23 Ιουν 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ


Το Σάββατο 7/6/2014 ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών «Ο ΦΑΡΟΣ» πραγματοποίησε την καθιερωμένη, τα τελευταία χρόνια, εκδήλωση για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, στο Φαληράκι.
Πλήθος κόσμου έσπευσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση που ξεκίνησε με μια παρέλαση στους γύρω δρόμους της περιοχής, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.
 Πρωτοστάτης της παρέλασης η Φιλαρμονική Καλυθιών, υπό τους ήχους της οποίας ακολουθούσαν οι συμμετέχοντες, το χορευτικό εργαστήρι Καλυθιών «Τερψιχόρη», ο σύλλογος γυναικών «Μεσόγειος», οι μαθητές της σχολής χορού της κας Βίκυς Φερδεκλή, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Έμπωνας «Αττάβυρος», Αρχαγγέλου «Ο Αίθωνας», Λάρδου «Ο Ταξιάρχης», Παστίδας «Καμάρι» και τα μέλη του υπεύθυνου για τη διοργάνωση συλλόγου «Ο Φάρος».
Μετά την λαμπρή παρέλαση, οι χορευτές μας ταξίδεψαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας με τα χορευτικά τους βήματα αλλά και με τις παραδοσιακές φορεσιές, αναδεικνύοντας έτσι τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας.
 Το τέλος είχε άρωμα πρωταθλητή καθώς έγινε η απονομή του κυπέλλου στην παιδική ακαδημία του Απόλλων Καλυθιών που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου.
 Σημαντική, για την ομαλή και επιτυχημένη έκβαση της εκδήλωσης, ήταν η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας (Α.Τ. Αφάντου) με τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους: Πρόεδρο τοπικού συμβουλίου Καλυθιών κ. Σταυρή Μιχαήλ και τα μέλη Αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρο κ. Καφετζή Μιχάλη κα Καφετζή Μπέβερλι κα Τριχάκη Σταυρούλα κ. Σαββιού Λευτέρη Εστιατόριο Φαληράλα Σουηδικό Καφέ Φαληράκι Το κελάρι του Κώστα Chaplin’s bar Ένωση ταξί ΡΟΔΑ Κτελ Kalithies.blogspot.com Omfalos.blogspot.com Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Το προσωπικό της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας Την ορχήστρα: Καραδημήτρη Βάγιο, Ελευθερά Μιχάλη, Ταχραμάνη Στέργο, Σαράντη Μιχάλη, Σέρφα Γιώργο.

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ











ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

 Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών την αποχαιρέτησε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Τα παιδιά επιδόθηκαν σε αθλοπαιδιές, χορούς και τραγούδια αποχωρισμού των μαθητών της έκτης τάξης.
 Απονεμήθηκαν επίσης τα αριστεία των μαθητών της ΣΤ τάξης και τους επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.
Οι θεατές μας απόλαυσαν την εκδήλωση.
 Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν στην προετοιμασία και παρουσίαση της γιορτής του σχολείου μας.
Θερμές ευχαριστίες επίσης σε όλους όσους είχαμε αρωγούς στο δύσκολο έργο μας καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Χωρίς τη δική τους συμβολή το έργο μας θα ήταν δυσκολότερο.
         Καλό καλοκαίρι!!

"ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ"

"Η ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μας Δημήτρη μας πλήγωσε αφάνταστα αφού αποτελούσε για όλους μας πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.
Θέλουμε, ειλικρινά, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και βρέθηκαν δίπλα μας στο τελευταίο αντίο στον Δημήτρη μας.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο" Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο για την στήριξή του στο πένθος μας.
Με εκτίμηση, η οικογένεια Δημητρίου Κώστα,
η σύζυγος Παρασκευή, τα παιδιά Φώτης - Δέσποινα, Βάγιος - Ειρήνη, τα εγγόνια Δημήτρης - Σταμάτης και οι λοιποί συγγενείς" 

ΤΑ... ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


"Αρωμα" αντιπαράθεσης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα έχει η καταγγελία που έκανε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Τοκούζης με αφορμή κατασκευή πεζοδρομίων επί της Εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Ο κ. Τοκούζης καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου για παράτυπες διαδικασίες και ζητάει την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Διαβάστε την καταγγελία Τοκούζη με ημερομηνία 12 Ιουνίου 2014:

"Προς : Εισαγγελέα Ρόδου

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,
Η πεζοδρόμηση που είχε γίνει επί της λεωφόρου Ρόδου Λίνδου από το πρώην Δήμο Καλλιθέας είχε σταματήσει στο 13ο Χιλιόμετρο παρόλο που τόσο ο ίδιος, ως μέλος της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, αλλά και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί της Ρόδου Λίνδου ζητούσαμε τη συνέχιση του πεζοδρομίου έως το 12ο χλμ για την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών.
Ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες – και συγκεκριμένα κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο – υπάλληλοι του Δήμου έχοντας τη συγκατάβαση του Αντιδημάρχου κου Κωνσταντίνου προέβησαν στην κατασκευή πεζοδρομίων μπροστά από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή, χωρίς να ακολουθηθεί καμιά μελέτη και χωρίς τις προδιαγραφές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Επειδή λοιπόν η αυθαίρετη κατασκευή πεζοδρομίων στο σημείο αυτό ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος από διερχόμενα αυτοκίνητα, τοποθετήθηκαν από το ίδιο συνεργείο κώνοι για την προστασία των διερχομένων αυτοκίνητων.
Ενημερώθηκα πριν από μία περίπου εβδομάδα πως ο Αντιδήμαρχος σκόπευε να τοποθετήσει κράσπεδα πεζοδρομίου από το σημείο του αυθαίρετου πεζοδρομίου έως και τα φανάρια στο 13ο χλμ. για να αποτρέψει οποιοδήποτε τυχόν ατύχημα μπορούσε να προκληθεί από την παραπάνω κατασκευή. Επειδή όμως τα όρια των ιδιοκτησιών  (τοιχία) απέχουν μόλις 20-40 πόντους από το σημείο που θα έπρεπε να τοποθετηθούν τα κράσπεδα πεζοδρομίου,  καθίσταται αδύνατη και άκρως επικίνδυνη η διέλευση οποιουδήποτε πεζού από το συγκεκριμένο σημείο. Για το θέμα αυτό ενημέρωσα προ ημερών τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος.
Σήμερα 12.6.2014 και ώρα 08:30 υπάλληλοι του Δήμου τοποθέτησαν με εντολή του Αντιδημάρχου κου Κωνσταντίνου κράσπεδα πεζοδρομίων επί της οδού Ρόδου Λίνδου έμπροσθεν της επιχείρησής μου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη διέλευση τόσο τη δική μου όσο και στην ασφάλεια των διερχομένων πεζών από το συγκεκριμένο σημείο.
Για το συμβάν ενημέρωσα και το γραφείο Δημάρχου από το οποίο δυστυχώς δεν έχω λάβει απάντηση.
Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλω το γεγονός και ζητώ να παρέμβει η δικαιοσύνη να σταματήσει τις εργασίες και να αφαιρέσει οποιεσδήποτε αυθαίρετες κατασκευές έγιναν και εγκυμονούν κινδύνους.
Σε διαφορετική περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος προκληθεί καθιστώ υπεύθυνους
•    Τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνου για τις παράνομες κατασκευές
•    Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηδιάκο και τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Κουσουρνά γιατί δεν ανέλαβαν τις ευθύνες που τους αναλογούν
Ως επιχειρηματίας της περιοχής θεωρώ επιβεβλημένη τη συνέχιση της κατασκευής των πεζοδρομίων για την καλύτερη ασφάλεια όλων μας.
Επιπλέον διατίθεμαι να παραχωρήσω οποιαδήποτε μέτρα μου ζητηθούν για την κατασκευή πεζοδρομίων πάντα βάσει της μελέτης από την Π.Ν.Α. και όχι όπως δυστυχώς έμαθε να λειτουργεί ο κ. Αντιδήμαρχος – με γνώμονα την εξόφληση προεκλογικών υποσχέσεων.

Με τιμή,
Παναγιώτης Τοκούζης

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...