18 Νοε 2011

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Κινηματογραφική προβολή της ταινίας "Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό" θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών σήμερα Παρασκευή στις 18/11/11 στις 17.30. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.
Αναλυτικά:
*Προβολή Ταινίας <Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό>*
Πρόκειται για μια τρυφερή συγκινητική ταινία Ινδικής παραγωγής (2007) με
θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες, που κάθε γονιός καλό θα ήταν να
εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να παρακολουθήσει. *Κάθε παιδί είναι ένας
κρυμμένος θησαυρός δυνατοτήτων και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου
είναι κρίσιμος για την αποκάλυψη του* *θησαυρού αυτού*.

Η προβολή είναι με Ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη.

Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη ταινία, δεν έχει προβληθεί
επίσημα σε κινηματογράφους, δεν έχει παιχτεί στην τηλεόραση και δεν
κυκλοφορεί σε DVD.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ

Με επιστολή στο δήμαρχο Ροδίων κ. Κουσουρνά ο χωρικός αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου ζητάει να κατατεθεί από τη νομική υπηρεσία του δήμου ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ προκειμένου να μην πληρωθεί το ειδικό τέλος μέχρι να διορθωθεί το λάθος με τα διπλάσια τετραγωνικά μέτρα ακινήτων στην περιοχή μας.
Η επιστολή, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν άρεσε στον δήμαρχο Ροδίων, έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της από 24 Οκτωβρίου 2011 επιστολή σας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου με την οποία ζητείται η αποκατάσταση της οικονομικής βλάβης που θα υποστούν 527 ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου ακινήτων στα Κοσκινού, 399 στις Καλυθιές και 46 στη Ψίνθο εξαιτίας του πλασματικού διπλασιασμού του εμβαδού τους στο ΤΑΠ των λογαριασμών της ΔΕΗ που συνεπάγεται την καταβολή διπλάσιου φόρου (Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και με δεδομένο ότι δεν υπήρξε ακόμη καμία λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα, θεωρώ ότι θα πρέπει να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες και μάλιστα άμεσα.
Με δεδομένο ότι παρήλθε άπρακτη η προθεσμία της 17ης Σεπτεμβρίου 2011 για την αποκατάσταση των λαθών, για τα οποία δεν είναι υπαίτιοι οι πολίτες, γεγονός που συνομολογείτε και στην επιστολή σας προς τον Αναπληρωτή υπουργό… «από παρερμηνεία σχετικής απόφασης του τότε δημοτικού συμβουλίου βεβαιωνόταν στις επιφάνειες των κτισμάτων εκτός σχεδίου που ηλεκτροδοτούταν ως προς τα τέλη ΤΑΠ το διπλάσιο από το πραγματικό μέγεθος», θα πρέπει να αναλάβουμε την δικαστική συνδρομή τους μέσω της νομικής μας υπηρεσίας.
Πιο συγκεκριμένα θα σας είναι ήδη γνωστό, μετά τη δημοσιότητα που προσέλαβε χθες στον Αθηναϊκό Τύπο ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας την 16η Νοεμβρίου 2011 εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει τη διακοπή της παροχής ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ σε έναν κάτοικο της περιοχής που επιβαρύνθηκε με διπλό Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. εξαιτίας διπλασιασμού των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων του ακινήτου του.
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στρέφεται κατά της ΔΕΗ και ο δήμος Ρόδου, οφείλει, να αναλάβει την υποβολή ομαδικής αίτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για λογαριασμό των πολιτών που θίγονται ενώ θεωρώ ότι θα πρέπει να καταθέσετε ως μάρτυρας στη διαδικασία.
Αναμένω την απόκρισή σας στην παραπάνω μου πρόταση».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...