19 Οκτ 2010

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Το σούρουπο της Τρίτης, πριν ανοίξουν οι ουρανοί για τη δυνατή βροχή, τα σύνεφα και οι αστραπές προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ

Αναφορικά με την αποχώρηση του κ. Μπάμπη Σαρρή από το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 και τη σχετική ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Η Ρόδος Μπροστά» και υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με λυπεί η αποχώρηση του κ. Μπάμπη Σαρρή από αυτή, τη σπουδαία για το μέλλον του τόπου μας, μάχη. Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που δίνουμε απέναντι σ’ ένα οργανωμένο σύστημα, μας ενώνει ο κοινός στόχος και δεν χωρούν προσωπικές πολιτικές».

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Δεν πρόλαβε να λειτουργήσει το νέο δημοτικό σχολείο και άγνωστοι (πιθανότατα αθίγγανοι) ανέβηκαν στην ταράτσα του, σπάζοντας πόρτες, και αφαίρεσαν κομμάτια χαλκού.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΑΡΡΗΣ


Ο Νομαρχιακός σύμβουλος Μπάμπης Σαρρής που είχε ανακοινωθεί στο δημοτικό ψηφοδέλτιο Καλλιθέας της παράταξης Χατζημάρκου (η φωτογραφία από την ημέρα της συμφωνίας) υπέβαλε στο Πρωτοδικείο την παραίτησή του και έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία αφήνει σοβαρές αιχμές για επιλογές που έγιναν (φωτογραφίζει την περίπτωση του Γιώργου Ιατρίδη). Πλέον ο συνδυασμός Χατζημάρκου θα έχει πέντε δημοτικούς υποψηφίους Καλλιθέας, τρεις από τις Καλυθιές (Φλεβάρης-Τσαλίκης-Ιατρίδης), έναν από τα Κοσκινού (Μανωλάγκας) και έναν από τη Ψίνθο (Κωστομοίρης). Αναλυτικά η δήλωση-παραίτηση του Μπάμπη Σαρρή.

"Αν έμαθα κάτι στη ζωή μου είναι να περπατώ με αξιοπρέπεια και ήθος. Να κοιτώ στα μάτια το συνάνθρωπό μου και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί του. Απλά. Ξεκάθαρα. Ποτέ δεν ήρθαν οι ερινύες να με βρουν, γιατί σε κάθε κίνησή μου κυριαρχούσε το δίκαιο, η ανιδιοτέλεια και η εντιμότητα. Δεν ήμουν, ούτε είμαι αλάνθαστος.
Γνωρίζω, κρίνω και πάντα πληρώνω το τίμημα της επιλογής μου. Όπως και τώρα που επιλέγω την πολιτική μοναξιά, από την πολιτική αλαζονεία και ματαιοδοξία.
Όντας ένα δημοκρατικό άτομο με μεγάλη πίστη στην ισονομία, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο, από την παράταξη που πίστεψα ότι θα έφερνε την αλλαγή στα τοπικά μας δεδομένα. Λόγοι αντίθετοι από τα πιστεύω μου, με αναγκάζουν να αποχωρίσω από την εκλογική διαδικασία και από την παράταξη «Η ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο.
Αλλαγές της τελευταίας στιγμής, με απόφαση του προέδρου δίχως καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή συνεννόηση, ανέτρεψαν πλήρως το σχεδιασμό στη διάταξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης στο δήμο Καλλιθέας και μετέβαλαν τα χαρακτηριστικά της. Η σύνθεση και η αντιπροσώπευση δεν ήταν αυτή που συμφωνήθηκε. Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να ενεργοποιηθεί στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς και θα ήμουν ο τελευταίος ο οποίος θα αρνιόμουν αυτό το δικαίωμα. Όμως, όλα αυτά γίνονται στην ώρα τους και αποφασίζονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Γίνονται στο φως και όχι παρασκηνιακά, υποθάλποντας «συγκαλυμμένες» υποστηρίξεις. Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις, που κρίνονται κάθε φορά αναγκαίες για οποιοδήποτε λόγο, έστω και την τελευταία στιγμή, συναποφασίζονται και δεν επιβάλλονται. Εκτός, εάν οι μέχρι τότε επιλεγέντες υποψήφιοι έχουν ήδη κριθεί ανίκανοι να σηκώσουν το βάρος μιας δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης και άρα πρέπει να αντικατασταθούν ή εντέχνως να παραμεριστούν.
Λυπάμαι ειλικρινά για την τροπή των γεγονότων που με στεναχωρούν, με πικραίνουν και με αναγκάζουν να αποσυρθώ από την παράταξη. Η πρόθεση μου ήταν να συμβάλω θετικά και συλλογικά στην εκλογική μάχη για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας, κάτω από τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες περνάμε.
Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων επέλεξα την ανεξάρτητη παράταξη «Η ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» για να προσθέσω τις ταπεινές μου δυνάμεις απέναντι στους κομματικούς υποψηφίους που κλήθηκαν με το ζόρι να υπερασπιστούν, όχι μόνο την αυτοδιοίκηση και τα συμφέροντα των Ροδιτών, αλλά πρωτίστως την κυβερνητική πολιτική που κόβει στην κυριολεξία τα πόδια των συνταξιούχων, θερίζει από την πείνα την κοινωνία και οδηγεί στο μαρασμό την περιφέρεια και ολόκληρη τη χώρα.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες μου, με απογοήτευσαν και με αφόπλισαν. Οι μηχανισμοί αποδείχτηκαν ακόμη μια φορά πιο ισχυροί. Ζητώ συγνώμη από όλους τους φίλους και συγχωριανούς μου που με πιστεύουν και με στηρίζουν σε όλη τη διαδρομή μου. Παραμένω ενεργός πολίτης και συνεχίζω να πολεμώ για το καλό του τόπου μου από άλλο μετερίζι, κοιτώντας πάντα κατάματα.
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους συνυποψήφιους μου και δύναμη σε όσους μάχονται με ανιδιοτέλεια για το καλό αυτού του τόπου.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ρόδος 19-10-2010 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως και από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, παραμ...