14 Νοε 2008

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ





Με αφορμή την επίσκεψη στο blog φίλου από την Κύπρο και συγκεκριμένα από τη Δερύνεια, ψάξαμε και βρήκαμε κάποια στοιχεία και φωτογραφίες από τη διδυμοποίηση με τις Καλυθιές που έγινε το 1990. Τότε, πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αείμνηστο Στέφανο Κυριαζή ταξίδεψε στην Κύπρο και υπέγραψε τα έγγραφα αδελφοποίησης με το δήμο Δερύνειας. Ακολούηθησε η επίσκεψη αντιπροσωπείας Κυπρίων στο χωριό μας και για κάποια χρόνια υπήρχαν επαφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κεντρικό σημείο του χωριού είχε τοποθετηθεί ηλεκτρονικό ρολόι, δώρο των αδελφών Κυπρίων η τύχη του οποίου αγνοείται. Μετά από λίγα χρόνια το όραμα της αδελφοποίησης "ξεθώριασε" και οι επαφές ανάμεσα στις Καλυθιές και τη Δερύνεια είναι ανύπαρκτες.
Κρίμα...

Το μεγαλύτερο μέρος της Δερύνειας, περίπου 75%, είναι κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα. Στην κατεχόμενη περιοχή βρίσκεται το παραλιακό μέτωπο, οι κήποι εσπεριδοειδών, η ευφορότερη γεωργική γη, η βιομηχανική ζώνη, η κτηνοτροφική ζώνη και το μεγαλύτερο και ωραιότερο μέρος της οικιστικής περιοχής.
Είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου με πληθυσμό 6.500 κατοίκους μαζί με τους πρόσφυγες. Το 30% των κατοίκων της (Κάτω Δερύνεια) έχουν εκτοπισθεί και ζουν ως πρόσφυγες σε διάφορα μέρη της Κύπρου. Συνορεύει με τους τουριστικούς Δήμους Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας και με τις Κοινότητες Φρενάρου και Σωτήρας

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ






Δυναμικά ξεκίνησαν οι εργασίες για το κλειστό γυμναστήριο στο Φαληράκι, αφού στο σημείο κατασκευής του έχει στηθεί ολόκληρο εργοτάξιο. Εχουν ήδη γίνει οι πρώτοι λάκκοι για τα θεμέλια και έχει πέσει το πρώτο τσιμέντο. Βέβαια ακόμη και τώρα υπάρχουν πολλοί απλοί κάτοικοι (όχι πολιτικοί) που τονίζουν ότι τα λεφτά (6 εκ. ευρώ) είναι πολλά για ένα έργο που δεν είναι πρώτης προτεραιότητας.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι σε κάθε σημείο του δήμου γίνονται μεγάλα έργα που θα άλλάξουν την ποιότητα ζωής τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...