30 Μαρ 2014

ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Κείμενο: news12.gr
Ένα οχτάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο (από το 64’ έως και το 72’), ήταν αρκετό για τον Φοίβο Κρεμαστής προκειμένου να επικρατήσει με 3 – 0 μέσα στις Καλυθιές του τοπικού Απόλλωνα και να μπει έτσι με το δεξί στην διαδικασία των play off της Α’ Κατηγορίας.
Η ομάδα της Κρεμαστής αυτή τη φορά φιγουράρει στην 1η θέση της βαθμολογίας έχοντας 7 βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο πάντως, η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη, έβρισκε δύσκολα διαδρόμους προς την αντίπαλή εστία καθώς είχε απέναντι της μια πολυπρόσωπη άμυνα.
Ούτε οι κάθετες μπαλιές προς τον Αγγελόπουλο και τον Ορφανίδη ήταν εφικτό να περάσουν, ούτε όμως και οι σέντρες οι οποίες γινόντουσαν εύκολη λεία για τον υψηλόσωμο Φυλακούρη.
Τελικά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να …ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα με ένα μακρινό σουτ του Θεοδοσίου και από εκεί και πέρα να αποκτήσουν ένα ξέφρενο ρυθμό και να μπορέσουν να φθάσουν στην επίτευξη άλλων δυο τερμάτων. Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και μέχρι και το 0 – 3 ήταν φανερό πως έριξαν το μεγαλύτερο τους βάρος στην άμυνα τους.
Από εκεί και πέρα προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός χωρίς όμως να τα καταφέρει. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι δημιούργησε μόνο μια ευκαιρία. Σε γενικές γραμμές η νίκη του Φοίβου κρίνεται απόλυτα δίκαιη καθώς ήταν η καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.
Το φιλμ του αγώνα
Στο 22’ από κάθετη μπαλιά του Δελαπόρτα, ο Ορφανίδης πήρε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε αλλά έδιωξε με τα πόδια ο Κουφάλης.
Στο 25’ μετά από σέντρα σουτ που έγινε στην περιοχή από τον Δελαπόρτα, Αγγελόπουλος και Γκινής μπερδεύτηκαν από κοντά και κανείς τους δεν μπόρεσε να την προωθήσει στα δίχτυα.
Στο 30’ ο Παπανικολάου έκανε το πρώτο σουτ για τον Απόλλωνα (από το ύψος της περιοχής) αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ.
Στο 41’ ο Θεοδοσίου εκτέλεσε φάουλ και ο Γκινής έπιασε μια κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελαφρώς δίπλα από το κάθετο δοκάρι (άουτ).
Στο 53’ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τα αριστερά αλλά ο Κουφάλης έδιωξε τη μπάλα με γροθιές.
Στο 57’ ο Γκινής έκανε ωραίο 1 – 2 με τον Ορφανίδη και ο τελευταίος έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα να περάσει άουτ.
Στο 64’ ο Θεοδοσίου μετά από απόκρουση της άμυνας, έκανε ένα σουτ από περίπου 40 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα να «καρφωθεί» στο δεξί παραθυράκι του Κούφαλη (0 – 1).
Στο 68’ ο Αγγελόπουλος δέχθηκε την πάσα από τον Ορφανίδη και πλάσαρε τον Κούφαλη ο οποίος επιχείρησε άστοχη έξοδο με αποτέλεσμα να γίνει το 0 – 2.
Στο 72’ ο Γκινής μπήκε δυνατά στην περιοχή και ο Πιέρο τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ορφανίδης.
Στο 87’ ο Παπανικολάου και ο Μαυρομούστακος, άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τον τελευταίο να κάνει πλασέ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Λουτριώτης κατάφερε να αποκρούσει.
Καλύτεροι του Απόλλωνα οι Φυλακούρης, Κυρίτσης και Κίτσος. Άρεσαν από τον Φοίβο οι Θεοδοσίου, Ορφανίδης και Γκίνης.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Κόλλιας (Ράδος, Λάζος).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ: Κουφάλης, Κίτσος, Τσαλίκης (46’ Πιέρο), Σαββούλης, Φυλακούρης, Σκόρπος, Δημητράς (62’ Κιόττου), Σταυρής, Παπανικολάου, Μαυρομούστακος, Κυρίτσης (84’ Σιέχ)
ΦΟΙΒΟΣ: Λουτριώτης, Αθανασίου, Κακαζούκης (84’ Πεταυράκης), Θεοδοσίου, Γεωργαντζιάς (79’ Χριστοδούλου), Τζιβίλογλου (81’ Λ.Τ. Δημητρόπουλος), Τζαφέρης, Γκινής, Αγγελόπουλος, Δελαπόρτας, Ορφανίδης

ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΥΘΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ



O Αλεξ Φάρελ - Χατζηδιάκος με τον προπονητή του Μπάμπη Στατιού


Ο Στάθης Αντωνάς με τον προπονητή του Μπάμπη Στατιού


Ο Σπύρος Μπασουκέας (Καβουσανάκης) πανηγυρίζει την πρόκρισή στον τελικό των 60 κ. νέων

Τρεις νεαροί αθλητές από τις Καλυθιές προκρίθηκαν στους τελικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος πυγμαχίας, κατηγορίας Νέων, που διεξάγεται στο νέο κλειστό γυμναστήριο Φαληρακίου.
Στην κατηγορία 60 κιλών ο Στάθης Αντωνάς του Σταυρού Καλυθιών την Κυριακή προκρίθηκε χωρίς αγώνα αφού ο αντίπαλός του στον ημιτελικό δεν προσήλθε στο ρινγκ. Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο Σπύρος Μπασουκέας, αθλητής του ΑΣ Διαγόρα Νίκαιας Αττικής. Ο Μπασουκέας έχει καταγωγή από τις Καλυθιές αν και μένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι γιος της Μαίρης Καβουσανάκη και στον νικηφόρο ημιτελικό της Κυριακής πολλοί φίλοι και συγγενείς του χειροκρότησαν τις προσπάθειές του. Το δεδομένο είναι πως το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών νέων θα κρεμαστεί σε στήθος αθλητή από τις Καλυθιές.
Στην κατηγορία των 64 κιλών θριαμβευτικά στον τελικό προκρίθηκε και ο Αλεξ Φάρελ - Χατζηδιάκος του Σταυρού Καλυθιών που στον τελικό της Δευτέρας προσδοκά πως θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.
Οι τελικοί της Δευτέρας θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί.
Να σημειωθεί ότι και οι τρεις Καλυθενοί πυγμάχοι αναμένεται να κληθούν στην εθνική ομάδα πυγμαχίας της κατηγορίας τους κάτι που σημαίνει ότι το μέλλον τους προβλέπεται γεμάτο αθλητικές επιτυχίες.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...