11 Σεπ 2009

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ FALIRAKI TV

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

«Δυστυχώς η κατάσταση με τις παρενέργειες από την εφαρμογή του συστήματος All Inclusive έχει φθάσει στο απροχώρητο» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Φαληράκι και τις συναντήσεις που είχε με δεκάδες επιχειρηματίες της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό . Το «All Inclusive» όπως διαπιστώθηκε από τις συζητήσεις που είχε ο κ Νικητιάδης είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» αφού προκαλεί σημαντική μείωση εσόδων και οδηγεί τους επιχειρηματίες του κλάδου σε τραγικά αδιέξοδα.. Ουσιαστικά τα όσα ανέφεραν στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ οι επιχειρηματίες στο Φαληράκι, είναι κραυγές αγωνίας για τα απανωτά πλήγματα που έχουν δεχθεί από τους πειραματισμούς και τις αλχημείες της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού. «Σε αυτό το σημείο που έχουμε φθάσει με τις απαράδεκτες τακτικές της κυβέρνησης εθνικοποιήστε μας πάρτε τα μαγαζιά μας .Έχουμε φθάσει στα όρια μας» είπαν στον κ. Νικητιάδη οι επιχειρηματίες της περιοχής.
Στον κ. Νικητιάδη επισημάνθηκε ακόμη, πως στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων δεν κατάφεραν να τύχουν επιδοτήσεων από τα προγράμματα ενίσχυσης που με τόση σπουδή ανακοίνωσαν και εν συνεχεία πρόβαλαν, τα αρμόδια υπουργεία. Μετά την επίσκεψη του στο Φαληράκι ο κ. Γιώργος Νικητιάδης δήλωσε τα εξής:
«Η οικονομική κρίση, σε συνάρτηση με την ανυπαρξία μέτρων και τις αναποτελεσματικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τον τουρισμό, δεν έλυσαν αλλά διόγκωσαν τα προβλήματα που σωρεύθηκαν, στην πενταετία διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Αυτός είναι ο λόγος για τις κραυγές αγωνίας που άκουσα από τους ανθρώπους αυτούς, που ασχολούνται με τον τουρισμό και οδηγούνται σε τραγικά αδιέξοδα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι και φέτος, σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων της περιοχής του Φαληρακίου έμειναν κλειστές , γιατί δεν υπήρχε αντικείμενο απασχόλησης, σε μια τουριστική σεζόν που ξεκίνησε αργά και με δυσοίωνες προβλέψεις, οι οποίες σιγά σιγά επιβεβαιώνονται».

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ



Με το επίσημο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2009-2010 για τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, οι ακαδημίες του Απόλλωνα Καλυθιών διοργανώνουν παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου με την επωνυμία «1ο τουρνουά Υψώσεως Τιμίου Σταυρού».

Το τουρνουά εντάσσεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή της εκκλησίας των Καλυθιών, Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και το στηρίζει ενεργά η εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών. Στόχος είναι το τουρνουά να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

Στο τουρνουά, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό γήπεδο Καλυθιών, θα συμμετάσχουν στις ηλικίες 1999-2002 πιτσιρίκια από τα τμήματα υποδομών του Απόλλωνα Καλυθιών και του Ερμή Καλυθιών, ενώ στις ηλικίες 1997-1998 θα αγωνιστούν τα παιδιά από τις ακαδημίες του Απόλλωνα, του Ερμή, του Διγενή Κοσκινού και του Αστέρα Παστίδας.

Το πρόγραμμα:

10.00-11.00 Απόλλων – Ερμής (τέσσερις συνολικά ομάδες) με παιδιά γεννηθέντα τα έτη 1999 έως 2002

11.00 – 13.00 Απόλλων – Ερμής – Διγενής – Αστέρας Παστ. (παιδιά γεννηθέντα τα έτη 1997-1998).

Το τουρνουά στηρίζει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης και Νεολαίας Καλλιθέας και ο Ερμής Καλυθιών, ενώ θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σε νέα εποχή έχουν μπει τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλυθιών, αφού λειτουργούν με ανεξάρτητο διοικητικό σχήμα, υπό την έγκριση και την συνεργασία του ΔΣ του Απόλλωνα Καλυθιών.

Την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία των ακαδημιών του Απόλλωνα για τα επόμενα δύο χρόνια, με απόφαση του ΔΣ, ανέλαβαν οι: Σταμάτης Μπότσης (και μέλος της διοίκησης), Τάσος Κώστας, Φώτης Κώστας, Βάιος Κώστας, Γιώργος Καβουσανάκης, Στέργος Αργυρού, Στέργος Ταχραμάνης, Μανώλης Αντωνίου, Σάββας Βαγιανός, Αντώνης Κώστας, Γιάννης Δημητράς, Λευτέρης Μανιάς, Στέργος Χατζηγεωργίου, Μιχάλης Χατζηγεωργίου κ.α.

Ενεργό ρόλο έχει και ο πρόεδρος του ΔΣ του Απόλλωνα Πανορμίτης Βιτσέντζος.

Προπονητές στα τμήματα υποδομής είναι οι: Κώστας Παπαστεργίου, Μανώλης Κουφάλης, Τάσος Καβουσανάκης, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Σταμάτης Χατζηνικόλας (τερματοφύλακες).

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Απόλλωνα και το τμήμα των Ακαδημιών συνεργάζονται στενά και χωρίς προβλήματα αφού κοινός στόχος είναι η επιστροφή του συλλόγου στις επιτυχίες και η στελέχωση της ανδρικής ομάδας με παίκτες προερχόμενους από τα φυτώρια.

Οι προσπάθειες του ΔΣ του Απόλλωνα και του τμήματος των Ακαδημιών με την στήριξη των φιλάθλων των Καλυθιών σύντομα θα φέρουν και πάλι τον ιστορικό σύλλογο εκεί που ανήκει, σε ρόλο πρωταγωνιστή σε όλα τα επίπεδα.

Με τιμή

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Απόλλωνα Καλυθιών

Πανορμίτης Βιτσέντζος

Ο επικεφαλής του τμήματος Ακαδημιών
Σταμάτης Μπότσης

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ











Σήμερα έγιναν οι αγιασμοί στα σχολεία μας για τη νέα σχολική χρονιά. Η ευχή όλων είναι να μην παρουσιαστούν μεγάλα προβλήματα με τη νέα γρίπη και τα σενάρια για πανδημία να παραμείνουν σενάρια.
Το blog πήγε και στα τέσσερα σχολεία του χωριού μας, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στα δύο νηπιαγωγεία.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...