19 Οκτ 2009

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ



Ενα τεράστιο λαγοκέφαλο, δύο κιλών, ανέσυραν από την περιοχή Φαληρακίου ψαράδες της περιοχής. Το τοξικό ψάρι έχει εγκατασταθεί για τα καλά στις θάλασσές μας και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού η κατανάλωσή του ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Οσο για την εξόντωσή του, αυτή από τους ειδικούς θεωρείται αδύνατη.
Οι ψαράδες πάντως σημειώνουν ότι οι λαγοκέφαλοι τρώνε μεγάλες ποσότητες γόνων άλλων ψαριών και προκαλούν ανεπανόρθωτα προβλήματα στην αναπαραγωγή των ψαριών που προορίζονται για κατανάλωση από τους ανθρώπους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ





Με τη βοήθεια χορηγών τα αθλητικά μας σωματεία κάνουν σημαντικό έργο στα τμήματα υποδομών.
Οι ιδιοκτήτες του bar klik προσέφεραν τις εμφανίσεις της εφηβικής ομάδας του Απόλλων Καλυθιών, ενώ το εστιατόριο ΜΙΜΑΚΟΣ έκανε δώρο πλουσιοπάροχο γεύμα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές (και τους προπονητές) των εφηβικών ομάδων Απόλλωνα και Ερμή.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΚΩΝ


Από το αρχείο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ προκύπτει ότι το μακρινό 1958, τότε που δεν υπήρχαν τουρίστες στην περιοχή μας, η επιβίωση των κατοίκων του χωριού μας γινόταν με την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων όπως τα σύκα. Η περιοχή Φαληρακίου πριν την τουριστική της ανάπτυξη ήταν γεμάτη συκιές.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...