4 Απρ 2014

ΑΤΥΧΟΣ ΣΤΗ ΛΙΝΔΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Ατυχος στάθηκε ο Απόλλων στο 2ο παιχνίδι των play off. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχασε για να πετύχει πρώτος γκολ τελικά ηττήθηκε στην Λίνδο από τον τοπικό Κλεόβουλο 1-0 με γκολ που πέτυχε στο 83’ ο Αντώνης Γεωργαλλής. Ο Απόλλων ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πλησίασε πέντε φορές στην αντίπαλη εστία αλλά η τελική προσπάθεια δεν είχε θετική κατάληξη,

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Κώστας Καραγιάννης (Αχιολάς, Κοτσιλίτης)
ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ: Λιβισιανός, Κακλαμάνος, Γ. Συμεωνίδης, Αρχοντούλης, Γιατσιάτσος, Γ. Θ. Συμεωνίδης, Πατσιαούρας (90’ Μπάρδης), Αθανασίου, Χατζημανώλης, Μαθιός (85’ Διάκουλας), Γεωργαλλής
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κουφάλης, Κίτσος, Κιόττου (75’ Μιχαλάς), Σαβούλλης, Φυλακούρης, Σκόρπος, Σιέχ, Σταυρής (90’ Σπαχίου), Παπανικολάου, Μαυρομούστακος, Κυρίτσης (58’ Δημητράς)

* Την Κυριακή στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής ο Απόλλων θα υποδεχθεί στις Καλυθιές τον Αρη Αρχαγγέλου. 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2 Απριλίου οι επισκέψεις μαθητών στη βιβλιοθήκη του ΦΑΡΟΥ όπου γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου αφιερωμένη στην ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Το πρωί οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης έπαιξαν ένα θέατρο μεταφέροντας τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των καλών και κακών μαγισσών και το απόγευμα διαβάστηκαν παραμύθια, εικόνες των οποίων μεταφέρθηκαν στο χαρτί από τα ίδια τα παιδιά, ξετυλίγοντας το ταλέντο και τη φαντασία τους.
Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της νηπιαγωγού, κυρίας Νίτσας Αργυρού, της οικογένειας του Γεώργιου Παπαγεωργίου και του Κλικ καφέ.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ






Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Καθιερώθηκε από  τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. Το 2014 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιρλανδίας.  

 Με αφορμή τη μέρα αυτή, τα παιδιά της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Καλυθιών Ρόδου πραγματοποίησαν μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα στον προαύλιο χώρο. Οι μαθητές συνεργάστηκαν σε ομάδες, ανακάλυψαν συγγραφείς, ήρωες και ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο του βιβλίου…

ΚΑΤΑΡΡΕΪ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ





















Λίγες εβδομάδες πριν το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, το λιμενικό καταφύγιο στο Φαληράκι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Πέρα από την αισθητική των εικόνων υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας αφού οι εγκαταστάσεις στο λιμανάκι, κυριολεκτικά, καταρρέουν.
Το τσιμεντένιο κρηπίδωμα έχει σπάσει σε πολλά σημεία και είναι θέμα χρόνου ένα μεγάλο κομμάτι να βρεθεί στη θάλασσα.
Οι στύλοι φωτισμού είναι σπασμένοι (σχεδόν όλοι) και σε πολλά σημεία υπάρχουν γυμνά καλώδια ηλεκτρισμού.
Τα σίδερα της γέφυρας έχουν γεμίσει σκουριά και τα ξύλα έχουν σαπίσει και μοιάζουν έτοιμα να σπάσουν.
Το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον δήμαρχο Ροδίων κ. Κουσουρνά αδιαφορεί και αδυνατεί να παρέμβει.
 Η τοπική κοινωνία προβληματισμένη παρακολουθεί την κατάρρευση του μικρού λιμανιού και προβληματίζεται για τις εικόνες που θα αντικρίσουν οι τουρίστες.
 Δυστυχώς ο τόπος μας δεν μπορεί, στα πλαίσια του ενιαίου δήμου, να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματά που υπάρχουν.
Οι τοπικοί μας άρχοντες... παρακαλούν την κεντρική διοίκηση του νησιού αλλά οι... φωνές τους πάνε στράφι αφού τα ώτα στο δημαρχιακό μέγαρο είναι καλά σφραγισμένα.
Οι εκλογές πλησιάζουν, οι πολίτες ας κάνουν σωστές επιλογές.

* Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών από το Λιμενικό Ταμείο διευκρινίστηκε ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα υπογραφεί σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών και τον Μάιο θα εγκατασταθεί ο εργολάνος. Η καθυστέρη, σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο, οφείλεται στην γραφειοκρατία του δημόσιου τομέα. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...