6 Ιαν 2013

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ





Με κάθε λαμπρότητα κάτω από τον ζεστό ήλιο εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στην περιοχή μας. Στις Καλυθιές ο εορτασμός των υδάτων έγινε δίπλα στην Πάνω Βρύση που βρίσκεται στην αρχή των σκαλοπατιών που οδηγούν στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Μόλις ο Πάτερ Μιχαήλ έψαλε το "Εν Ιορδάνη Ποταμό βαπτιζόμενος" τρία περιστέρια αφέθηκαν στον ουρανό συμβολίζοντας το Αγιο Πνεύμα. Στην συνέχεια οι πιστοί δέχθηκαν τις ευχές του Πάτερ Ελευθέριου και προμηθεύτηκαν το αγιασμένο νερό.
Στον Αγιο Νεκτάριο Φαληρακίου πλήθος πιστών άκουσαν στο προαύλιο τον Πάτερ Γεώργιο να ευλογεί τα ύδατα, δέχθηκαν ευχές και πήραν τον ευλογημένο Αγιασμό.
Ακολούθησε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων Φαληρακίου από τον Πάτερ Γεώργιο με τη μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής Καλλιθέας.
 Η καλή ημέρα βοήθησε ώστε πολλά νέα παιδιά να βουτήξουν στη θάλασσα και παρότι ο Σταυρός βυθίστηκε στην άμμο, μετά από αρκετό ψάξιμο, τον ανέσυρε στην επιφάνεια ο Μιχάλης Πολυχρόνης που έλαβε ως αναμνηστικό έναν χρυσό σταυρό.
Ο ευλογημένος της ημέρας μέσω του blog στέλνει ευχές σε όλους.
Χρόνια Πολλά σε όλους!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...