28 Μαρ 2021

ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΗ ΔΥΣΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Η αλλαγή της ώρας και η είσοδος στο θερινό πρόγραμμα σηματοδοτεί ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο. Ο κορωνοϊός αποτελεί και φέτος μεγάλο εμπόδιο αλλά η ελπίδα είναι το μεγάλο όπλο της ανθρωπότητας σε αυτήν τη μάχη.
Το καλοκαίρι υποδεχόμαστε τους επισκέπτες, τους χαμογελάμε και τους δείχνουμε πως η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα με υπέροχους κατοίκους.
Αγαπάμε τους τουρίστες γιατί αποτυπώνουν πάντα την ομορφιά του τόπου μας σε αντίθεση με εμάς τους μόνιμους κατοίκους που πολλές φορές ξεχνάμε ότι ζούμε σε έναν τόπο μαγικό και ψάχνουμε τα... στραβά για να γκρινιάξουμε.
Οι τουρίστες τραβάνε υπέροχες, μοναδικές φωτογραφίες, τις ανεβάζουν σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες και με τον τρόπο τους μας ευχαριστούν για τη φιλοξενία. Εμείς καμαρώνουμε για τον μαγικό μας τόπο. 

 
Η στιγμή που ξημερώνει στο Φαληράκι με πρωταγωνιστή τον ήλιο και τον βράχο κάτεργο. Η ώρα που το απέραντο γαλάζιο κάνει στην άκρη και το βαθύ πορτοκαλί με αποχρώσεις κόκκινου, κίτρινου και χρυσού κατακλύζουν ουρανό και θάλασσα για να υποδεχθούν τον ήλιο από την ανατολή.

Λίγο πριν νυχτώσει, το λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων αποτελεί ιδανικό τοπίο για να αποτυπωθεί το μωβ χρώμα του αποχαιρετισμού του ήλιου. Στην δυτική πλευρά της Ρόδου απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα και στα ανατολικά, στο Φαληράκι χειροκροτάμε την παλέτα χρωμάτων στον ουρανό.
 

ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΗ

 Ο Γιώργος Μαρής, από τις Καλυθιές, έφερε στην επιφάνεια ένα από τα πολλά ταλέντα του γράφοντας τους στίχους και την μουσική για τραγούδι που αφορά την ΑΕΚ. Ο Γιώργος Μαρής που είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έχει ασχοληθεί με την συγγραφή βιβλίων με αντικείμενο την πολιτική, την οικονομία και τις ακαδημαϊκές σπουδές είναι μέλος της φιλαρμονικής Καλυθιών (ανιψιός του αρχιμουσικού Γιώργου Μαλωϊνα) και συχνά εμφανίζεται με τα υπόλοιπα παιδιά στην σκηνή είτε παίζοντας μουσική είτε τραγουδώντας. 

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Καλοτάξιδο φίλε Γιώργο το κιτρινόμαυρο κομμάτι με την ευχή να ακουστεί στα... τείχη της Αγιάς Σοφιάς, στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ που αγαπάς. 

Το τραγούδι δημοσιεύτηκε και στην μεγαλύτερη ιστοσελίδα ειδήσεων για την ΑΕΚ την aek365.com

ΑΕΚ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ
ΑΛΛΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 
Στον χρόνο ταξιδεύει μια ιδέα
Η ΑΕΚ και ο δικέφαλος αετός
Κωνσταντινούπολη και Φιλαδέλφεια
Της προσφυγιάς ο δρόμος μας κοινός 

 Στις στάχτες γεννηθήκαν οι ψυχές μας
Περάσαμε πολέμους κατοχές
Στο Βελιγράδι σμίξανε οι φωνές μας
Βυζαντινές οι μνήμες θες δεν θες 

ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ εκεί, ΑΕΚ και στην Αμερική
Να είσαι ΑΕΚ μια ζωή, άλλη κατάσταση τρελή
Μονάχα ΑΕΚ στην καρδιά και ο δικέφαλος ψηλά (πετά) 

 Ύστερα από τα πέτρινα τα χρόνια
Η Αγιά Σοφιά Αγιάζει τα Ιερά
Πάνω στα Αεκτζήδικα μπαλκόνια
Γεννιέται η ελπίδα μας ξανά
 

Τίποτα δεν ήταν δεδομένο
Μα ο τίγρης με την κοφτερή ματιά
Ένωσε της μοίρας το γραμμένο
Πρωτάθλημα και κύπελλο ξανά 

ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ εκεί, ΑΕΚ και στην Αμερική
Να είσαι ΑΕΚ μια ζωή, άλλη κατάσταση τρελή
Μονάχα ΑΕΚ στην καρδιά και ο δικέφαλος ψηλά (πετά)

 Βασίλισσα για πάντα την Ευρώπη
Μα για εμάς ιδέα ταπεινή
Να ζεις με την καψούρα σου την πρώτη
Βρέξει χιονίσει μέσα στη Σκεπαστή 


Ερμηνεία: Στρατής Καλούδης
Ενορχήστρωση: Στέλιος Μακρυπλίδης
Στίχοι-Μουσική: Γιώργος Μαρής

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...