25 Οκτ 2012

ΠΗΓΕ ΝΑ... ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΛΙΕΣ!




Το πρωί της Τετάρτης αυτοκίνητο που κινούταν στο δρόμο Καλυθιές - Ψίνθος, λόγω ολισθηρότητας από τη βροχή που προηγήθηκε βγήκε εκτός πορείας και τελικά... προσγειώθηκε πάνω σε μία ελιά στην περιοχή Ασπρη Πέτρα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός.
Κάθε πρωί στον συγκεκριμένο δρόμο οχήματα που οδηγούν κυρίως στρατιωτικοί κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες με αποτέλεσμα συχνά-πυκνά να καταγράφονται ατυχήματα.
Φωτογραφία από verena.gr


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
 Κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθούν στις Δημοτικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:
 Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012
  Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία με θέμα την ιστορική σημασία του μεγάλου γεγονότος της επετείου αυτής .
 Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012
 Εκπρόσωπος Δήμου: ο Χωρικός Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος. •
 Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών  Εκπρόσωπος: ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών κ. Μιχάλης Σταυρής.
 ώρα 9:30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος Καλυθιών και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών, κ. Κυπραίου Ειρήνη.
 • Επίσημη έπαρση της Σημαίας ( στο δημοτικό κατάστημα, δίπλα στην εκκλησία ). • Κατάθεση Στεφάνων (στο ηρώο που βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα)
• Παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής.
 • Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί
Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού
 Εκπρόσωπος: ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού κ. Τσαμπίκος Αϊβάζης.
 ώρα: 10.00 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Κοσκινού και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού, κ. Αρτέμη Μαρία. • Επίσημη έπαρση της Σημαίας
 • Κατάθεση Στεφάνων
• Παρέλαση μαθητιώσας νεολαίας.
• Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί
Δημοτική Κοινότητα Ψίνθου
 Εκπρόσωπος: ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ψίνθου κ. Αντώνης Κωστομοίρης.
ώρα 10:00 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως Θεοτόκου Ψίνθου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου, κ. Παναγιώτη Παναγιωτίδη.
 • Επίσημη έπαρση της Σημαίας
 • Κατάθεση Στεφάνων
• Παρέλαση μαθητιώσας νεολαίας.
 • Ποιήματα και παραδοσιακοί χοροί από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ


Από την πρώτη στιγμή που το blog δημοσιοποίησε το σχέδιο και την πρόθεση των μελών του ΦΑΡΟΥ να φτιάξουν παρτιέρια με λουλούδια στην πλατεία ξέσπασε "ηλεκτρονικός" πόλεμος αφού κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, δεν ενθουσιάστηκαν και άσκησαν κριτική μπροστά από την άνεση του υπολογιστή τους. Σήμερα ολοκληρώνεται το έργο με την τοποθέτηση των λουλουδιών και θα ακολουθήσει διακοσμητικό χαλίκι. Τα παιδιά του ΦΑΡΟΥ τόλμησαν και έκαναν κάτι διαφορετικό στη μίζερη πλατεία μας. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες όπως η επανατοποθέτηση πεύκου στην περιοχή Πευκάκι, το κλείσιμο της πλατείας κάθε Κυριακή για να μπορούν να περπατάνε οικογένειες με παιδιά, διαγωνισμός για τον καλύτερο ανθόκηπο στο χωριό, εκδηλώσεις στο κέντρο του χωριού για όλες τις ηλικίες κτλ. Ζώντας καθημερινά στην πλατεία από πολύ νωρίς μέχρι πολύ αργά έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει άφθονο πάρκινγκ για στάση. Υπάρχουν χώροι για εκείνους που θέλουν να κατέβουν να κάνουν τα ψώνια τους, να πάνε στο φαρμακείο, στο ιατρείο και γενικά και να μην... αράξουν για να παίξουν χαρτιά, τάβλι και να πιουν καφέ με τις ώρες. Αν όλοι μας περπατήσουμε λίγο περισσότερο όλοι θα κερδίσουμε... Εδώ στον τόπο μας χορτάσαμε από κριτική, μας λείπουν οι πράξεις και τα λουλούδια, τα χρώματα, η αισιοδοξία. Τα παρτέρια είναι μόνο μία από τις πολλές δράσεις του ΦΑΡΟΥ. Γίνονται και άλλες και θα ακολουθήσουν περισσότερες. Ας στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια όπως και τις προσπάθειες του Απόλλωνα, της Τερψιχόρης, της Φιλαρμονικής, των σχολείων μας.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...