30 Απρ 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚΔ


Στο σημερινό έκτακτο συνέδριο της ΤΕΔΚΔ οι διαφωνούντες με τον έναν δήμο στο νησί της Ρόδου πέτυχαν νίκη εντυπώσεων. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το τελικό ψήφισμα που θα σταλεί στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ την προσεχή Δευτέρα 3 Μαϊου, το τοπικό ΠΑΣΟΚ και οι υποστηρικτές του ενιαίου δήμου πιάστηκαν στον "ύπνο" με αποτέλεσμα να υπερισχύσει η πρόταση για καταψήφιση του σχεδίου Καλλικράτης (χωροταξικό) με ψήφους 31-25. Να σημειωθεί ότι σε σύνολο 240 μελών του συνεδρίου της ΤΕΔΚΔ το παρών στη ψηφοφορία έδωσαν μόλις 55 σύνεδροι!
Πρακτικά το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας δεν πρόκειται να επηρεάσει την κυβέρνηση που προχωράει ακάθεκτη στην ψήφιση του Καλλικράτη όπως παρουσιάστηκε την Τετάρτη. Ομως αυτό που έχει σημασία είναι ότι καταρρίπτονται τα επιχειρήματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ πως η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών της Ρόδου θέλει έναν δήμο στο νησί. Με μπροστάρηδες τους Χατζηευθυμίου, Στάγκα, Ιατρίδη η πλευρά των περισσότερων δήμων σήμερα κέρδισε μία μάχη, έστω και αν στο τέλος θα χάσει τον πόλεμο.
Ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης στην τοποθέτησή του εξαπέλυσε δρυμεία επίθεση στο Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Μαχαιρίδη και μίλησε για "ταφόπλακα του νομού Δωδεκανήσου". Ιατρίδης και Μαχαιρίδης συναντήθηκαν και στους διαδρόμους του ξενοδοχείου Grand Hotel και λίγο έλειψε να ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.
Ο κ. Ιατρίδης απείλησε με αποχώρησε στη διάρκεια της ψηφοφορίας όταν τέθηκε ζήτημα μη απαρτίας των συνέδρων. Η απόφαση του προέδρου της ΤΕΔΚΔ κ. Κορδίνα να προχωρήσει σε ψηφοφορία προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου της ΚΩ κ. Κυρίτση που αποχώρησε μαζί τους δημοτικούς του συμβούλους.
Από πλευράς δήμου Καλλιθέας το παρών στο συνέδριο έδωσαν οι Ιατρίδης, Ρηνιού, Κωνσταντίνου, Παπαελευθερίου και Ορφανός.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...