17 Μαρ 2011

ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ!


Η ιστορική και σπάνια αυτή φωτογραφία δείχνει σε εμάς τους κατοίκους αυτής της περιοχής πως ήταν το Φαληράκι τη δεκαετία του '40 όταν δεν υπήρχαν κτίρια και άλλες υποδομές. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από Ιταλούς κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου και βρίσκεται στο αρχείο της εκκλησιαστικής επιτροπής ενώ έχει αναρτηθεί και σε αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών.
Τα βράχια που διακρίνονται να περπατούν δύο άτομα βρισκόταν στο σημείο που σήμερα έχει κατασκευαστεί το λιμενικό καταφύγιο και το μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων. Ο βράχος στη θάλασσα είναι το γνωστό σε όλους μας κάτεργο ενώ ξεχωρίζουν το βουνό Μεσόνος και τα βουνά προς την Καλλιθέα που σήμερα φιλοξενούν πολυτελής ξενοδοχειακές μονάδες.

ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Να γίνει επανέλεγχος των εγκαταστάσεων των αντλιοστασίων και σοβαρή συντήρηση για να διασφαλισθεί η άριστη λειτουργία τους, ζητεί η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, με επιστολή της προς τον δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά, στην οποίαν αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζετε ασφαλώς ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί η σύνδεση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων της ευρύτερης περιοχής του Φαληρακίου με τον αγωγό του ΒΙΟ.ΚΑ. Ρόδου.
Την προηγούμενη χρονιά και προς το τέλος της τουριστικής περιόδου έγινε η δοκιμαστική σύνδεση με λίγα ξενοδοχεία.
Παρατηρήθηκαν βλάβες στα αντλιοστάσια και συγκεκριμένα στο αντλιοστάσιο απέναντι από το ξενοδοχείο Elysium και στο αντλιοστάσιο απέναντι από τις πηγές Καλλιθέας, καθώς και έντονη δυσοσμία.
Επειδή οι προβλέψεις για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι αισιόδοξες και υπολογίζουμε ότι τα ξενοδοχεία της περιοχής του Φαληρακίου θα έχουν μεγάλη πληρότητα και κατά συνέπεια θα αυξηθεί ο όγκος λυμάτων προς το ΒΙΟ.ΚΑ. Ρόδου, εκφράζουμε τον προβληματισμό και την αγωνία μας σχετικά με την κατάσταση των αντλιοστασίων.
Σας επισυνάπτουμε την έκθεση του μηχανολόγου κ. Γιάννη Σωτηράκη τεχνικού συμβούλου της εταιρείας «ΕΣΠΕΡΙΑ ΑΕ», που διατηρεί ξενοδοχεία στην περιοχή, σχετικά με τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα αντλιοστάσια , η οποία δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και αδράνειας.
Αναγνωρίζουμε τις καλές προθέσεις και την αμεροληψία των αποφάσεων που λαμβάνετε ως Δήμαρχος όλου του νησιού μας, με στόχους την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών, τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.
Ζητούμε να αναλάβετε άμεσα τις δράσεις εκείνες με τους επιστημονικούς συνεργάτες σας, ώστε να γίνει επανέλεγχος των εγκαταστάσεων των αντλιοστασίων και σοβαρή συντήρηση για να διασφαλισθεί η άριστη λειτουργία τους. Με την ελπίδα να μην αντιμετωπίσει η περιοχή μας δυσάρεστες και δύσοσμες καταστάσεις αυτό το καλοκαίρι.
Με τιμή
Βασ. Μηναίδης
Πρόεδρος
Κ. Κωσταρίδης
Γεν. Γραμματέας
* Η παραπάνω επιστολή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και οι ανησυχίες των ξενοδόχων είναι εύλογες. Ομως το blog ρωτάει; Τι έκανε ο κ. Μηναϊδης όταν το δικό του ξενοδοχείο στο Φαληράκι και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούσαν προβλήματικούς βιολογικούς και σκορπούσαν παντού βρώμα και μικρόβια; Τι έκαναν εκείνα τα χρόνια για να λύσουν το πρόβλημα; Ακουσαν ποτέ τους τα δικαιολογημένα παράπονα των επιχειρηματιών στο Φαληράκι;

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...