7 Μαρ 2009

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ



Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά, ίσως και υβριστικά με ανώνυμα σχόλια για όσα έγιναν στο παιχνίδι Ερμής-Απόλλων. Θέλω να καταθέσω την άποψή μου, γράφοντας σε πρώτο ενικό, και δηλώνοντας ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΗΣ από μικρό παιδί.
Η πίκρα για τον υποβιβασμό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Ομως είναι λάθος να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε αλλού τις ευθύνες.
Ο Απόλλων είχε υποβιβαστεί πριν το παιχνίδι με τον Ερμή. Εδώ και 40 ημέρες δεν υπάρχει ομάδα ΑΠΟΛΛΩΝ. Στις 20 Ιανουαρίου μετά τι νίκη στις Φάνες ο Απόλλων ήταν 3 βαθμούς πίσω από την Ομόνοια Γενναδίου και πέντε μπροστά από τον Διγενή Κοσκινού. Σήμερα 7 Μαρτίου ο Απόλλων είναι 15 βαθμούς πίσω από την Ομόνοια και 6 πίσω από τον Διγενή.
Σήμερα στο γήπεδο ο Απόλλων είχε να αντιμετωπίσει τον Ερμή που έπαιζε με πάρα πολλούς αναπληρωματικούς και από τους 11 παίκτες του οι 5 ήταν επιεικώς αδιάφοροι. Κόντρα σε 6 παίκτες που έπαιζαν σοβαρά ο Απόλλων δεν μπόρεσε να νικήσει.
Ξαφνικά όλοι σήμερα θυμηθήκαμε ότι ο Απόλλων έπρεπε να σωθεί. Που ήταν οι παίκτες, οι φίλαθλοι, οι παλαίμαχοι την προηγούμενη αγωνιστική; Που ήταν όλοι όταν ο Ανταγόρας ήρθε αδιάφορος στη Ρόδο και βρεθήκαμε να χάνουμε 3-0 στο ημίχρονο;
Είναι εύκολο να ρίχνουμε το ανάθεμα στον Ερμή και να βρίζουμε αισχρά έναν προπονητή που ήρθε για να εργαστεί σε ομάδα του χωριού μας. Το δύσκολο είναι να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για την κατάντια του Απόλλωνα.
Μία ομάδα σύμβολο για το χωριό μας κατάντησε να παίζει μπροστά σε συγγενείς και φίλους. Ο Ερμής σήμερα ως σύνολο προσπάθησε να βοηθήσει μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να γίνει "ξεφτίλα αγώνας" για να μπορέσει ο Απόλλων να νικήσει.
Η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες 40 ημέρες η ομάδα καταρρέι. Για να δικαιολογηθούμε προσπαθούμε να μεταφέρουμε την αρρώστια του Απόλλων σε ένα υγιή σωματείο.
Ευθύνες έχουν οι ΦΙΛΑΘΛΟΙ, οι παίκτες (στο γήπεδο φάνηκε ότι δεν μπορούν), η διοίκηση (όμως μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι ήταν οι μόνοι που δέχθηκαν να αναλάβουν τον σύλλογο)και γενικά η κοινωνία των Καλυθιών. Και με νίκη σήμερα ο Απόλλων θα αναζητούσε και πάλι θαύμα. Καμμία αναδιάρθρωση δεν θα γίνει και δυστυχώς ο Διγενής είναι πιο ισχυρός φέτος και αγωνιστικά και διοικητικά.
Οπως είπε και έμπειρος (ποιο έμπειρος δεν γίνεται) παίκτης του Απόλλων "αν νικούσαμε παρακαλόντας θα έφευγα με σκυμμένο κεφάλι".
Σαν ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΗΣ προτιμώ έναν έντιμο υποβιβασμό με ανάληψη των ευθυνών, παρά παρασκηνιακή σωτηρία και νίκες με παρακάλια. Ας αντιμετωπίσουμε αντρίκεια τη μοίρα της ομάδας και ας μην ζητάμε συννένοχους.
Ο Ερμής δείχνει ΥΓΕΙΑ. Είναι ομάδα των Καλυθιών και σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τους φορτώσουμε ενοχές για τον υποβιβασμό του Απόλλωνα.
Κάθε άλλη άποψη σεβαστή, ακόμα και ανώνυμα αρκεί να μην είναι προσβλητική. Αρκετές χριστοπαναγιές ακούσαμε σήμερα στο γήπεδο
ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Το βιντεάκι και η φωτογραφία δημοσιεύονται για να υπάρχουν και να θυμίζουν ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΘΕΝΟΙ
Y.Γ Υπήρξαν και λίγοι στην εξέδρα που πανηγύρισαν το 2-1. Προφανώς δεν μπορούν να δείξουν σεβασμό στην ποδοσφαιρική ιστορία του χωριού μας.

ΕΡΜΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 2-1

Σήμερα έγινε το ακατανόητο. Βρισιές και μικροσυμπλοκές μεταξύ Καλυθενών για έναν αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Καλυθενές ομάδες.
Το παιχνίδι Ερμής-Απόλλων έληξε 2-1, αλλά όσα έγιναν δυστυχώς, δείχνουν μία μιζέρια.
Λίγο μετά το 60' παλαίμαχοι και φίλοι του Απόλλων πήγαν πίσω από τον πάγκο του Ερμή βρίζοντας με αισχρές φράσεις τον προπονητή του Ερμή Στάθη Φαρμακίδη. Βλέποντας τον Άπόλλωνα να χάνει (1-0 από το 30' με γκολ του Μαυρομούστακου) και ουσιαστικά να υποβιβάζεται ξέσπασαν ζητώντας ευθύνες γιατί δεν κάθισε να χάσει ο Ερμής. Από εκεί και πέρα, παράγοντες του Ερμή και ποδοσφαιριστές αντέδρασαν προστατεύοντας τον προπονητή τους. Για 15' έγινε ένας μικρός χαμός με βρισιές, σπρωξίματα και διάφορα χαριτωμένα.
Ο Απόλλων ισοφάρισε προσωρινά στο 75 με τον Γιώργο Βιτσέντζο, του ακυρώθηκε γκολ (ήταν οφσάιντ) στο 80' και η κατάσταση φάνηκε να ηρεμεί. Να σημειωθεί ότι στο 1-1 Καλυθενός παίκτης του Απόλλωνα είπε σε Καλυθενό παίκτη του Ερμή "παρτο ρε μ...." με αποτέλεσμα να υπάρξει εκνευρισμός και στον αγωνιστικό χώρο και διακοπή του αγώνα.
Τελικά ο Απόλλων δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης και είδε τον Μαυρομούστακο στο φινάλε να πετυχαίνει σε άδεια εστία το τελικό Ερμής-Απόλλων 2-1. Στα τελευταία 15' και μετά το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν φραστικές αντεγκλήσεις στις εξέδρες και τ' αποδυτήρια χωρίς όμως να έχουμε χειροδοκίες.
Αυτά είναι τα γεγονότα που έγιναν σήμερα.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΡΜΗΣ:
Χατζηνικόλας, Κίτσος, Μάκρας, Παπανικολάου (Μιχ. Κυριαζής), Στ. Νικολός, Στ. Σταυρής, Ν. Νικολός, Παπαγεωργίου, Δημητράς, Μαυρομούστακος, Μακρυδημήτρης.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Κώστας, Ζούνης, Χρήστου, Κασταμούλας, Βασιλείου (46' Κιάρρι), Ερλαντ (50 Β' Β. Βιτσέντζος), Κυριαζής, Λαζαρίδης, Αμερικάνας (70 Γ'. Βιτσέντζος), Κουφάλης, Παντίδος.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ







ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...