30 Μαΐ 2011

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο Σάκης Πολυχρόνης αναδείχτηκε και πάλι πρόεδρος του Απόλλων Καλυθιών στις χθεσινές εκλογές του σωματείου. Ο νεαρός παράγοντας μετά από πιέσεις που δέχτηκε, πείστηκε να παραμείνει στα ηνία του σωματείου με την υπόσχεση πως θα βοηθηθεί περισσότερο σε σχέση με την χρονιά που μας πέρασε. Ουσιαστικά ο Πολυχρόνης με δηλώσεις του στο xxsports.gr ξεκαθάρισε πως δέχτηκε να πάρει ξανά την θέση για έξι μήνες, ούτως ώστε να δει αν έχει αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα και να αποφασίσει τότε αν θα παραμείνει οριστικά. Επιπλέον αναφέρθηκε και στην μεταγραφολογία παικτών του, για την οποία μίλησε έξω από τα δόντια.

«Μετά την περσινή συγχώνευση των δύο ομάδων, είχαμε βγάλε ένα πλάνο διετίας με την διοικούσα επιτροπή. Επειδή ο Ερμής Καλυθιών έγινε Απόλλων Καλυθιών 1947 ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε εκλογές. Είχα μια επιφυλακτικότητα και έχω ακόμα, πως εγώ δεν ήθελα να ήμουν ο πρόεδρος. Παρότι πήγαμε πολύ καλά τόσο στο οικονομικό, όσο και σε άλλα θέματα, κάποια μέλη από το συμβούλιο δεν βοήθησαν όσο έπρεπε.

Από εκεί και πέρα πήγαμε σε εκλογές και παρόλο που υπήρχαν ενδιαφερόμενοι, την πρώτη Κυριακή δεν ήρθε κανένας και η απόφαση βγήκε χθες. Αυτή ήταν να μπω εγώ πρόεδρος για ένα εξάμηνο ώστε να μην έχουμε άλλες εκλογές και μετά να κάνουμε μια γενική συνέλευση και να δούμε που βαδίζουμε. Το μόνο που με ικανοποίησε και δέχτηκε και πάλι να μπω, είναι ότι υπάρχουν νέα πρόσωπα, κάτι που επιδίωκα, ενώ έχουν μπει και οι βάσεις από την περσινή σεζόν. Αν δω μετά τους έξι μήνες πως τα πράγματα βαδίζουν προς το καλύτερο τότε θα μείνω, αν όμως δω πως πάλι τρέχει ένας για όλους, τότε θα παραιτηθώ από την προεδρία», ανέφερε ο ισχυρός άντρας του Απόλλων σχετικά με τις εκλογές και στην συνέχεια αναφέρθηκε μετά από ερωτήσεις για τον Δημήτρη Δογιάμα:

Την Τετάρτη έχουμε το πρώτο συμβούλιο και την απόφαση θα την πάρουμε εκεί. Ποτέ δεν έχω αποφασίσει μόνος μου, πάντα ενεργούμε όλοι μαζί. Θετικό κλίμα υπάρχει για όλους μέσα στην ομάδα». Τέλος αναφέρθηκε στην έντονη φημολογία που θέλει αρκετούς παίκτες του, όπως ο Μιχάλης Κατσιδώνης και Δημήτρης Καραγιάννης στο στόχαστρο άλλων ομάδων:

«Καλό θα είναι ο Μιχάλης Κατσιδώνης και ο Δημήτρης Καραγιάννης να σταματήσουν να μιλάνε με άλλες ομάδες πριν μιλήσουν με εμάς. Το μήνυμα μου προς τις άλλες ομάδες είναι πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πρόεδροι είναι να ρωτάνε το εκάστοτε συμβούλιο τι σκοπό έχουν με τον οποιονδήποτε παίκτη τους και μετά να κάνουν συζητήσεις. Κι εγώ θα μπορούσα να προσφέρω στον οποιονδήποτε παίκτη που ανήκει σε άλλη ομάδα κάποιο σεβαστό ποσό, αλλά σέβομαι καταστάσεις».

OI ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2011.
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα τριάντα δύο συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Στο νησί της Ρόδου βραβεύτηκαν 32 ακτές, δίνοντας τη δεύτερη θέση πανελλαδικά στον ενιαίο πλέον Δήμο Ρόδου σε αριθμό Γαλάζιων Σημαιών. Απ’αυτές, 24 ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, 3 στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου, , 2 στη Δημοτική Ενότητα Λίνδου ,1 στη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου, 1 στη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού και 1 στη Δημοτική Ενότητα Ροδίων. Αναλυτικά:
Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
Αμμούδες/Φαληράκι
Βαγιές/Λαδικό
Βίγλα
Γούρνες
Καβουράκια
Καλλιθέα
Καταφύγιο
Κόκκινα
Λαδικό/Άντονυ Κουίν
Λαδικό Β/Πλάκα
Μαντώματα
Μαύρος Κάβος
Τραουνού Σπηλιές
Φαληράκι/Καθαρά
Φαληράκι/Καστράκι
Φαληράκι/Τραουνού
Φαληράκι A
Φαληράκι B
Φαληράκι C
Φαληράκι 1
Φαληράκι 2
Φαληράκι 3
Φαληράκι 4
Φαληράκι 5
Δημοτική Ενότητα Αφάντου
Αφάντου 2
Κολύμπια
Κολύμπια Α - Λιμανάκι
Δημοτική Ενότητα Λίνδου
Λάρδος 1
Λάρδος 3
Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου
Κιοτάρι 3
Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού
Ιξιά Β
Δημοτική Ενότητα Ροδίων
1. Ρένη 1

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ



Το πρωί της Κυριακής την ώρα της νεροποντής η παραλία Φαληρακίου δίπλα στο εστιατόριο ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσίαζε αυτή την εικόνα...Τα φρεάτια κατέβασαν πολύ νερό και "έπνιξαν" την παραλία. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν τουρίστες. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι υποδομές μας "μπάζουν" σε κάθε γωνιά της τουριστικής περιοχής.
* Ευχαριστούμε τον φίλο του blog για τις φωτογραφίες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...