25 Νοε 2011

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών εξασφάλισε την παρουσία ειδικού μεγάλου μηχανήματος του στρατού προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης και διάνοιξης αγροτικών δρόμων στην ευρύτερη περιοχή μας. Οσοι δημότες Καλυθιών επιθυμούν να γίνουν παρεμβάσεις σε δρόμους που οδηγούν στις ιδιοκτησίες τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών προκειμένου να καταγραφεί και να εξεταστεί, άμεσα, το αίτημα τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η διοίκηση του Απόλλωνα Καλυθιών ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου "Ο ΛΕΛΗΣ" για το γεύμα που παρέθεσαν στην ομάδα πριν λίγες ημέρες και το οποία συνέβαλε για να συνεχιστεί το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ.
Επίσης η διοίκηση καλεί τους φιλάθλους να συμπαρασταθούν και εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καλυθιών με ώρα έναρξης 14.45 και αντίπαλο τον Διαγόρα Βατίου. Με νίκη ο Απόλλων θα παραμείνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

"ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΟΔΟΣ
Κατά δεκάδες προσέρχονται καθημερινά στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν τους διπλασιασμούς των τετραγωνικών μέτρων που αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ προκειμένου να μην πληρώσουν και το διπλάσιο τέλος ακινήτων. Ως γνωστό το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στον πρώην δήμο Καλλιθέας όπου περισσότεροι από 1.000 ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν διπλάσιο χαράτσι.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη παρέμβασης του δήμου ώστε να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθεί η περαιτέρω ταλαιπωρία των δημοτών, ωστόσο απουσίαζε από την προχθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας όπου ελήφθη η σχετική απόφαση.
Ο ίδιος επικαλείται ανειλημμένες υποχρεώσεις, όμως οι περισσότεροι όμως συνάδελφοί του αποδίδουν την απουσία του στη διατάραξη των σχέσεων που έχει επέλθει τόσο με το δήμαρχο όσο και με μέλη της παράταξης.
Μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές ο δήμαρχος φέρεται να σκέφτεται ακόμα και την αντικατάσταση του αντιδημάρχου Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου. «Εγώ δεν απαντώ σε διαρροές και φήμες. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα προσωπικά με το δήμαρχο. Με την πολιτική που ακολουθούμε ως παράταξη έχω πρόβλημα, διότι δεν ακολουθούμε το ζητούμενο της κοινωνίας. Εχω άποψη και φωνή και δεν μπορεί κανείς να μου απαγορεύσει να λέω τη γνώμη μου. Ως δημοτικοί σύμβουλοι είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε τη φωνή της κοινωνίας στο δημοτικό συμβούλιο. Αν κάποιοι θέλουν να είναι άβουλοι και διακοσμητικά στοιχεία, δεν είναι δικό μου θέμα. Εγώ δεν λογοδοτώ στα παπαγαλάκια. Αν ο δήμαρχος θεωρεί ότι δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου, τότε ας με αντικαταστήσει κι ας φέρει κάποιον που μπορεί να την κάνει καλύτερα. Δεν είμαι γατζωμένος σε καμία καρέκλα. Ο ίδιος όμως δεν μου έχει πει μέχρι στιγμής τίποτα τέτοιο και ως εκ τούτου θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαντώ σε φήμες και διαδόσεις» δήλωσε ο κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά.
Στην συνεδρίαση της παράταξης πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το θέμα της ΔΕΗ που έχει προκύψει, κυρίως στο δήμο Καλλιθέας με τους ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων εκτός σχεδίου, να καλούνται να πληρώσουν διπλό χαράτσι επειδή αναγράφονται διπλάσια τετραγωνικά μέτρα στις συμβάσεις που έχουν συνάψει για την ηλεκτροδότησή τους.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος είναι απαραίτητο να κινηθεί άμεσα η δημοτική αρχή για να αρθεί η αδικία που συντελείται εις βάρος των ιδιοκτητών και για το λόγο αυτό θα γίνουν απευθείας συνεννοήσεις με τη ΔΕΗ ώστε η διόρθωση να γίνεται αμέσως, έχοντας ως δεδομένη τη συναίνεση του δήμου Ρόδου στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...