23 Ιουλ 2012

ΛΥΜΑΤΑ... ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΓΝΩΜΗ
• Ο Βιολογικός στο Βόδι έχει ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές του
• Η επεξεργασία των λυμάτων είναι ελλιπής αφού δεν λειτουργούν όλες οι αντλίες


Άμεσος κι ορατός κίνδυνος για πολύ μεγάλες κι ανεπανόρθωτες ζημιές έχει επισκιάσει την Ρόδο εξαιτίας πολλών λαθών που έχουν γίνει και συνεχίζονται να γίνονται στην εκμετάλλευση του νερού και του αποχετευτικού του νησιού με πολύ πιο σοβαρό την έλλειψη διαχείρισης της λυματολάσπης που χρόνια τώρα πετιέται σε αγροτικές περιοχές, χωρίς καμία επεξεργασία.

Από το 1989 που άρχισε η λειτουργία του Βιολογικού θα έπρεπε να έχει ρυθμισθεί και το πού θα πετιέται η λυματολάσπη, αφού γινόταν και η κατάλληλη επεξεργασία. Σήμερα το 2012 η Εισαγγελία αποφάσισε να διατάξει προκαταρκτική για να βρει τους υπεύθυνους που δεν έφτιαξαν ολοκληρωμένο το έργο του Βιολογικού. Αυτή είναι η Ελλάδα…
Η Ρόδος, και πιθανότατα και άλλοι δήμοι, κινδυνεύουν άμεσα να καταστραφούν εξ αιτίας των διατάξεων του «Καλλικράτη» που δεσμεύουν αποφάσεις και κωλυσιεργούν την άμεση εκτέλεση εργασιών. Αυτό, όμως, το γεγονός δεν αφήνει έξω από την ζώνη ευθύνης τόσο τον δήμαρχο Ρόδου, όσο και τους υπόλοιπους βουλευτές μας και φυσικά τον μόνιμο στη δημόσια διοίκηση του τόπου μας επί μία εικοσαετία, περιφερειάρχη σήμερα, κ. Μαχαιρίδη.
Οι κύριοι αυτοί άφησαν χωρίς διαμαρτυρία να περάσει στη Βουλή και να ψηφισθεί ο Καλλικράτης έτσι όπως τον έφερε η ομάδα Ραγκούση. Καμία παρέμβαση, καμία προσπάθεια αλλαγής άρθρων δυσκίνητων και επώδυνων για την εύρυθμη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...