5 Μαρ 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "ΠΟΤΟ"



Με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου αποφάσισε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την χρηματοδότηση του έργου διευθέτηση ρέματος στην περιοχή Ποτός Καλυθιών.
Στην επίσημη απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:
Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο
«Διευθέτηση ρέματος “Ποτού’’ Φαληρακίου Δήμου Ρόδου»
Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Περιφέρειας: «Αντιμετώπιση κινδύνων και καταστροφών –αντιπλημμυρικά έργα».
Η πρόταση αφορά στα έργα διευθέτησης τμήματος του χειμάρρου “Ποτού” στο Φαληράκι, στο οποίο παρουσιάζεται πολύ μεγάλη διάβρωση των παρόχθιων ιδιοκτησιών και υπερχείλιση της κοίτης. Τα έργα εκτείνονται από την κατάντη (ανατολική) πλευρά της γέφυρας της Εθνικής οδού Ρόδου –Λίνδου μέχρι την παραλία μήκους περίπου 850μ. Στην εκβολή δεν προβλέπεται κανένα έργο και καμία απομάκρυνση υλικού.
Συνοπτικά προβλέπεται η προστασία της όχθης με βαθμιδωτό τοίχο από συρματοκιβώτια πλήρη λίθων λατομείου. Η προτεινόμενη προστασία αποτελείται από τοποθέτηση έξι σειρών συρματοκιβωτίων διαστάσεων 2
x1x0,50, με βαθμιδωτή διάταξη, πλήρων φυσικών πετρωμάτων με D=0,21m, δημιουργώντας ύψος όχθης 3,00μ. περίπου, ίσο με το υπάρχον ύψος στο μεγαλύτερο μήκος της κοίτης. Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στα 1.310.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Μόνιμο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής είναι η δημιουργία διάβασης ασφαλείας στο σημείο του ποταμού που πριν 25 χρόνια χάθηκαν, από τραγική αμέλεια, τρία στελέχη του ελληνικού στρατού. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...