20 Ιαν 2010

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΑΓΙΔΕΣ






Η δημοτική αστυνομία μετακόμισε στα νέα της γραφεία που βρίσκονται σε δρόμο κάθετο που ενώνει τις οδούς Κυριαζή και Δικησσίδη.
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι γεμάτος παγίδες. Στο ξεκίνημά του στην οδό Δικησσίδη (εκεί που είναι η πέργκολα-έκτρωμα-οικονομική καταστροφή για τους επιχειρηματίες)λόγω κακοτεχνιών στην τοποθέτηση πλακών έχει δημιουργηθεί λιμνούλα που οι τεχνικές υπηρεσίες αρνούνται να "εξαφανίσουν". Στο μέσο του δρόμου υπάρχουν δύο μεταλλικά φρεάτια της ΔΕΥΑΚ με τρύπες που έχουν μέγεθος που χωράει εύκολα το πόδι ενός ενήλικα.
Σε έναν μικρό δρόμο αποτυπώνονται τα χάλια του χωριού μας.
Τα βλέπει κανείς; Θα τα διορθώσει κανείς;

"ΚΛΕΙΣΤΗ" ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ






Ξεκινάνε άμεσα εργασίες συντήρησης στην εκκλησία του χωριού μας που σε όλους είναι γνωστή ως Υψωση Τιμίου Σταυρού (λόγω του πανηγυριού), αλλά στην πραγματικότητα είναι αφιερωμένη στη γιορτή του Σωτήρος.
Οι εργασίες συντήρησης κρίνονται αναγκαίες αφού δεν έχουν γίνει εδώ και 60 χρόνια. Την επίβλεψη θα κάνει ο μηχανικός Αντώνης Χατζηιωάννη (αφιλοκερδός) που διαθέτει εμπειρία από ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλες εκκλησίες του νησιού.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην υγρασία που έχει εισχωρήσει στα τοιχώματα και έχει καταστρέψει πολλές από τις τοιχογραφίες.
Ειδικό κλιμάκιο της Αρχαιολογίας θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες την εκκλησία μας και θα πάρει οριστική απόφαση για τα σημεία στα οποία θα καθαριστεί ο σοβάς και θα τοποθετηθεί νέος.
Στόχος είναι οι εργασίες (καθάρισμα-σοβάτισμα) να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι νέες τοιχογραφίες.
Μέχρι το Πάσχα ο εκκλησιασμός των πιστών θα γίνεται στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στο νεκροταφείο των Καλυθιών κάτι που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή.
Το κόστος των εργασιών (περίπου 100 χιλ. ευρώ) θα καλυφθεί από την εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών. Τα χρήματα προέρχονται από την πώληση του οικοπέδου που κατασκευάζεται το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή Λιβάδεια (286 χιλ. ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ).

"ΠΕΘΑΙΝΕΙ" ΤΟ ΠΕΥΚΑΚΙ




Ενα δέντρο, σημείο αναφοράς για το χωριό μας, βρίσκεται ένα βήμα από το "θάνατό" του. Το γνωστό σε όλους Πευκάκι τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έντονα σημάδια ξηρασίας και από ότι λένε οι ειδικοί σε λίγες εβδομάδες θα έχει ξεραθεί εξ' ολοκλήρου. Το Πευκάκι για πάνω από 100 χρόνια (τουλάχιστον όσο θυμούνται οι ηλικιωμένοι) στέκει σε κεντρικό σημείο του χωριού μας φιλοξενόντας κάτω από τα κλαδιά του μικρούς και μεγάλους.
Κρίμα... μακάρι να γίνει κάτι και να αναστραφεί η πορεία προς το "θάνατό" του.

ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ



Οσοι ξύπνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης απόλαυσαν το ουράνιο τόξο που βρισκόταν πάνω από το χωριό μας, αποτέλεσμα της βροχής που προηγήθηκε.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ




Εικόνες από το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτη στη Ρόδου-Λίνδου, στο ύψος των φαναριών στην περιοχή Πλάτανος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό (ευτυχώς όχι σοβαρό) του κ. Γιώργου Περίδη, ενός εκ των οδηγών.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...