1 Φεβ 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αυστραλίας 88-90 , Τ.Κ. 85100, Ρόδος
Τηλ: 22410 39302  Φαξ: 22410 21514
Ε-mail: info@bookings-gr.com  

                                                                                         
Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων πως οι επιχειρηματίες  οφείλουν να ανανεώσουν την άδεια λειτουργίας και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2012 .
Επίσης, η έκδοση και ανάρτηση θεωρημένων τιμοκαταλόγων είναι υποχρεωτική. Με την υπ ‘ αριθμόν 1597/ΦΕΚ108Β/2011 απόφαση , στις επιχειρήσεις που δεν θα εκδώσουν τιμοκαταλόγους επιβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ. πρόστιμο 300 ευρώ .

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρηματίες μέλη μας μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους συλλόγους  ή στα γραφεία της  Ομοσπονδίας και στο τηλέφωνο 2241039302 .


Παρών στο Κοινοβούλιο

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου Τάκης Τοκούζης, με την ιδιότητα του μέλους της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Περιφερειών του Κοινοβουλίου, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της με θέμα ημερήσιας διάταξης «Περιφερειακή Ανάπτυξη Νοτίου Αιγαίου-Συγκοινωνία-Υγεία-Περιβάλλον-Περιφερειακή Τουριστική Ανάπτυξη». Κατέθεσε τα προβλήματα που αφορούν στο κλάδο μας στα νησιά της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένες προτάσεις για τη περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού των νησιών αυτών, και περαιτέρω επεκτάθηκε και στα γενικά κλαδικά προβλήματα.
Δεσμεύτηκε να υποβάλλει έγγραφο υπόμνημα στην Επιτροπή με τις επιμέρους προτάσεις της Ομοσπονδίας για τη λύση των προβλημάτων αυτών.

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ


Kλήθηκε για νέα κατάθεση, αύριο Πέμπτη, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ι. Ιατρίδης στα πλαίσια της έρευνας που διενεργείται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσλήφθηκε σε ηλικία 17 ετών, στην πρώην κοινότητα Καλυθιών από τον ίδιο, η κόρη του, βουλευτής σήμερα Δωδεκανήσου κ. Μίκα Ιατρίδη αλλά και για τυχόν παρατυπίες στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη μονιμοποίησή της στο δημόσιο μέχρι και τη μετάταξή της στον πρώην Δήμο Ιαλυσού.
Την περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση, όπως έγραψε η "δ", ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικο, ο αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γ. Κτιστάκης.
Ο κ. Κτιστάκης αφού μελέτησε την προκαταρκτική δικογραφία, που σχηματίστηκε μετά από αυτοπρόσωπη έρευνα του κ. Μπούτσικου, αλλά και τη διάταξη για την αρχειοθέτησή της κατ' άρθρο 43 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έκρινε συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να διενεργηθούν κι άλλες προανακριτικές πράξεις.
Ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ζήτησε να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο κ. Ι. Ιατρίδης για να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψη της κόρης του σε μια περίοδο που φέρεται να φοιτούσε στο πανεπιστήμιο αλλά και να ληφθούν καταθέσεις από το υπαλληλικό προσωπικό για να βεβαιωθεί εάν είχε φυσική παρουσία στο Δήμο και στην πρώην κοινότητα.
Ο κ. Αντεισαγγελέας Εφετών ζήτησε παραπέρα να γίνει αυτοπρόσωπος έλεγχος από αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών στο Δημαρχείο Καλλιθέας για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πράγματι καταστροφή από πλημμύρα του αρχείου και εάν χάθηκαν πράγματι τα στοιχεία που αφορούσαν την πρόσληψή της, σε ηλικία 17 ετών, το έτος 1994.
Ζήτησε παραπέρα να ελεγχθεί εάν εισπράχθηκαν τα εντάλματα πληρωμής που είχαν εκδοθεί επ' ονόματί της και εάν ναι, σε ποιο ύψος ανήλθαν οι αμοιβές της.
Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών κ. Μπούτσικος απέστειλε επιστολές στο Δήμο Ρόδου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Δημόσιο Ταμείο ζητώντας επίσημα αντίγραφα από τα στοιχεία που ζητούνται στα πλαίσια της νέας έρευνας.
Αφού τα μελετήσει πρόκειται να εκδώσει και νέο πόρισμα και να το υποβάλει προς έγκριση στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου.
Θυμίζουμε ότι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει ήδη κρίνει ότι δεν προκύπτει η διάπραξη ποινικού αδικήματος και ότι οι σχετικές καταγγελίες τυγχάνουν προφανώς αβάσιμες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...