28 Φεβ 2012

ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!


Πριν ακριβώς 4 χρόνια, στις 28 Φεβρουαρίου 2008, αυτή η ηλεκτρονική διεύθυνση έβγαινε στον "αέρα" του διαδικτύου.
Μιλώντας στο chat του msn με τον φίλο Ευγένιο Καταξενό στην Αμερική μου ζήτησε να του στείλω με mail κάποια βιντεάκια από τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης, όπως άλλωστε έκανα κάθε φορά που έπαιζε ο Απόλλων. Χωρίς πολύ σκέψη του λέω "γιατί να τα βλέπεις μόνο εσύ τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια; Θα φτιάξουμε μία διεύθυνση στο internet και θα τα βλέπουν όλοι οι Καλυθενοί".
Αυτό ήταν, σε 5' είχε δημιουργηθεί το kalithies.blogspot.com και την πρώτη ημέρα κιόλας ανέβηκαν κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο από το γλέντι στην πλατεία που είχε διοργανώσει Ο ΦΑΡΟΣ.
Με τη βοήθεια της εφημερίδας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ και από στόμα σε στόμα (τότε το facebook δεν ήταν τόσο διαδεδομένο) το kalithies.blogspot.com έγινε γνωστό σε όλους τους Καλυθενούς και απέκτησε καθημερινούς επισκέπτες από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ευρώπη και τις ελληνικές πόλεις όπου υπάρχουν συγχωριανοί μας.
Το blog ως ιδέα ξεκίνησε σαν μία προσπάθεια να μεταφερθεί ο καθημερινός παλμός του χωριού μας σε όλους εκείνους που βρισκόταν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους.
Στην πορεία μπλέξαμε με την πολιτική (τα τελευταία άγρια χρόνια του δήμου Καλλιθέας), το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά υβριστικά σχόλια αφού ο κόσμος έψαχνε και βρήκε ένα μέσο... εκτόνωσης.
Προσωπικά θεωρώ κορυφαία στιγμή του blog το ταξίδι στον Καναδά, αφού μου δόθηκε η δυνατότητα να ζήσω από κοντά την αγάπη που έχουν για την Ελλάδα αλλά και για το νησί μας οι Ροδίτες που ζουν εκεί. Δεν κατάφερα να πάω στους Καλυθενούς που ζουν σε Αυστραλία και Αμερική, αλλά στο μέλλον ίσως γίνει και αυτό...
Αν ψάξετε το πλούσιο αρχείο του blog θα βρείτε τα... πάντα. Επικαιρότητα, ιστορία, παρελάσεις, καρναβάλια, θρησκεία, παλιές φωτογραφίες, έθιμα, εκδηλώσεις, ποδόσφαιρο, περιβάλλον, εκπαίδευση, τουρισμό. Θα βρείτε και πάρα, μα πάρα πολλά βίντεο αφού η τεχνολογία δίνει αυτή την εκπληκτική δυνατότητα.
Ολα όσα έγιναν στις Καλυθιές και το Φαληράκι υπάρχουν στο αρχείο. Ολοι οι σύλλογοι του χωριού μας προβλήθηκαν μέσα από το blog.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ που καθημερινά γράφετε τη διεύθυνση www.kalithies.blogspot.com και μοιράζεστε τις σκέψεις μου. Ενα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ευχαριστώ στους Καλυθενούς του εξωτερικού που κάθε φορά που επικοινωνούμε (είτε ηλεκτρονική είτε από κοντά) λένε μία καλή κουβέντα.
Τα καλύτερα έρχονται...
Υ.Γ. Το internet είναι τρομερή ανακάλυψη. Σε λίγα δευτερόλεπτα κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο μεταφέρονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πραγματικά απίστευτες διαστάσεις στην επικοινωνία και την ενημέρωση. Ομως επιτρέψτε μου να γράψω πως η γοητεία της έντυπης ενημέρωσης δεν συγκρίνεται με το διαδίκτυο. Αν μπορούσα να ξαναβγάλω τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ θα το έκανα με μεγάλη χαρά. Δημοσιογραφία σημαίνει εφημερίδα....
Υ.Γ 1. Με τα νούμερα και τους αριθμούς σταμάτησα να ασχολούμαι όταν μία θλιβερή είδηση πριν λίγους μήνες ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα τους κατοίκους αυτού του χωριού. Αλλωστε τα νούμερα είναι για τα... νούμερα
Υ.Γ. 2 Οποιος θέλει κέρασμα για τα γενέθλια ας κατέβει στην πλατεία... Ενας ελληνικός καφές ή ζεστό τσάι του βουνού με μέλι τους περιμένει.

ΠΡΩΙΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...