19 Νοε 2012

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΠΡΕΛΑΔΕΣ

Νέα διοίκηση απέκτησε το Σωματείο Ομπρελάδων Φαληρακίου "Ο ΗΛΙΟΣ" μετά τις εκλογές της 27ης Οκτωβρίου.
Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους:
Πρόεδρος: Δημήτρης Κεπέρης
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Μανιάς
Γραμματέας: Παρασκευή Χατζηγεωργίου
Ταμίας: Κυριάκος Αργυρού
Μέλη: Γιώργος Σαρίκας, Κυριακούλα Δημητραδιού, Μιχάλης Ρουσσάκης, Χρυσούλα Κατσαρά και Απόστολος Μουστάκης.

ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ!


Τα κατορθώματα του Μιχάλη Μανιά στα γήπεδα του επαγελματικού ποδοσφαίρου συνεχίζονται. Το απόγευμα της Κυριακής, στη Μυτιλήνη, σκόραρε εκ νέου με τη φανέλλα του Απόλλωνα Σμύρνης και σφράγισε τη νίκη με 2-0 επί της Καλλονής.
Σε εννέα αγωνιστικές στη Football League ο Καλυθενός σέντερ φορ έχει πετύχει τρία τέρματα. Σίγουρα ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος εάν ο προπονητής του τον χρησιμοποιούσε ως βασικό. Στο τελευταίο παιχνίδι μπήκε στον αγώνα στο 80' και σκόραρε στο 85'.
  

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβαν τα μέλη του Πολιστιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ.
Στα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία Καλυθιών θα συγκεντρώνονται ρούχα και άλλα οικιακά είδη προκειμένου να δοθούν στην άτυχη οικογένεια που το βράδυ της Παρασκευής είδε να καίγονται όλα τα υπάρχοντά της στο σπίτι που διέμενε.
Η οικογένεια, ένα νέο ζευγάρι με δύο μικρά παιδιά, χρειάζεται την στήριξη όλων μας. Ας δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. 

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ 100 ΚΟΤΕΣ!

Σήμερα θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ σε όλους εσάς, τους επισκέπτες του blog, σε πρώτο ενικό.
Από το 2008 σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση προσπαθώ έγκυρα και έγκαιρα να ενημερώσω όσους κατοικούν ή κατάγονται από τις Καλυθιές για όλα όσα συμβαίνουν στον αγαπημένο μας τόπο.
Ολες οι αναρτήσεις έχουν ως στόχο την ενημέρωση χωρίς ύβρεις, χωρίς υπονοούμενα και χωρίς προσβολή προσωπικοτήτων. Προτεραιότητα του blog είναι η προάσπιση των συμφερόντων του χωριού μας.
Με βάση τα παραπάνω πριν τρεις εβδομάδες το blog δημοσίευσε την είδηση για την παραχώρηση εκκλησιαστικού ακινήτου σε Ελληνα που γεννήθηκε στην Αλβανία, κομμωτή στο επάγγελμα.
Το blog άσκησε κριτική στα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής για τις διαδικασίες που ακολούθησαν στην παραχώρηση του ακινήτου αφού πέρα από τη νομιμότητα υπάρχουν ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το ηθικό κομμάτι και την προτεραιότητα που πρέπει να έχουν οι κάτοικοι των Καλυθιών αλλά και την ενημέρωση που πρέπει να υπάρχει γύρω από τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας.
Εξαιτίας της συγκεκριμένης ανάρτησης το πρωί του Σαββάτου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος μου από τον ενοικιαστή του εκκλησιαστικού ακινήτου για "κλοπή 100 κοτών και σφαγή μίας εξ αυτών"¨.
Υποστηρίζει δηλαδή ότι εγώ πήγα στο χωράφι που έχει περιφράξει, άνοιξα τρύπα στο συρματόπλεγμα και του έκλεψα 100 κότες. Και όλα αυτά χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο τη ψευδή αναφορά ότι ενώπιον των μελών της εκκλησιαστικής επιτροπής τον απείλησα ότι θα του σφάξω τις κότες.Με τον κίνδυνο να συλληφθώ, λόγω αυτοφώρου, πέρασα ένα ψυχολογικά δύσκολο Σαββατοκύριακο και σήμερα κατέθεσα στην αστυνομία, ως κατηγορούμενος, ότι δεν έχω καμία σχέση με την κλοπή των κοτών.
Πρότεινα ως μάρτυρες τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής Καλυθιών που οφείλουν να πουν την αλήθεια και να καταθέσουν τι ακριβώς ειπώθηκε στην συνάντηση που έγινε μετά την αρχική ανάρτηση του blog.
Είναι δεδομένο ότι αργά η γρήγορα η κατηγορία της κλοπής και της σφαγής θα καταρρεύσει αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος μου.
Σε ένα νησί που οι ζωοκλοπές είναι σύνηθες φαινόμενο κυρίως από ομάδες αθίγγανων ο ενοικιαστής του εκκλησιαστικού ακινήτου δηλώνει δεξιά - αριστερά ότι κάποιος Καλυθενός του έκλεψε τις κότες στοχοποιώντας μία ολόκληρη κοινωνία.
Είναι επίσης βέβαιο ότι τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής θα είναι πάντα υπόλογα στην κοινωνία των Καλυθιών για την παραχώρηση κτημάτων που έκαναν δωρεά οι πρόγονοί μας σε άτομα άγνωστα σε εμάς χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία της δημόσιας δημοπρασίας και ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων.
Εστω και τώρα μπορούν να διορθώσουν το λάθος τους. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά των Καλυθιών που θα ήθελαν να τους παραχωρηθεί για γεωργική εκμετάλλευση με χαμηλό τίμημα ένα εκκλησιαστικό ακίνητο.
Ας βγάλουν άμεσα δημόσια ανακοίνωση ενημερώνοντας όλους τους πιστούς ποια ακίνητα έχουν παραχωρηθεί με ποιο τίμημα και σε ποιους και ποια παραμένουν ελεύθερα για γεωργική εκμετάλλευση.
Και κλείνω με ένα τελευταίο ερώτημα...
Στα χωράφια που παραχωρεί η εκκλησία, με βάση τη νομοθεσία, επιτρέπεται η περίφραξη και η κατασκευή "παραγκών"; Επιτρέπεται η κοπή και η καύση θάμνων που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία;

Τάσος Κώστας, υπεύθυνος του kalithies.blogspot.com
Υ.Γ. Ολα τα παραπάνω γράφτηκαν δημόσια γιατί οι εποχές είναι περίεργες και επικίνδυνες και ο μόνος τρόπος που έχει ένας δημοσιογράφος να προστατεύσει τον εαυτό του είναι  η γραφή του.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...