27 Ιουλ 2008

ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Τις ημέρες που η Ρόδος καιγόταν σε μεγάλη έκταση και όλοι οι εθελοντές έτρεχαν να βοηθήσουν, στην παραλία Φαληρακίου διεξαγόταν η μεγάλη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Soccer με συμμετοχή και ντόπιων ομάδων. Καλά ρε παχύδερμοι, δεν είχατε λίγο ευαισθησία να αναβάλεται το ποδοσφαιρικό τσίρκο που στήσατε; Τι θα παθένατε; Ολα για την κονόμα (αυτό πάει στους διοργανωτές).

Τέτοιοι που είμαστε ας καούμε...

Υ.Γ. Υπήρχαν και στο χωριό μας πολλοί νεαροί και μεσήλικες, αραχτοί που έπιναν κάθε βράδυ αμέριμνοι μπύρες σε μπαράκια, καφενεία και μπαλκόνια... Υπήρχαν και τα παλληκάρια που έτρεξαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Ο καθένας διαλέγει σε ποια μεριά πάει.

Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ


Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης από έναν γέρο που έκαιγε χόρτα σε χωράφι δίπλα στον Αγιο Ισίδωρο. Μετά από λίγες ώρες ξέφυγε και έκαψε γύρω γύρω τα Λάερμα, τη Μονή Θάρρι, την Παναγία Υψενή, έφτασε μέχρι τη Λάρδο, έγλυψε Ασκλήπειό, Ιστριο, Προφύλια, Κάλαθο, Πυλώνα και σταμάτησε ουσιαστικά στον Ασκληπενό ποταμό και ελάχιστα πριν τον Γαδουρά.

Υπήρχε και ένα επικινδυνο μέτωπο που είχε κατεύθυνση από Αγιο Ισίδωρο προς Απόλλωνα (περιοχή Αρταμύτη) αλλά οι μάγκες της περιοχής το σταμάτησαν με αντιφώκο (ιταλικά κόλπα από τα χρόνια που δεν υπήρχαν αεροπλάνα) και ευτυχώς γλύτωσε η επέκταση προς Προφήτη Ηλία.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΡΟΔΟΣ











Πριν από λίγο γύρισα από τα... καμμένα. Θλίψη, οργή, για το κακό που βρήκε το νησί μας. Η φωτιά μπορεί να έσβησε αλλά για έναν μήνα θα έχουμε αναζωπυρώσεις σε καμμένες κουτσούρες. Είναι τραγικό να ακούς τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού (ειδικά ο Περιφερειάρχης) να προσπαθούν να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, να ρίχνουν ευθύνες στον στρατηγό άνεμο και τις πευκοβελόνες και να υποστηρίζουν ότι είχαν παρθεί προληπτικά μέτρα. Μην τολμήσετε τις επόμενες ημέρες να πάτε στα χωριά γιατί θα φάτε πολύ κράξιμο κύριοι...

Και ειδικά ο δασάρχης. Του τα έχουν μαζεμένα.

Η κεντρική και Νότια Ρόδος είναι σαν πίνακας ζωφράφου με μαύρο φόντο και κάποιες πινελιές πράσινου και καφέ χρώματος

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε Λάρδο, Λάερμα, Θάρρι και φράγμα Γαδουρά και μεταφέρουν ένα μικρό κομμάτι της ανυπολόγιστης οικολογικής καταστροφής.

Υ.Γ. Εκεί που υπάρχει απόλυτη μαύριλα, σε πολλά σημεία ξεφυτρώνουν πράσινες νησίδες. Μικρές ελπίδες αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα.

Υ.Γ. Η φωτιά ανέδειξε ότι στα χωριά υπάρχει φιλότιμο, μεράκι και αυτοθυσία. Ολοι έτρεξαν και τα έβαλαν με τις πύρινες φλόγες. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...