27 Δεκ 2011

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

Το παρακάτω ρεπορτάζ που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά δημοσιεύτηκε στην αθλητική ιστοσελίδα www.arenanews.gr
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"
Δεν είναι ευχάριστα τα πράγματα όσον αφορά την υπόθεση Κλειστό Καλλιθέας . Και ο λόγος ότι τα οικονομικά γενικότερα είναι σε κρίση έτσι η υπόθεση να δοθεί κάποια επιχορήγηση φαίνεται να τερματίζεται. Και όταν ο προβληματισμός έρχεται πό το στόμα του Υπουργού Πολιτισμού αρμόδιου σε θέματα αθλητισμού του κ. Νικητιάδη άρα οι ελπίδες για ολοκλήρωση του, μάλλον πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων. Σε συζήτηση που είχαμε μαζί του μας δήλωσε ότι " το ποσό των 4.700.000 ευρώ που χρειάζεται για την ολοκλήρωση του έργου τέτοια εποχή είναι πολύ δύσκολο να δοθεί. ΜΕε διαβεβαίωναν ότι το ποσό ήταν περίπου τα 2.500.000 ευρώ αλλά τελικά είναι πολύ μεγαλύτερο. Θεωρώ ότι αν ζητήσω την χρηματοδότηση του έργου πολύ δύσκολα θα την πάρω. Το μόνο που μπορώ να κάνω στην παρούσα φάση για να βοηθήσουμε τον αθλητισμό είναι να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο το κολυμβητήριο της Ιαλυσού με το ποσό των 200.000 ευρώ με την προυπόθεση η Περιφέρεια με τον Γιάννη Μαχαιρίδη να χρηματοδοτήσει και εκείνη με άλλα 200.000 ευρώ και να προχωρήσει όσο γίνεται το κολημβητήριο που πραγματικά το νησί μας το χρειάζεται" Οι δηλώσεις του κ. Νικητιάδη έγινα στο περιθώριο της εκδήλωσης του Κολοσσού στις Πηγές Καλλιθέας στον Γιάννη Κουμέντο και πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε
γιατι οι πληροφορίες που έρχονταν από το περιβάλλον του Κολοσσού μιλούσαν ότι στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινούσαν τα έργα ολοκλήρωσης του Κλειστού Καλλιθέας ελπίζοντας σε καλύτερες αθλητικές μέρες. Ομως τα δεδομένα άλλαξαν και δυστυχώς και πάλι το νησί της Ρόδου βρίσκεται στην τελευταία θέση αθλητικών έργων από την ημέρα που η Δωδεκάνησος ενσωματώθηκε με την μητέρα Ελλάδα. Κρίμα . Απλά ελπίζουμε να αλλάξει έστω και την ύστατη στιγμή κάτι προς όφελος της νεολαίας του νησιόυ μας.

Οι πληροφορίες του blog αναφέρουν ότι από την αποδοχή ποσού 1,8 εκ. ευρώ που είχε κάνει πριν τρεις μήνες ο δήμος Ροδίων ήρθαν στα ταμεία του μόνο 800 χιλ. ευρώ τα οποία κατανεμήθηκαν ως εξής: 500 χιλ. ευρώ για αποπληρωμή δόσεων τραπεζικού δανείου που είχε συνάψει ο πρώην δήμος Καλλιθέας και 300 χιλ. ευρώ για αποπληρωμή εργασιών που είχε κάνει η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου.
Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η έγκριση ενός νέου κονδυλίου που φτάνει τα 1,7 εκ. ευρώ. Εάν αυτά τα χρήματα έρθουν τότε το γυμναστήριο θα κλείσει και θα χρειάζονται χρήματα μόνο για τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων (πάρκινγκ).

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ

Mε πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου τις επόμενες ημέρες θα μοιραστούν σε άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα τσάντες με τρόφιμα. Η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι αξίες που διδάσκονται, με αυτή την πράξη, οι νεαροί μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ




Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία έφυγαν ικανοποιημένοι από το κέφι που προσέφερε η ορχήστρα και οι τραγουδιστές από το ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ στην εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ο ΦΑΡΟΣ. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα κέρδισε ο δικός μας Νίκος Χαρινός (Αρχοντας) που έκλεισε το μουσικό πρόγραμμα της βραδυάς.
Θα ακολουθήσουν παρόμοιες μουσικές εκδηλώσεις το βράδυ της Τετάρτης (νησιώτικα με την ορχήστρα του Βάιου) και το βράδυ της Πέμπτης (για τους λάτρεις του ROCK) και το εορταστικό πρόγραμμα θα κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου στην συγκέντρωση για την αλλαγή του χρόνου όπου οι εκπλήξεις θα είναι πολλές.
Το ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ βρίσκεται στην περιοχή Ηλιούπολη Ρόδου μπροστά από τα εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και είναι ανοικτό καθημερινά με φαγητό και ζωντανή μουσική.

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;







Το τεχνητό φράγμα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη φτιάχτηκε για να συγκρατεί το νερό και να μην καταλήγει στη θάλασσα και για να δημιουργηθεί μία περιοχή στην οποία οι γονείς θα μπορούσαν μέσα στη φύση να παίζουν με τα παιδιά τους.
Και οι δύο στόχοι απέτυχαν. Το φράγμα έχει κακοτεχνίες και παρά τις συνεχείς επισημάνσεις αυτές δεν διορθώνονται με αποτέλεσμα το νερό να φεύγει στο ποτάμι και από εκεί στη θάλασσα. Η παιδική χαρά έχει αφεθεί στη μοίρα της με αποτέλεσμα τα παιχνίδια να είναι επικίνδυνα. Επίσης κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους κάδους καθαριότητας κάτι που έχει ως συνέπεια να υπάρχουν παντού σκουπίδια και ο χώρος να αποτελεί εστία μόλυνσης.
Αν κάποιος γνωρίζει ποιος φταίει γι' αυτή την κατάσταση ας ενημερώσει το blog.

ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΡΙΣΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Πριν λίγες ημέρες, τo Σάββατο 24 Δεκεμβρίου το blog έγραψε για τη μεγάλη λακκούβα που υπήρχε επί τρεις μήνες μπροστά από το υποκατάστημα της Τράπεζας Δωδεκανήσου σε κεντρικό σημείο του χωριού.
Μετά την κριτική η αντίδραση ήταν άμεση και την επόμενη ημέρα, ανήμερα Χριστουγέννων η λακκούβα έκλεισε προσωρινά αφού τοποθετήθηκε χώμα.
Το περίεργο είναι ότι την λακκούβα δεν έκλεισε το εργατικό προσωπικό του δήμου Καλλιθέας αλλά ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μιχάλης Σταυρής με το μέλος του τοπικού συμβουλίου Παναγιώτη Αντωνά που έπιασαν καρότσια και φτυάρια. Οι δύο εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας αναγκάστηκαν να γίνουν εργάτες για να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Φυσικά η ενέργειά τους είναι άξια συγχαρητηρίων αφού έδειξαν πως έχουν φιλότιμο και προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Ομως παράλληλα η πράξη του δείχνει την αποτυχία του ενιαίου δήμου και της δημοτικής αρχής του Στάθη Κουσουρνά. Εδώ στις Καλυθιές αλλά και σε κάθε χωριό του νησιού δεν θέλουμε τα μέλη του τοπικού συμβουλίου να λειτουργούν ως εργάτες, ως επιστάτες και να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στη δική τους τσέπη για να βάλουν καύσιμα στα οχήματα και να αγοράσουν απαραίτητες προμήθειες για την καθαριότητα. Τους θέλουμε να μας εκπροσωπούν, να ενημερώνουν τον κεντρικό δήμο για τα προβλήματα και τις ελλείψεις, τους θέλουμε να διεκδικούν κονδύλια και θέλουμε οι προτάσεις τους να γίνονται αποδεκτές από τους αντιδημάρχους και όσους διαθέτουν εξουσία.
Το χωριό μας με την εφαρμογή του Καλλικράτη επέστρεψε 50 χρόνια πίσω, στη δεκαετία του '60 που δεν υπήρχαν πόροι και προσωπικό και ο κοινοτάρχης με τους κοινοτικούς συμβούλους έπιαναν τα μηχανήματα και άνοιγαν δρόμους.
Ετσι και τώρα, δεν υπάρχουν πόροι, δεν υπάρχει προσωπικό και τα εκλεγμένα μέλη του τοπικού συμβουλίου αναγκάζονται να γίνουν εργάτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα του Καλλικράτη.
Κύριε Κουσουρνά, κύριοι υποστηρικτές του ενιαίου δήμου (κυρίως στο ΠΑΣΟΚ) να χαίρεστε την πραγματικότητα. Σε λίγο θα μας αφήσετε χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τηλεόραση, χωρίς internet...
Υ.Γ. Αν δεν γίνει σωστή δουλειά με άσφαλτο η λακκούβα σύντομα θα επιστρέψει στην προηγούμενη μορφή.
Υ.Γ 1. Να σημειωθεί ότι μετά τις αναρτήσεις του blog διορθώθηκε το πρόβλημα με τη συνεχή διαρροή νερού από τη δεξαμενή στην περιοχή Πευκώνος. Οπως αποδείχθηκε κάποιος είχε ξεχάσει ανοικτή μία παροχή σε γεώτρηση που έστελνε νερό στη δεξαμενή με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες κυβικά νερού. Μόλις έκλεισε η παροχή σταμάτησε και η υπερχείλιση.
Υ.Γ 2. Καλό είναι ο πήχης να μην μπαίνει ψηλά γιατί πάντα θα περνάμε από κάτω.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...