19 Μαρ 2014

ΝΕΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΧΟ


Σε αγώνα ποδηλασίας δρόμου με την επωνυμία σιρκουί "Ακρόπολις Ρόδου" συμμετείχε ο Κώστας Βλάχος, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυθιών «Ο ΦΑΡΟΣ».
 Έγιναν αγώνες σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες με τη διαδρομή να είναι κυκλική 1850 μέτρα στην περιοχή Μόντε Σμιθ. Σε κάθε έναν από τους 14 γύρους ο τελευταίος ποδηλάτης αποχωρούσε κάτι που έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στον αγώνα.
Ο Κώστας Βλάχος κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία master παρότι καταβεβλημένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε πολλές ημέρες και έχοντας να αντιμετωπίσει ισχυρούς πλευρικούς ανέμους που έπνεαν την ώρα του αγώνα. 

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Βραχείες παρεμβάσεις, για το σχολικό εκφοβισμό, σε μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών, από το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΟΔΟΣ»

Η βία στην εποχή μας, ως γνωστό, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα όμως τα παιδιά και τους εφήβους. Μέσα στις προσπάθειες αντιμετώπισης των καταστάσεων αυτών για τη σχολική βία, για την καλλιέργεια ενσυναίσθησης των μαθητών (να μπορεί κάποιος να μπαίνει στη θέση του άλλου) και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ζητήσαμε τη συνδρομή των στελεχών πρόληψης της "Διόδου" . Με χαρά και με προθυμία  μας επισκέφθηκαν και   την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, πραγματοποίησαν βραχείες παρεμβάσεις στα τμήματα των Δ-Ε-ΣΤ τάξεων του σχολείου μας, με θέμα την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, εφαρμόζοντας ιδιαίτερα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στους μικρούς μαθητές.
Οι παρεμβάσεις αυτές στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και υγείας των μαθητών, καθώς και στην πρόληψη εκδήλωσης προβληματικών ή άλλων δυσκολιών.
Προγράμματα βιωματικών ασκήσεων που στοχεύουν στην βελτιοποίηση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών (γνωστικών-συναισθηματικών και κοινωνικών), στη συναισθηματική ευεξία και στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και αλληλεπιδράσεων.


Η υπεύθυνη συντονισμού δράσεων κατά της σχολικής βίας,
εκπαιδευτιός Ευθυμία Συμονοπούλου

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως και από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, παραμ...