράκι, εξ αιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς μεταναστών, νομίμων και παρανόμων, από Αφρικανικές χώρες, αλλά και το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, και λόγω της αδυναμίας των αρμοδίων Υπηρεσιών να ελέγξουν την κατάσταση σε μια από τις πιο προβεβλημένες τουριστικές περιοχές της Ρόδου.
Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του «Rodosalarm», ότι το πρόβλημα της συνύπαρξης αυτών των συγκεκριμένων μεταναστών με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής, καθώς και με τους ξένους τουρίστες, παίρνει μέρα με την ημέρα εκρηκτικές διαστάσεις, πολλοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν και εξέφρασαν τις ίδιες ανησυχίες, ακόμη και για σύρραξη, αλλά η Χρυσή Αυγή κινήθηκε άμεσα και ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την περιφρούρηση των παραλιών του Φαληρακίου, ώστε οι μετανάστες να μην ενοχλούν τους ξένους τουρίστες!
Συγκεκριμένα ανήρτησε στο facebook ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Η Π.Δ. Δωδεκανήσου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, θα είναι στο πλευρό της Επιτροπής των κατοίκων της περιοχής σε οποιαδήποτε δράση οι ίδιοι αποφασίσουν, προκειμένου να ηρεμίσει το τόπος. Έως τότε, μέλη της Χρυσής Αυγής θα περιπολούν καθημερινά στις παραλίες για να αποτρέψουν την εγκληματικότητα που προκαλεί ζημιά στον τουρισμό μας»!..

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής, που ήδη εφαρμόζεται στην πράξη, αποτελεί συνέχεια ενεργειών που προηγήθηκαν, ύστερα από πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών και των καταστηματαρχών του Φαληρακίου. Οι ίδιοι κάλεσαν τη Χρυσή Αυγή και ζήτησαν βοήθεια, γιατί όπως ανακοίνωσαν τότε οι αρμόδιοι δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση, ελλείψει προσωπικού και μέσων.
Και φυσικά η Χρυσή Αυγή, άλλο που δεν ήθελε, ανταποκρίθηκε αμέσως και, όπως αναφέρει στη χθεσινή ανακοίνωσή της, πιάνει αμέσως …δουλειά! Και σημειωτέον ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση που η Χρυσή Αυγή καλείται να επιβάλει την τάξη και το νόμο, αλλά όπως λέει, πάντα στα πλαίσια του νόμου!
Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι: Πράττει καλώς ή κακώς η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της, όταν μάλιστα καλούνται από κοινωνικές ομάδες για να τις βοηθήσουν σε διάφορα προβλήματα;
Η Χρυσή Αυγή πολιτεύεται με τον τρόπο της και λειτουργεί με τους κανόνες της. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και κοινωνικό. Και εδώ βρίσκεται η απάντηση στο ερώτημα «γιατί στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις εισέπραξε ικανό αριθμό ψήφων»;
Για όλα υπάρχει εξήγηση, όπως υπάρχουν και ευθύνες.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ" προσκαλεί όλους τους Καλυθενούς στα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Καλυθιών στην οδό Αθανασίου Διάκου (πίσω από το δημοτικό ιατρείο) την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να θαυμάσουν εκθέματα της πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς του τόπου μας που προσέφεραν, δωρεάν, κάτοικοι των Καλυθιών.
Το μουσείο δημιουργήθηκε σε χώρο που παραχώρησε η οικογένεια Χατζηδιάκου που κατάγεται από τις Καλυθιές και ζει στην Ιταλία.

ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ



Οι μαθητές της Ε1 τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών με τη καθοδήγηση του δασκάλου εικαστικών Δημοσθένη Σαλαμέτη μετέτρεψαν ένα τοίχο του προαύλιο σε... έργο τέχνης με μηνύματα για την προστασία της φύσης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                             Ρόδος   28/5//2012         
   ΝΠΔΔ ΄΄ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ A/ΘΜΙΑΣ      
   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΄΄



                                                       Προκήρυξη
 Πλειοδοτικός διαγωνισμός, για την εκμίσθωση των σχολικών  κυλικείων 1)του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών και  2)Δημοτικού Σχολείου Λάρδου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...