7 Μαΐ 2014

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαϊου οι ψηφοφόροι στις Καλυθιές μπορούν να βάλουν μέχρι 3 σταυρούς στους υποψηφίους της ενότητας Καλλιθέας για το δημοτικό συμβούλιο, μέχρι έναν σταυροί στους υποψηφίους των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων του νησιού και μέχρι 2 σταυρούς στους υποψηφίους για το τοπικό συμβούλιο. Οι υποψήφιοι των Καλυθιών στις δημοτικές εκλογές είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΔΟΥ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ
Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
ΚΥΡΙΑΖΗΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ  του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ (ΔΩΡΟΣ) του ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΣΑΡΙΚΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 
ΣΤΑΥΡΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ του ΣΤΑΥΡΟΥ 
ΣΥΜΙΑΚΟΥ  ΤΣΑΜΠΙΚΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών
ΒΑΓΙΑΝΟΥ  ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΜΑΤΑ) του ΜΙΧΑΗΛ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  ΛΑΖΑΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΦΕΤΖΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΩΣΤΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΩΣΤΑΣ  ΣΑΒΒΑΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΧΑΣΙΛΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ του ΚΟΣΜΑ

H Ζωή Κώτη-Κιόττου είναι υποψήφια με τον συνδυασμό Χατζηδιάκου στη Δημοτική Ενότητα Ρόδου

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ
Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
Γρηγορίου Στέφανος του Δημητρίου
Μοσχή Τσαμπίκα του Κυριάκου
Παγωνάκης Σάββας του Γεωργίου
Τοκούζης Παναγιώτης του Εμμανουήλ

 Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών
ΑΓΓΕΛΙΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ- ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΟΥ
ΑΝΤΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΚΩΣΤΑ- ΦΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΟΥ
ΤΟΚΟΥΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΧΑΤΖΗ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
Σάββας Πολυχρόνης του Σταύρου
Γιώργος Μαρής του Εμμανουήλ
Μιχάλης Βαγιανού
Τοπικό Καλυθιών
Γιώργος Καβουσανάκης του Σπυρίδωνα
Στέργος Κώστας του Ευσταθίου
Καρλ Παρασκάκης του Ιωάννη
Αργυρώ-Γιαννούλα Σιάρμπα του Ευαγγέλου
Νίκος Ταχραμάνης του Αντωνίου
Τσαμπίκα Νικολού

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
Αναστάσιος Κώστας του Ιωάννη
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Στις περιφερειακές εκλογές οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν μέχρι 4 σταυρούς. Υποψήφιοι από τις Καλυθιές είναι οι εξής:

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ
Μιχάλης Δρακιού του Σάββα
Γιώργος Ευγενικός του Εμμανουήλ
Μιχάλης (Μάκης) Πολυχρόνης του Σταύρου

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ
Ιωάννης Φλεβάρης του Στέργου
Θωμάς Σωτρίλλης του Βασιλείου

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΠΕΝΕΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ
Μανιάς Ιωάννης του Μιχαήλ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΑΒΒΑ ΣΠΥΡΙΔΗ (Ελληνική Αυγή)
Χρήστος Ψαριανός του Σταύρου

ΥΠΟΨΙΑ ΓΙΑ ΒΑΘΡΟΛΥΜΑΤΑ


Την υποψία ύπαρξης βοθρολυμάτων προκαλούν τα "πράσινα" στάσιμα νερά που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες στο γεφυράκι στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι. Η εικόνα και οι μυρωδιές προβληματίζουν όσους μένουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ζητάνε από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε αναλύσεις για να διαπιστωθεί εάν κάποιοι ασυνείδητοι ρίχνουν βοθρολύματα στο ποτάμι κάτι που αποτελεί "βόμβα" για τη δημόσια υγεία. 

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Σκηνές «απείρου κάλλους» εκτυλίχθηκαν προχθές το απόγευμα στη διάρκεια της διενέργειας διαγωνισμού, που προκηρύχθηκε από την εταιρεία «ΔΕΡΜ ΑΕ», για την εκμίσθωση θέσεων στις παραλίες για τους ομπρελάδες και τους εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής.
 Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την αίθουσα που διαθέτει η «ΔΕΡΜ ΑΕ» στο Ροδίνι όταν κάποιοι από τους ομπρελάδες, που δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στις παραλίες της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας, θεώρησαν πως απειλούνται από την παρουσία νέων επιχειρηματιών, που ήθελαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.
Πίστευαν, συγκεκριμένα, πως θα αδικηθούν από τους νεο-εισερχόμενους στο χώρο και θα μείνουν χωρίς πόστο, γι’ αυτό και επιχείρησαν να τους αποκλείσουν από τη διαδικασία. Οι νεο-εισερχόμενοι, από την πλευρά τους, πίστεψαν πως οι παλαιότεροι θα τους αφήσουν εκτός της διαδικασίας και διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα. Γρήγορα οι τόνοι ανέβηκαν και κλήθηκε η αστυνομία, που δέχθηκε καταγγελίες ότι κάποιοι έκλεισαν τις πόρτες της αίθουσας για να μην εισέλθουν άτομα που δεν ανήκαν στην κοινοπραξία των ομπρελάδων.
 Ο πρόεδρος της “ΔΕΡΜ ΑΕ”, αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Περδίκης και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Βασίλης Ψυλλάκης εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι οι πόρτες της αίθουσας δεν έκλεισαν και πως ο χώρος ήταν διαθέσιμος για όλους όσοι ήθελαν να λάβουν μέρος στη διαδικασία.
 «Μπήκαμε κανονικά στην αίθουσα για τη διενέργεια του διαγωνισμού. Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την παρουσία νέων επιχειρηματιών, που ήθελαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Υπήρξαν αψιμαχίες. Η διαδικασία συνεχίστηκε, όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη και οι θέσεις κατοχυρώθηκαν στους ενδιαφερόμενους, που εισήλθαν στην αίθουσα και έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της “ΔΕΡΜ ΑΕ” κ. Βασίλης Ψυλλάκης και πρόσθεσε ότι εντολή του κ. Γιάννη Περδίκη ήταν να μείνουν ανοικτές οι πόρτες.
 «Θελήσαμε να είναι ελεύθερη η πρόσβαση για όλους. Δώσαμε εξηγήσεις στους αστυνομικούς που επενέβησαν γιατί κάποιοι κατήγγειλαν πως τους απαγορεύθηκε η είσοδος στο χώρο», εξήγησε ο κ. Βασίλης Ψυλλλάκης.
Στο περιστατικό αναφέρθηκε, ομιλώντας στη «δ», ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομπρελάδων Φαληρακίου κ. Δημήτρης Κεπέρης.
 «Στο διαγωνισμό που διενεργήθηκε προχθές είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι επιθυμούσαν να δραστηριοποιηθούν στις παραλίες. Οι πόρτες της αίθουσας δεν έκλεισαν, όπως υποστηρίχθηκε. Με εντολή του προέδρου της “ΔΕΡΜ ΑΕ” κ. Γιάννη Περδίκη έλεγξα δύο φορές την πόρτα για να διαπιστώσω αν είχε αποκλειστεί. Ήταν ανοικτή. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε κανονικά και οι θέσεις διανεμήθηκαν στους ενδιαφερόμενους», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κεπέρης.
Σε ερώτηση σχετικά με την επέμβαση της αστυνομίας ο κ. Κεπέρης δήλωσε:
«Εξηγήσαμε στους αστυνομικούς που ήρθαν για να διαπιστώσουν τι συνέβαινε, πως η πόρτα εισόδου στο χώρο, όπου διενεργούνταν ο διαγωνισμός, ήταν ανοικτή. Αυτή την εντολή είχε δώσει ο κ. Γιάννης Περδίκης».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ





Βρώμικη και επικίνδυνη είναι η παιδική χαρά που βρίσκεται στο Φαληράκι, επί της Εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Ο χώρος είναι ακαθάριστος, γεμάτος χόρτα ενώ όλα τα παιχνίδια είναι σε άθλια κατάσταση και ακατάλληλα για να παίζουν μικρά παιδιά.
Ο χώρος της παιδικής χαράς ανήκει στην εκκλησιαστική επιτροπή που αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε βελτίωση των εγκαταστάσεων. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται δίπλα στην παιδική χαρά διαμαρτύρονται έντονα για την εικόνα που δυσφημεί την περιοχή μας στα μάτια των τουριστών και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στην άρνηση της εκκλησιαστικής επιτροπής να τους επιτρέψει, με δωρεές, να εγκαταστήσουν νέα σύγχρονες παιχνίδια για παιδιά. Οι επιχειρηματίες ζητάνε από τη δημοτική αρχή να παρέμβει ώστε ΑΜΕΣΑ να πάψει ο χώρος να αποτελεί σημείο ντροπής για το Φαληράκι. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...