9 Νοε 2012

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΑΓΓΛΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
 Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για σωματική βλάβη από αμέλεια παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 56χρονος Αγγλος υπήκοος E. R. W. του R.  κάτοικος Καλυθιών, που προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα την 31η Οκτωβρίου 2010 και ώρα 07.00 στο πρώτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καλυθιών και στη συμβολή αυτής με την Εθνική οδό Ρόδου - Λίνδου (12ο χιλιόμετρο - περιοχή Αγίας Παρασκευής).
Θύμα του ατυχήματος ήταν ο Γεώργιος Φωτεινόπουλος του Βασιλείου, 34 ετών, κάτοικος εν ζωή Καλυθιών.
Σοβαρά είχε τραυματιστεί και η σύζυγός του Μαρία Βονάκη του Αθανασίου, 30 ετών.
Ο 56χρονος που οδηγούσε το υπ' αριθμ. ΡON 8761 ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε μετωπικά με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Καλυθενός και επέβαινε η 30χρονη σύζυγός του.
Το αμάξι παρέσυρε τη μηχανή σε απόσταση 100 μέτρων και κατέληξε σε χωράφι.
Ο Βρετανός οδηγός, σοκαρισμένος, εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος και περπάτησε με τα πόδια μέχρι την πλατεία των Καλυθιών.  Τελικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και οδηγήθηκε στο τμήμα για τα περαιτέρω.
Στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος
"δεν οδηγούσε με σύνεση και διαρκώς τεταμένη την προσοχή του ούτε ασκούσε την αναγκαία επί της οδού  και του οχήματός του εποπτεία, δεν μείωσε δε αρκούντως την ταχύτητα του οχήματός του, καθόσον ακολουθούσε στροφή και όφειλε να μειώσει την ταχύτητα του οχήματός του και να κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα και διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, επιπλέον δε οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,73 γραμ. ανά λίτρο αίματος, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Καλυθιές προς Ε.Ο. Ρόδου - Λίνδου στο οποίο κινούταν κανονικά ο ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος οδηγώντας την άνευ αριθμού δίκυκλη μοτοσικλέτα του με συνεπιβάτιδα την ΒΟΝΑΚΗ Μαρία.
Ο δε κατηγορούμενος, εξαιτίας έλλειψης της προσοχής του κατά την οδήγηση, δεν κατόρθωσε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην πορεία του, με αποτέλεσμα αυτό να συγκρουστεί με την κανονικά κινούμενη ως άνω μοτοσικλέτα, εξαιτίας δε αυτής της πρόσκρουσης: α) ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, υπέστη κακώσεις αιμοθώρακα αιμοπεριτοναίου, διατομή αορτής, κακώσεις κοιλιακών οργάνων και κατάγματα οστών, εξαιτίας των οποίων, ως μόνης ενεργούς αιτίας, επήλθε ο θάνατός του την 31.10.2010, και β) η συνεπιβάτης της δίκυκλης μοτοσικλέτας, ΒΟΝΑΚΗ Μαρία υπέστη open bloc λεκάνης, κάταγμα κοτυλών αμφώ, κάταγμα δεξιάς κνήμης και περόνης, κάταγμα ηβικής σύμφυσης, ρήξη αυχένα ουροδόχου κύστης, ανοιχτό τραύμα περινέου, κατάγματα 2ου έως 6ου πλευρών δεξιά και κάταγμα δεξιά του ιεροκακκυγικού οστού στη θέση 13".

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...