18 Φεβ 2020

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Τις τελευταίες εβδομάδες μετά τον θόρυβο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τα όσα ακούστηκαν δημόσια και παρασκηνιακά το blog "σίγησε".
Άραγε αξίζει να προσπαθείς να κάνεις αυτόν τον τόπο καλύτερο, καθαρότερο και υποδομές για υψηλή ποιότητα ζωής; Αξίζει δύο τρία άτομα να "τσαλακώνονται" ως προσωπικότητες επειδή επισημαίνουν τα αυτονόητα;
Ποιοι κερδίζουν τα μπράβο σε αυτόν τον τόπο και ποιοι δέχονται τις προσβολές και τις ύβρεις;
Μήπως η νοοτροπία μας τελικά είναι αυτή που μας καθηλώνει στην μετριότητα, στην ανοχή και την αδιαφορία;
Μήπως θέλουμε γιορτές και πανηγύρια για να περνάμε λίγες χαρούμενες ώρες, να αλληλοσυγχαιρόμαστε και μετά να επιστρέφουμε στα "κλειστά" μάτια, αυτιά και στόματα;
Υπάρχουν ηγέτες σε αυτόν τον τόπο που θα βγουν μπροστά, θα γοητεύσουν με τον λόγο τους, τις πράξεις τους και το όραμά τους ώστε να ξεκινήσει το άλμα προς το καλύτερο;
Υπάρχουν άτομα που θα σπάσουν την σιωπή και θα πουν δυνατά και φανερά ότι "οι Καλυθιές και το Φαληράκι αξίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της ποιότητας, την καθαριότητας, του πολιτισμού και του έμπρακτου σεβασμού στο περιβάλλον". 
Εδώ και πολλά χρόνια το blog καταγράφει τα προβλήματα, όπως κάνουν καθημερινά πολλοί κάτοικοι του χωριού αφού πλέον με ένα κινητό και έναν λογαριασμό στο facebook κάθε "στραβό" βγαίνει στη δημοσιότητα και οι πολιτικοί δεν μπορούν να "δικαιολογηθούν" για άγνοια.
Και τι άλλαξε στην πράξη; Η νοοτροπία παραμένει ίδια, στρεβλή και προβληματική. Και αυτό οδηγεί στην ανάγκη για λύσεις πέρα από τον παραδοσιακό τρόπο της πολιτικής που στην πράξη έχει αποτύχει. 

Αποτέλεσμα εικόνας για φοιτητές

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 
 
Η πρόχειρη, σε οργάνωση, βράβευση των νέων φοιτητών πριν λίγες εβδομάδες δημιούργησε μία σκέψη που αν εφαρμοστεί στην πράξη της μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να ένα νέο ξεκίνημα.
Οι φοιτητές για κάθε τόπο είναι "χρυσάφι" που σπάνια αξιοποιείται.
Πρόκειται για μία φρέσκια δεξαμενή ιδεών με ορμή και πάθος λόγω ηλικίας και γνώσεων.
Αν οργανωθεί μία ετήσια συνάντηση Καλυθενών φοιτητών μπορεί να προκύψουν, ιδέες και λύσεις για τον τόπο σε όλα τα επίπεδα.
Οι φοιτητές γνωρίζουν πως να οργανώνονται, να συνεργάζονται, να παράγουν αποτέλεσμα και να δουλεύουν σε διάφορους τομείς.
Φανταστείτε να προκύψουν ομάδες εργασίας από δικούς μας φοιτητές που θα καταγράψουν προβλήματα και θα προτείνουν λύσεις με βάση επιστημονικά δεδομένα, νέες τεχνολογίες αλλά και με βάση πετυχημένες πρακτικές σε χώρες του εξωτερικού.
 Ας ξεκινήσει λοιπόν η καθιέρωση συναντήσεων φοιτητών που θα αναγνωρίζονται ως ισότιμοι συνομιλητές από τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος και Περιφέρεια) και οι προτάσεις τους θα γίνονται αποδεκτές.
Από αυτή τη διαδικασία μπορούν να προκύψουν κίνητρα ώστε οι φοιτητές να παραμείνουν στον τόπο τους, να εργαστούν και να προσφέρουν για το κοινό καλό. 
Τολμά κανείς να κάνει την πρόταση πράξη και να δώσει την σκυτάλη στην ορμή και τη γνώση των νέων;
Τολμά κανείς να χάσει τα κεκτημένα που προκύπτουν από διάφορες "στημένες" κάλπες;
Ας δώσουμε κίνητρα, εργαλεία και δύναμη στους νέους. Αυτοί σίγουρα θα τα καταφέρουν καλύτερα. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...