3 Φεβ 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

Ο Σύλλογος Τουριστικών Οικογενειακών Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενοικ/νων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδ/νήσου και τον Σύλλογο ΠΡΕ.ΤΟ.ΜΑ. προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες μέλη τους (τουριστικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) στη ετήσια γενική συνέλευσή του την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νεκταρίου «Αιμίλιος Χατζηδιάκος» στο Φαληράκι με τα εξής θέματα:
1. Ενημέρωση Προέδρου
2. Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός»
3. Φωτοβολταϊκά συστήματα
4. Πρόγραμμα «Διαρθρωτική Προσαρμογή των Επιχειρήσεων εντός Οικονομικής Κρίσης»
5. Παρουσίαση συστήματος Online κρατήσεων

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΙΑΤΡΙΔΗ-ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ
Προς συντάκτες ΜΜΕ

Υποδείξεις μέσω ΜΜΕ αντί απαντήσεων – ως όφειλε – δίνει ακόμα και την ύστατη φορά ο Γιάννης Μαχαιρίδης, αποφεύγοντας συστηματικά να αγγίξει την ουσία του θέματος. Θεωρώ λοιπόν υποχρέωσή μου να φρεσκάρω τη μνήμη του, αναφέροντας τα εξής:
«Γνωρίζω πολύ καλά κ. Μαχαιρίδη ότι είσαστε ο εκλεγμένος άρχοντας του τόπου γι’ αυτό και περίμενα περισσότερη γνώση αλλά και υπευθυνότητα σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, από έναν τεχνικό και έναν τοπικό παράγοντα του δικού σας βεληνεκούς…
Προσωπικά μιλώ με στοιχεία τα οποία – δυστυχώς για εσάς – είναι γραπτά και παραμένουν. Και παρ’ όλο που ως αποχωρήσας από την ενεργή αυτοδιοίκηση δεν θα έπρεπε ίσως – κατά την άποψή σας - να ασχολούμαι, θεωρώ υποχρέωσή μου να το κάνω, διότι είμαι γνήσιος ροδίτης (γέννημα – θρέμμα της Ρόδου) και έχω υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση πολύ μεγαλύτερο διάστημα από όσο εσείς, έχω δε εκλεγεί πολύ περισσότερες φορές από όσες εσείς.
Κατανοείτε κ. Περιφερειάρχα, ότι οι απαντήσεις σας ουσιαστικά δεν είναι για να λυθούν οι δικές μου απορίες γιατί εγώ δεν τις χρειάζομαι. Οι απαντήσεις είναι προς τους πολίτες που τις δικαιούνται. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι έχει συμβεί, όπως και τι συμβαίνει. Ξέρω πολύ καλά ότι απωλέσαμε περιουσίες και παρ’ ολίγον να θρηνήσουμε και θύματα και φταίτε αποκλειστικά εσείς γι’ αυτό και ο τότε αντινομάρχης σας, αρμόδιος Τεχνικών Έργων κ. Κουσουρνάς.
Είναι χαρακτηριστικό σας γνώρισμα να μεταφέρετε ευθύνες αλλού, π.χ. στον τότε υπουργό κ. Σουφλιά. Δεν ήταν όμως ο Σουφλιάς που πήρε τις αποφάσεις, ούτε και συγκάλεσε αυτός τις συσκέψεις στην τότε νομαρχία. Έχετε λοιπόν υποχρέωση να απαντήσετε στους ανθρώπους αυτούς που είδαν τους κόπους μιας ζωής να βουλιάζουν κάτω από τις λάσπες μέσα σε λίγη ώρα.
Αν δεν σας φέρνω σε πολύ δύσκολη θέση, απαντήστε στους ροδίτες και αν δεν σας κάνει κόπο, απαντήστε και σ’ εμένα που ρωτώ ως απλός πολίτης.
• Είναι αλήθεια ή όχι, ότι εσείς ως νομαρχιακή αρχή ήσασταν υπεύθυνος για τη μελέτη του έργου;
• Είναι αλήθεια ή όχι ότι εσείς προκηρύξατε τη μελέτη του έργου;
• Είναι αλήθεια ή όχι ότι συγκαλέσατε σύσκεψη προκειμένου – δήθεν – να δεχθείτε παρατηρήσεις επί του έργου, έτσι ώστε να συνταχθεί ολοκληρωμένη η μελέτη;
• Είναι αλήθεια, ή όχι ότι εσείς ως νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πληρώσατε για τη μελέτη περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ;
• Είναι αλήθεια ή όχι ότι δεσμευτήκατε πως με την ίδια ακριβοπληρωμένη μελέτη θα συνεχίζατε τη μελέτη βελτίωσης Λεωφόρου Καλλιθέας;
• Είναι αλήθεια ή όχι ότι αγνοήσατε παντελώς τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας;
• Είναι αλήθεια, ή όχι ότι η Προγραμματική Σύμβαση για υποέργο της συγκεκριμένης εργολαβίας ποσού 800 χιλ. ευρώ έγινε με απευθείας ανάθεση;
• Είναι αλήθεια ή όχι ότι από προσωπικές σας παρεμβάσεις και υπερβάσεις, οι ροδίτες θα ταλαιπωρηθούν για άλλα πέντε χρόνια με τη νέα εργολαβία;
• Και το πλέον καίριο ερώτημα για τη δήθεν σύγχρονη και ολοκληρωμένη μελέτη που καταθέσατε στο ΥΠΕΧΩΔΕ: «γιατί αλήθεια δεν προβλέψατε αντιπλημμυρικά έργα»;
Και αν δεν το γνωρίζετε, επιτρέψτε μου να σας πληροφορήσω ότι επαναβεβαίωσα αυτά που ήδη ήξερα, αφού τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο εργολάβος, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ, όταν βρέθηκα επί τόπου στο έργο την περασμένη Τρίτη το πρωί (1η Φεβρουαρίου), μου επιβεβαίωσαν ότι με προσωπική σας παρέμβαση, έγινε υπέρβαση του έργου κατά 3,5 εκατ. ευρώ.
• Απαντήστε μου λοιπόν, πως, που και γιατί έγινε αυτή η υπέρβαση.
Τα γνωστά επικοινωνιακά κολπάκια σας του τύπου: «εγώ είμαι ο εκλεγμένος και όχι ο Γιάννης Ιατρίδης που έχει παλιές κόντρες μαζί μου» και τα «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» που δίνεται αντί ξεκάθαρης απάντησης στα σαφή ερωτήματα των ΜΜΕ να τα ξεχάσετε. Διότι οι δικές μου καταγγελίες, δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ πριν το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πάρει απόφαση για των αγωγό, επομένως οι ισχυρισμοί σας πέφτουν πανηγυρικά στο κενό. Και από την εγκληματική σας αδιαφορία ο κοσμάκης χόρτασε.
Οι εποχές είναι δύσκολες κ. Περιφερειάρχα, γι’ αυτό και δεν ταιριάζει σε κανέναν το ύφος των επτά Καρδιναλίων το οποίο φορέσατε για να αμυνθείτε, ενώ γνωρίζετε καλά ως τεχνικός και ως αυτοδιοικητικός ότι έχετε άδικο. Πολύ δε περισσότερο, δεν ταιριάζει η υπεροψία σε εσάς, που προεκλογικά προσπαθούσατε να μας πείσετε για τις φιλολαϊκές διαθέσεις σας.
Το λιγότερο που έχετε να κάνετε, είναι να ζητήσετε ταπεινά, έστω μια συγγνώμη από τον ροδιακό λαό που ταλαιπωρείται από την ασχετοσύνη σας και εξοργίζεται με το θράσος σας.
Ανυπομονώ να πάρω τις απαντήσεις σας …


Γιάννης Ιατρίδης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΣΕ ΙΑΤΡΙΔΗ

maxairidhs iatridhs rodou lindou from NewsKosmos.com on Vimeo.


Δεν έκρυψε τη δυσφορία του ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης για τα όσα δήλωσε στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ ο τέως δήμαρχος Καλλιθέας, Γιάννης Ιατρίδης, για τις ευθύνες τόσο του κ. Μαχαιρίδη, όσο και του Στάθη Κουσουρνά, σχετικά με τις κακοτεχνίες της Ε/Ο Ρόδου – Λίνδου, οι οποίες αναδείχθηκαν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης Παρασκευής.
Ο κ. Μαχαιρίδης απάντησε πως κάνει ό,τι καλύτερο για τον τόπο και παρέπεμψε τον κ. Ιατρίδη να αναζητήσει τις ευθύνες για τις καταστροφές και το "αλισιβερίσι" στον τότε υπουργό του ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά.
Παράλληλα, επέστρεψε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι αν δεν είχε αντιδράσει ο Γιάννης Ιατρίδης, το έργο αυτό θα είχε τελειώσει.
O τέως Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεοπτική του παρέμβαση στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ κατηγόρησε εκ νέου τους Μαχαιρίδη-Κουσουρνά για τα έργο στη Ρόδου-Λίνδου λέγοντας ότι "το ΥΠΕΧΩΔΕ δημοπράτησε αυτούσια την μελέτη που επέβλεψε και κατέθεσε η Νομαρχία Δωδεκανήσου. Μάλιστα ο κ. Ιατρίδης προανήγγειλε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα επιστολή με συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον νυν Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον νυν δήμαρχο Ροδίων.
Τις τελευταίες ημέρες με τη ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο της επέκτασης του αγωγού λυμάτων προς τους δήμους Αφάντου-Αρχαγγέλου και τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία έγινε φανερή η πρόθεση του τέως δημάρχου Καλλιθέας να μην "αποσυρθεί" από την πολιτική αλλά να είναι παρών με συνεχής δηλώσεις και παρεμβάσεις.

ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...