21 Φεβ 2024

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου συνεδρίασε η Τοπική Κοινότητα Καλυθιών με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το αίτημα των ιδιοκτητών Ταξί για παραχώρηση θέσεων επί της Λεωφόρου Καλλιθέας (στη γωνία με την οδό Ερμού) προκειμένου τις βραδινές ώρες να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες που δεν κατεβαίνουν στην κεντρική πιάτσα στην πλατεία Φαληρακίου.
Το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών αποφάσισε να αποστείλει αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να παραχωρηθούν 3ή 4 θέσεις σε ένα σημείο αλλά με την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες Ταξί δεν θα διπλοπαρκάρουν και δεν θα παραβιάζουν τις προϋποθέσεις παραχώρησης.
Οπως ειπώθηκε το κυκλοφοριακό πρόβλημα επί της Λεωφόρου Καλλιθέας είναι οξύ και πρέπει να αναζητηθούν χώροι στάθμευσης για να μην δημιουργούνται ζητήματα ασφάλειας των πεζών που κινούνται στην τουριστική ζώνη. 
Το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε να καθοριστούν οι δημόσιοι χώροι στον οικισμό των Καλυθιών προκειμένου οι επιχειρήσεις που τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα να πληρώνουν τα τέλη που προβλέπει η νομοθεσία.


Ακολούθησε συζήτηση για την κατάρτιση προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων τόσο στην τουριστική περιοχή Φαληρακίου όσο και στον οικισμό Καλυθιών. Παρούσα στην συζήτηση και η κα Πόλυ Χατζημάρκου, ειδική σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα εκδηλώσεων και πολιτισμού.
Τα σωματεία Τερψιχόρη, ΦΑΡΟΣ, Αειθαλείς, Φιλαρμονική θα καταθέσουν προτάσεις προκειμένου να διαμορφωθεί καλεντάρι καλοκαιρινών εκδηλώσεων με την ονομασία "μέρες πολιτισμού".
Ομόφωνα αποφασίστηκε να επαθεσπιστεί η απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας κάθε χρόνο επί πολλές δεκαετίες.
Για το θέμα αντικατάστασης του επικίνδυνου πλαστικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο Καλυθιών όπου προπονούνται οι ακαδημίες αποφασίστηκε να γίνει έρευνα αγοράς σε εταιρείες που τοποθετούν χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς και στην συνέχεια να αναζητηθεί χρηματοδότηση από τον Δήμο Ροδίων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 
* Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη διοργάνωση χειμερινού καμπ διαβίωσης και διασκέδασης που προγραμματίζεται να φιλοξενηθεί τον Νοέμβριο στην περιοχή Αγιος Ιωάννης. Για λόγους ασφαλείας θα προγραμματιστεί η βελτίωση των δρόμων διαφυγής που οδηγούν στα Λατομεία Καλυθιών και στην περιοχή Μαριτσών.
* Το Τοπικό Συμβούλιο συζήτησε το ενδεχόμενο ονοματοδοσίας του ποδοσφαιρικού γηπέδου Καλυθιών και του κλειστού γυμναστηρίου Φαληρακίου αλλά δεν κατέληξε σε απόφαση αφού τα γήπεδα ανήκουν στον ΔΟΠΑΡ και τη ΔΕΡΜΑΕ.
O πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σωτρίλλης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί η ΔΕΡΜΑΕ δεν ζήτησε από την τοπική κοινότητα να τοποθετήσει εκπρόσωπό της στην επιτροπή του Κλειστού Γυμναστηρίου που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες. 
* Ο δήμος Ροδίων θα ενισχύσει με χρηματικό ποσό το ταξίδι της ομάδας Ρομποτικής του 2ου Δημοτικού σχολείου Καλυθιών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχει πρόθεση επιχειρηματία να καλύψει όποιο υπόλοιπο προκύψει.
* Συνεχίζονται οι επαφές με επιχειρηματίες προκειμένου να αγοραστούν στολές και όργανα για τις ανάγκες της Φιλαρμονικής Καλυθιών.
* Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η καταγραφή των αναγκαίων παρεμβάσεων στην παραλία Φαληρακίου προκειμένου έγκαιρα να γίνουν οι εργασίες.

   

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...