30 Οκτ 2012

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ο τυφώνας Sandy που πλήττει με σφοδρότητα τις ανατολικές ακτές της Αμερικής έχει προκαλέσει αγωνία για την τύχη δικών μας ανθρώπων που ζουν σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη (με τα προάστιά της και τα νησιά της), η Βαλτιμόρη και το Μίσιγκαν.
Οικογένειες που κατάγονται από τις Καλυθιές και ζουν στις πληγείσες περιοχές ζουν δύσκολες ώρες βλέποντας να καταστρέφονται περιουσίες και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Οι πρώτες εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα είναι συγκλονιστικές και τα επόμενα 24ώρα θα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη του τρομερού καιρικού φαινομένου.
Ο τυφώνας Sandy με μικρότερη ένταση έχει προκαλέσει προβλήματα και στον Καναδά σε πόλεις όπως το Τορόντο και το Γουίντσορ όπου επίσης ζουν και δραστηριοποιούνται οικογένειες με καταγωγή από το χωριό μας.
 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Ενημερωτικό Δελτίο 2ου Δημοτικού     Σχολείου Καλυθιών
Αγαπητοί γονείς,
   Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2012-2013, σας απευθύνω τις ειλικρινείς και θερμές ευχές όλων των εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών, για υγεία, χαρά, ευτυχία, κι επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει ως εκπαιδευτικοί.
   Kάποτε έφτανε η οικογένεια να παραδίδει το παιδί στο σχολείο, στην πρώτη δημοτικού, και να περιμένει να το παραλάβει στην αποφοίτησή του, μετά από χρόνια, έτοιμο για την κοινωνία. Oι εποχές όμως άλλαξαν. Tο σχολείο μόνο του δεν μπορεί να τα βάλει με μία, κατά πολύ, άναρχη και με πολλούς κινδύνους, κοινωνία. O ρόλος του γονιού θέλοντας και μη έχει αναβαθμιστεί και έχει γίνει πιο δύσκολος, πιο υπεύθυνος.
H παιδεία σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, πρέπει να ξεκινά από το σπίτι και να συνεχίζεται μετά στο σχολείο. Mόνο με τη σωστή και στενή συνεργασία του γονιού και του δασκάλου μπορεί να προσδοκάται θετικό αποτέλεσμα. Tο κλειδί, η βάση αν θέλετε, της οποιασδήποτε παιδείας στις μέρες μας πρέπει να είναι μία. H μάθηση και η διαπαιδαγώγηση της έννοιας του σεβασμού.
Σεβασμός, μία λέξη που χρησιμοποιούμε, μία έννοια που όλο και πιο συχνά αγνοείται. Σεβασμός στον συνάνθρωπό μας, σεβασμός στην κοινωνία, σεβασμός στην εκκλησία, σεβασμός στις παραδόσεις, σεβασμός στα ήθη και στα έθιμα, σεβασμός στις αρχές και τους νόμους, σεβασμός στο περιβάλλον, σεβασμός στον εαυτό μας. Xωρίς σεβασμό δεν μπορεί να υπάρξει αξιοπρέπεια, εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα ανθρωπιά. Kαι χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος.                                         
                                        Καλή σχολική χρονιά
                                    Ο Διευθυντής του Σχολείου

      Σημαντικές ειδήσεις
1.            Την προηγούμενη σχολική χρονιά το σχολείο μας υλοποίησε αρκετές δραστηριότητες  περιβαλλοντικού, αθλητικού  χαρακτήρα, αγωγής υγείας και κυκλοφοριακής αγωγής , επίσκεψη στη  Βουλή .
2.            Βάφτηκαν όλες οι αίθουσες με χαρούμενα χρώματα, όπως επίσης και οι εσωτερικοί χώροι του σχολείου μας. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και για τους άλλους χώρους.
3.            Τοποθετήθηκαν σε όλες τις αίθουσες κλιματιστικά, για τις ζεστές μέρες.
4.            Τη φετινή χρονιά λειτουργεί ολοήμερο τμήμα, για τα παιδιά που οι γονείς τους εργάζονται. Είναι μια κατάκτηση για το σχολείο μας , αφού είναι γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και γενικά στην τοπική κοινωνία πόσο χρήσιμος είναι ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου.
5.            Τοποθετήθηκε ασφαλτοτάπητας στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης κι έτσι τώρα απρόσκοπτα  οι μαθητές μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια υπό την καθοδήγηση του γυμναστή μας.
6.            Από φέτος λειτουργεί και κλειστό κυλικείο στο σχολείο μας. Μέλημά μας –σε συνεργασία με την υπεύθυνη κ. Μαρία- είναι τα παιδιά να τρέφονται υγιεινά και με προσιτές τιμές. Καλό θα είναι να το στηρίξουμε όλοι μας, γιατί είναι γνωστό ότι ένα μέρος των χρημάτων επιστρέφει στο σχολείο, για τις ανάγκες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε , ως σχολική μονάδα.
7.            Φέτος , στην προσπάθειά μας για ομορφότερες αυλές, τα παιδιά μας , με τη βοήθεια ειδικού, και με πρωτοφανή ενθουσιασμό για τη συγκεκριμένη δράση, άλλαξαν την όψη του σχολείου μας, κάνοντάς το πιο χαρούμενο,
8.            Όσοι γονείς μαθητών των Α΄-Γ΄-Ε΄ τάξεων, δεν προσκόμισαν τα Ατομικά Δελτία Υγείας, παρακαλούνται, όσο το δυνατό συντομότερα, να τα επιστρέψουν συμπληρωμένα μόνο από τον γιατρό και αφορά τη συμμετοχή των μαθητών αυτών στο μάθημα της Γυμναστικής. Το Δελτίο αυτό έχει ήδη διανεμηθεί στους μαθητές των παραπάνω αναφερομένων τάξεων.
9.            Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που προσφέρθηκαν  και βοήθησαν οικονομικά για να ραφτούν και να κρεμαστούν οι κουρτίνες στις αίθουσες του ισογείου του σχολείου μας , τη χρονιά που πέρασε . Φέτος θα προσπαθήσουμε να κρεμάσουμε και στις αίθουσες του 1ου ορόφου (Στ΄τάξη και Ολοήμερο). Οι συγκεκριμένες κουρτίνες έχουν ήδη ραφτεί και ευχαριστούμε τους γονείς που βοήθησαν γι’ αυτό. Επίσης όλους εκείνους που βοήθησαν με κάθε τρόπο στο να γίνει το σχολείο μας ένα «κόσμημα» στο χωριό μας. Η προσπάθεια , βέβαια, συνεχίζεται…………….

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου       Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών
  Το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2012-2013 σας εύχεται καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο και σας παρακαλεί να καταβάλετε την ετήσια εισφορά που είναι  20  €. Η χρηματική συνδρομή βοηθά στην αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών και ελλείψεων του σχολείου μας για καλύτερη, πληρέστερη και πιο ευχάριστη φοίτηση των παιδιών μας στο σχολείο.                                                                       
                                                                            Το Διοικητικό Συμβούλιο                

Συγκρότηση και κατανομή τάξεων
   Το σχολείο μας το σχολικό έτος 2012-2013 θα λειτουργήσει με 7 τμήματα, στα οποία θα διδάξουν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί:
               Τάξεις                           Εκπαιδευτικοί
               Α1΄                             Ζουμπατιανού Μαρία
                Α2΄                            Σαμπάνη Σταυρούλα
                Β΄                              Τρίκου Πολυξένη
                Γ΄                               Σαραντοπούλου Ζαχαρούλα
                Δ΄                               Παπαγεωργίου Μαρία
                Ε΄                               Παπαδημητρίου Βίλμα-Μαρία
                Στ΄                              Ζέρβα Μαρία
        Ολοήμερο                          Μωραΐτη Άννα  
Επίσης στο σχολείο μας θα διδάξουν : 
1.            Γυμναστική σ’ όλες τις τάξεις ο εκπαιδευτικός Βέτσικας Αντώνιος
2.            Γαλλικά στη Στ΄ τάξη  ο εκπαιδευτικός  Μαριάς Παναγιώτης                                                                                       

  Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την απερχόμενη Πρόεδρο κ. Σταματία Βαγιανού - Τσέλιου και τα μέλη του συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, με μοναδικό σκοπό την εκπλήρωση των αναγκών που παρουσιάστηκαν ,αλλά και την πολύτιμη βοήθεια που μας πρόσφεραν, σε  όλες της εκδηλώσεις του Σχολείου μας την προηγούμενη χρονιά.
    Ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι σημαντικότατος. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο να συμμετέχουν οι γονείς στις επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε φορά από το σχολείο. Για τη λήψη αποφάσεων, θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία αλλά και μεγάλη κατανόηση μεταξύ γονέων, διεύθυνσης σχολείου και πολιτείας. Κατʼ αυτόν τον τρόπο ο σύλλογος συμβάλλει αποτελεσματικότερα στη σωστή λειτουργία του σχολείου, αλλά και στην ευκολότερη αποκατάσταση της ισορροπίας του, όταν αυτή μερικές φορές διαταράσσεται, και δικαίως, εφόσον πρόκειται για συνύπαρξη ομάδων, που σφίζουν από ζωή και οι οποίες πρέπει να διακατέχονται μόνιμα από δραστικές ενέργειες και ανεξάντλητο δυναμισμό, που θα πρέπει συνεχώς να εκφράζονται σε έργο.
   Η βοήθειά σας λοιπόν είναι αναγκαία και απαραίτητη για την άρτια εκπαίδευση των μαθητών του σχολείου μας. Πιστεύουμε ότι φέτος η προσφορά σας θα είναι μεγαλύτερη .  Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου μας . Όσοι επιθυμούν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα διάφορα όργανα εκπροσώπησης των Γονέων. Ο νέος Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου θα έχουν τη δυνατότητα, σε τόσο δύσκολες εποχές, να συμπαρασταθούν  στο έργο μας και στην εκπλήρωση του ρόλου του σχολείου μας.             
                                              Σας ευχαριστούμε
            Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Δημοτικού σχολείου Καλυθιών                                           

Ενημέρωση γονέων
   Για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και αποτελεσματική συνεργασία γονέων και δασκάλων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δέχονται γονείς για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο, συμπεριφορά και αγωγή των παιδιών τους.  Η μέρα και ώρα δεν έχει καθοριστεί, αφού εκκρεμούν  οι τοποθετήσεις   ειδικοτήτων (Αγγλικά-Γερμανικά).  Προς το παρόν οι συναντήσεις θα γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με τους εκπαιδευτικούς.   

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΊΑΣΗ ΈΚΤΑΣΗΣ

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του blog η εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών προχώρησε σε παραχώρηση με συμβολικό ενοίκιο αγροτικής έκτασης σε άτομο που στους εκκλησιαστικούς κύκλους είναι γνωστός ως ο κομμωτής του Μητροπολίτη Ρόδου. Η έκταση βρίσκεται κοντά στο εστιατόριο Μιμάκος και ήδη υπάρχουν καταγγελίες για συσσώρευση σκουπιδιών από το άτομα που πλέον την εκμεταλλεύεται.
Μπορεί να μην υπάρχει νομικό θέμα για την παραχώρηση αλλά γεννιούνται θέματα ηθικής τάξης. Οπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις η εκκλησιαστική επιτροπή παραχώρησε, κρυφά, έκταση σε κάποιον που δεν έχει σχέση με το χωριό μας, υπακούοντας ουσιαστικά στις εντολές ανωτέρων στην εκκλησιαστική ιεραρχία.
Οταν παραχωρήθηκε η χρήση του εστιατορίου στην περιοχή Προφήτης Αμμώς βγήκε ανακοίνωση και έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός. Γιατί δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και για την παραχώρηση αγροτικών εκτασέων;  Γιατί δεν ενημερώνονται οι Καλυθενοί για τα χωράφια που μπορούν να παραχωρηθούν για καλλιέργειες και κτηνοτροφική χρήση; Ποιοι εκμεταλλεύονται με πενιχρά ενοίκια την περιουσία που σε δύσκολούυς καιρούς παραχώρησαν οι πρόγονοί μας στην εκκλησία; 

ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ Ο Σ.Φ.Α.Κ.


Επαναδραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Απόλλων Καλυθιών. Η επίσημη διοίκηση του συλλόγου έλαβε τις τελευταίες ημέρες την παρακάτω ενημερωτική δήλωση:

"Προς πρόεδρο και μέλη ΔΣ Απόλλων Καλυθιών.
Αγαπητοί κύριοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον μεγάλο αγώνα που κάνετε για την ομάδα του χωριού μας, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Απόλλων Καλυθιών (ΣΦΑΚ) θα είναι πάντα κοντά σας όπως και στην ομάδα, παρών στο γήπεδο.
Στο νέο εγχείρημά μας θα θέλαμε και τη δική σας στήριξη. Σε ότι κάνουμε στόχο έδχουμε να βοηθήσουμε την ομάδα του τόπου μας και όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε τον Απόλλωνα ψηλά εκεί που του αρμόζει.
Πρόεδρος: Σταμάτης Παπαγεωργίου
Αντιπρόεδρος: Κώστας Σωτηράκης
Μέλη: Στέργος Μανιάς, Διαμαντής Μιχαλάς, Τάκης Συμιακός".

* Το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα έναρξης 2.30 μ.μ.) ο Απόλλων θα υποδεχθεί στο γήπεδο Καλυθιών τον Κλεάνθη Παραδεισίου σε αγώνα νοκ άουτ για τον θεσμό του κυπέλλου Δωδεκανήσου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...