11 Μαρ 2011

ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΜΜΟ;



Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο blog πριν 10 ημέρες γνωστοί-άγνωστοι με επαγγελματικά χωματουργικά μηχανήματα πήγαν και αφαίρεσαν 10 φορτηγά άμμο από τη θαλάσσια περιοχή δίπλα στο bar Aquarius (προς το λιμανάκι) στο Φαληράκι. Κάποιοι ασυνείδητοι εκμεταλλεύτηκαν εμπορικά την άμμο, το αγαθό που δίνει ζωή σε όλους μας αφού αυτό είναι που πουλάμε στους τουρίστες.
Η αμμοληψία διώκεται ποινικά αλλά κάποιοι φαίνεται ότι έχουν... γραμμένο το νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια.

ΠΕΤΥΧΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ










Εντυπωσιακά αποτελέσματα είχε η σημερινή εκστρατεία καθαρισμού των παραλιών μας που έγινε με πρωτοβουλία του χωρικού αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών.
Στην εκστρατεία καθαρισμού συμμετείχαν σύσσωμοι οι ομπρελάδες Φαληρακίου που με τη βοήθεια μηχανημάτων συγκέντρωσαν τεράστιες ποσότητες καλαμιών που βρισκόταν στην αμμουδιά από το ξενοδοχείο Απόλλων μέχρι Καστρί.
Μαθητές σχολείων των Καλυθιών (από νηπιαγωγείο μέχρι γυμνάσιο) καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι συμμετείχαν επίσης στον καθαρισμό με αποτέλεσμα να "εξαφανιστούν" σε μεγάλο βαθμό τα σκουπίδια και τα ξύλα που είχαν μαζευτεί στις παραλίες μας μετά την πλημμύρα της 29ης Ιανουαρίου.
Σήμερα έγινε επιτυχημένα ο πρώτος "χοντρός" καθαρισμός των παραλιών μας και θα ακολουθήσει νέος εθελοντικός με ευθύνη του κεντρικού δήμου, σε ολόκληρο το νησί, το διήμερο 26-27 Μαρτίου.
Βέβαια υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν στις παραλίες μας για να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους τουρίστες που θα φτάνουν στο Φαληράκι από το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου. Ο κεντρικός δήμος οφείλει να αυξήσει ρυθμούς για να είναι η εικόνα ικανοποιητική την καλοκαιρινή περίοδο.
Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ενισχύθηκε το τμήμα πρασίνου του τέως δήμου Καλλιθέας με εργάτες από τον κεντρικό δήμο και ξεκίνησε το απαραίτητο κλάδεμα των δέντρων στην ευρύτερη περιοχή Φαληρακίου.
Το αρνητικό της σημερινής ημέρας ήταν η μικρή (ως μηδαμινή) συμμετοχή εθελοντών δημοτών αλλά και το κάψιμο των ξύλων και καλαμιών στην πλευρά της παραλίας για το Καστρί.
Για την απουσία κόσμου (εξαίρεση κάποια μέλη του ΦΑΡΟΥ που έδωσαν το παρών) η εξήγηση που δίνεται είναι ότι οι εθελοντικές εκστρατείες πρέπει να γίνονται Σαββατοκύριακο και όχι καθημερινή ημέρα.
Για το κάψιμο των ξύλων και καλαμιών (σίγουρα δεν είναι οικολογική λύση ειδικά όταν γίνεται πάνω στην άμμο και δίπλα από τη θάλασσα)η δικαιολογία είναι ότι δεν υπήρχαν αρκετά φορτηγά και μηχανήματα για να φορτωθούν αυθημερόν και να μεταφερθούν σε άλλο σημείο. Ας ελπίσουμε να μην μείνουν υπολείμματα στάχτης και κάρβουνων τόσο στην άμμο όσο και στη θάλασσα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...