18 Απρ 2008

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ


Θα... αποκαλύψω το μυστικό των παιδιών του ΦΑΡΟΥ με μοναδικό σκοπό να δώσω ένα επιπλόν κίνητρο για να κατακλυστεί από κόσμο το χωριό την Μεγάλη Παρασκευή κατά την περιφορά του επιταφίου.
Ετοιμάζουν λοιπόν 200 δάδες (ή δαυλούς όπως παλιά) για να δημιουργήσουν την ανάλογη ατμόσφαιρα. Μάλιστα ζήτησαν άδεια από το δήμο ώστε για δύο ώρες να σβήσουν τα φώτα από τους δρόμους που θα γίνει η περιφορά.
Αν τελικά υλοποιηθεί η σκέψη τους θα είναι κάτι συγκλονιστικό...
Ας τους βοηθήσουμε όλοι λοιπόν.

ΗΡΕΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Εν ολίγοις, η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν η πιο ήρεμη εδώ και έναν χρόνο. Το γεγονός ότι βρέθηκαν στην αίθουσα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Πάνος Βενέρης και ο επικεφαλής της Πολεοδομίας Χρήστος Στεφανόπουλος βοήθησε ώστε οι "εκρήξεις" και οι εμπρηστικές φράσεις να περιοριστούν στο ελάχιστο. Οι δύο άντρες ενημέρωσαν το σώμα για τη διαδικασία μελέτης που θα αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό του δήμου Καλλιθέας, αλλά και το σχέδιο πόλεως Καλυθιών. Ο κ. Βενέρης είπε ότι αν το 1979 είχε εφαρμοστεί στην πράξη το σχέδιο πόλεως Φαληρακίου τότε η περιοχή θα ήταν πολεοδομικός παράδεισος και όχι το... χάλι που είναι τώρα.
Στο τέλος της συνεδρίασης ήρθε και η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου κυρία Τόνια Μοροπούλου που ανέλυσε τις λεπτομέρεις της σύμβασης που θα υπογραφεί (75 χιλ. ευρώ) ώστε να δημιουργηθεί μελέτη ανάδειξης και προστασίας των αρχαιολογικών χώρων Σαραντάπηχος και Ερημόκαστρο. Την επόμενη δεκαετία με κονδύλια από το ΕΣΠΑ θα γίνει προσπάθεια να αναστυλωθούν πέτρα - πέτρα τα αρχαία τείχη που βρέθηκαν στον Σαραντάπηχο (ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟ SITE ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ). Και όπως ακούστηκε χθες είναι ο μοναδικός τρόπος να φύγουν από τη γειτονιά μας τα... βρωμερά λατομεία.
Υ.Γ. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες την Τρίτη στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ (να αγοράζετε και την εφημερίδα για να μην καταλήξω καταχρεωμένος...)

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...