19 Μαΐ 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Σε συνέχεια διαβουλεύσεων και συνεχούς συνεργασίας που είχε ο αρμόδιος επίκουρος νομάρχη Γιάννης Χριστοφάκης με τους Δήμους της περιοχής μας, υπεγράφη σήμερα η πρώτη απόφαση καθορισμού τιμής μονάδας, μετατροπής οφειλόμενων εισφορών γης σε χρήμα υπέρ του Δήμου Καλλιθέας για την ανέγερση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στα διοικητικά του όρια.

Με απόφαση του κ. Χριστοφάκη, πέντε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλλουν στον Δήμο συνολικά το ποσό των 2.671.675, 34 ευρώ, που πρέπει να αποπληρωθεί στα τρία πρώτα χρόνια και σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις από την έκδοση της προσωρινής ή οριστικής λειτουργίας των συγκεκριμένων εταιρειών.

Ο κ. Χριστοφάκης έκανε λόγο για απόφαση που απονέμει δικαιοσύνη και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Καλλιθέας, προαναγγέλλοντας κι άλλες ανάλογες αποφάσεις για Δήμους του νησιού μας, όπως της Νότιας Ρόδου κλπ.

ΣΤΡΟΦΗ-ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ




Χθες, περίπου στις 9.00 το βράδυ, το αυτοκίνητο της φωτογραφίας έφυγε από την πορεία του (κατευθυνόταν από Καλυθιές προς Ρόδο) στην επικίνδυνη στροφή πριν το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Ο οδηγός και ο συνοδηγός (και οι δύο δόκιμοι στο 294 ΤΕ) βγήκαν από το αυτοκίνητο με την παρέμβαση της πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο ο ένας είναι σε κωματώδη κατάσταση και ο άλλος μετά από χειρουργική επέμβαση είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί πολλές φορές ατυχήματα αφού η στροφή είναι επικίνδυνη. Βέβαια συνήθως την πατάνε στρατιωτικοί που αναπτύσουν μεγάλες ταχύτες. Ομως οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας οφείλουν να κάνουν ΑΜΕΣΑ μία μελέτη για παρεμβάσεις προκειμένου να μην ξαναγίνουν ατυχήματα.
Ας βρεθεί μια λύση γιατί είναι ΑΔΙΚΟ να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να μένουν νεαρά παιδιά σε αναπηρικό καροτσάκι ή να ταλαιπωρούνται σε χειρουργία.
Ας παραδεχτούμε ότι υπάρχει πρόβλημα και ας δώσουμε λύση.

Η ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ

Μέχρις τις δύο τα ξημερώματα συνεδρίαζε χθες το ΔΣ του Απόλλωνα Καλυθιών. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι Γιάννης Αντωνίου και Σταμάτης Μπότσης. Τα υπόλοιπα μέλη κατέληξαν στην εξής αντιπρόταση προς τον Ερμή:

Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ Απόλλων Καλυθιών συνεδρίασε στις 18 Μαϊου ως προς την πρόταση του ΑΟ Ερμή και αποφάσισε μετά από ομόφωνη ψηφοφορία να αποστείλει μία αντιπρόταση στον ΑΟ Ερμή.

Θέμα
Δύο ομάδες
Απόλλων Β' κατηγορία
Ερμής Α' κατηγορία
Κοινό διοικητικό συμβούλιο από τα ήδη υπάρχοντα μέλων των διοικήσεων
Δύο προέδρους
Δύο αντιπροέδρους εναλλάξ
Δύο γραμματείς
Δύο ταμείες κτλ.
Εξαμελές ΔΣ στις ακαδημίες με δικό του ταμείο, δικό του κανονισμό λειτουργίας.
Κάθε δύο εβδομάδες οι υπεύθυνοι των ακαδημιών θα δίνουν εξηγήσεις για τις αποφάσεις τους στο κεντρικό ΔΣ
ΣΤΟΧΟΙ
Ο Απόλλων πρωταθλητισμό για επιστροφή στην Α' κατηγορία
Ο Ερμής καλή πορεία και ότι προκύψει φέτος
Ολα τα μέλη να εργάζονται για το καλό των ομάδων και μόνο για τον σκοπό αυτό.
Μέλη με πονηρή σκέψη δεν έχουν θέση σε αυτή την συνεργασία.
Κάθε χρόνο απολογισμός της χρονιάς.
Πενταετή θητεία της διοίκησης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...