28 Νοε 2012

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ - ΦΑΛΗΡΑΚΙ
Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου,
Τ.Κ. 85105 Φαληράκι, Ρόδος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι αναλαμβάνει πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να δοθούν σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται είδη ρουχισμού, αλλά και τρόφιμα.
Επίσης θα δοθεί βοήθεια και σε ορισμένες άπορες πολύτεκνες οικογένειες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Για την περίπτωση αυτή εκτός από τρόφιμα και ρουχισμό (ανδρικό, γυναικείο και παιδικό) μπορούν να δοθούν και παιχνίδια.
(παρακαλούμε σε καλή κατάσταση!)
Η συγκέντρωση αλλά και η διανομή των ειδών γίνεται
στο πνευματικό κέντρο του Ναού καθημερινά
από το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Καλούμε όλους σας να συνδράμετε σε αυτή μας την προσπάθεια προς ανακούφιση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε
με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού
πατέρα Γεώργιο Τοκούζη στο 6944 858 518.

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Την πρόκριση στη φάση των 8 του Κυπέλλου Δωδεκανήσου πανηγύρισε το απόγευμα της Τετάρτης ο Απόλλων Καλυθιών νικώντας, εντός έδρας, 3-0 τον Ορφέα.
Η ομάδα μας έπαιξε όσο χρειάστηκε και σχετικά εύκολα πέτυχε τον στόχο της.
Με ένα ξέσπασμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλων "καθάρισε" το παιχνίδι όταν προηγήθηκε 2-0, αρχικά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Συμεωνίδη και στην συνέχεια με κεφαλιά του Φυλακούρη.
Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στην επανάληψη με κοντινό πλασέ του Γιώργου Κυριαζή.
Μόνο μελανό στοιχείο ο τραυματισμός του Λευτέρη Μαυρομούστακου που αποχώρησε κουτσαίνοντας στο 1ο ημίχρονο.
Εκτός ομάδας έμεινε, επίσης λόγω τραυματισμού, ο Γιάννης Αρχοντούλης και πλέον υπάρχει ανησυχία για την συμμετοχή και των δύο στο προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αστέρα στο γήπεδο Μασσάρων.
Στο σημερινό παιχνίδι κυπέλλου ο Απόλλων έπαιξε με τους: Χατζηνικόλα (64' Παπαγεωργίου), Κίτσο, Συμεωνίδη, Φυλακούρη, Σταυρή, Σαββούλη, Βιντσέντζο, Μαυρομούστακο (20 λ.τ. Δημητρά), Μουτσοντέμι, Μ. Κυριαζή (75' Γ. Ορφανό), Γ. Κυριαζή, 

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Η Δέσποινα Μουστάκα μιλά στο NEWS 247 για το... από News247


Η πτώση του παλιού και το νέο "Φαληράκι" της Ρόδου

Ρεπορτάζ Μαρίνα Κουτσουμπά για το news247.gr (19 Νοεμβρίου 2012)
Η παρακμή για το ξακουστό Φαληράκι και η αντικατάστασή του από την οδό Ορφανίδου.
Η εικόνα για το Φαληράκι της Ρόδου που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι έχει ανατραπεί ριζικά τα τελευταία χρόνια.


Με την τουριστική κίνηση να έχει μειωθεί δραματικά μετά τις αντιδράσεις για τα όσα διαδραματίζονταν και την αρνητική προβολή για το νησί των ιπποτών, σε πολλά από τα μαγαζιά μπήκαν λουκέτα.Ο δημοφιλής κάποτε τουριστικός προορισμός μάλιστα βγήκε από τη λίστα ορισμένων διεθνών τουριστικών γραφείων που εντόπισαν και μετέτρεψαν σε νέο "παράδεισο" ξέφρενης διασκέδασης τα Μάλια της Κρήτης."Αν πας το καλοκαίρι στο Φαληράκι, η κίνηση είναι πλέον μηδαμινή", σχολιάζει στο NEWS 247 η Δέσποινα Μουστάκα που εργάζεται σε πρακτορείο εισερχόμενου τουρισμού στη Ρόδο.Σε αυτή τη μειωμένη τουριστική κίνηση, όπως μας εξήγησαν, οφείλεται και η υιοθέτηση των all inclusive ξενοδοχείων. Μία απέλπιδα προσπάθεια για επαναπροσέγγιση των τουριστών. Ένα νέο "Φαληράκι", που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού των ιπποτών, έρχεται να πάρει τα σκήπτρα από τον άλλοτε "βασιλιά" της νυχτερινής διασκέδασης.Η τουριστική κουλτούρα διασκέδασης, που για πολλούς νέους είναι βασισμένη στο άφθονο αλκοόλ, έχει βρει το νέο της "καταφύγιο" στην οδό Ορφανίδου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων.Ένας δρόμος γεμάτος από μπαράκια "κατακλύζεται" από τουρίστες ηλικιών από 18 έως 25 ετών, με τα γνώριμα έκτροπα λόγω της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ να κάνουν τους ντόπιους ακόμα και να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην περιοχή.Όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για το νέο "Φαληράκι", με ό,τι αυτό συνεπάγεται αν αναλογιστεί κανείς τα όσα διαδραματίζονταν εκεί πριν από μερικά χρόνια.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΥΧΕΣ!



Η τεχνολογία έχει κάνει τον πλανήτη μας μία... μικρή γειτονιά και έτσι Καλυθενοί που ζουν σε Αμερική και Αυστραλία είχαν τη δυνατότητα να δώσουν ευχές στη γιορτή του ΦΑΡΟΥ για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή τους.
Στην εκδήλωση της Κυριακής στο 1ο δημοτικό σχολείο Καλυθιών έκανε παρέμβαση με ευχές και ο Γιάννης Φιλιππάκης από το Γουίντσορ του Καναδά.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...