25 Φεβ 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδριάζει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 19.00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη :
 Ενημέρωση Δημάρχου.
Θέμα 1ο: Έγκριση Απολογισμών Σχολικών Επιτροπών Σχολείων Δήμου.
(Εισηγητής :οι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών)
Θέμα 2ο: Θέματα Οικονομικής Υπηρεσίας
1. Αποδοχή επιχορήγησης για υλοποίηση θεσμού σχολικού τροχονόμου.
2. Ψήφιση πιστώσεων για εξόφληση τιμολογίων από εκδηλώσεις-γιορτές. -Προγραμματισμός εκδηλώσεων εορτασμού εθνικών επετείων.
3. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2010.
4. Επιχορήγηση αθλητικών σωματείων Δήμου σύμφωνα με πρόταση του ΔΟΑΝ.
(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ρηνιού Στέλιος)
Θέμα 3ο : Θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας
1. Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου:Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Φαληράκι.
2. Σύμφωνη γνώμη για χορήγηση άδειας ίδρυσης συγκροτήματος καταστημάτων λιανικού εμπορίου στο 12ο χλμ. της Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου από την εταιρεία «Σαλαχούρης Α.Ε.»
(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος)
Θέμα 4ο : 1. Ανάθεση στην ΑΔΕΚ Α.Ε. εκμετάλλευσης των παραλιών.
2. Αίτημα στην ΕΤΑ Α.Ε. για παραχώρηση παραλίας Τραουνού.
3. Μεταφορά προσωπικού ΑΔΕΚ Α.Ε. στο Δήμο.
(Εισηγητής: ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Σαρίκας Γιώργος)
Θέμα 5ο: 1. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Επιχείρησης “Καλλιθέα-Ρόδος Αειφορία”.
2. Ψήφιση πίστωσης για χρηματοδότηση Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέα-Ρόδος Αειφορία. (Εισηγητής :ο Δήμαρχος)
Θέμα 6ο: Έγκριση απόφασης ΔΕΥΑΚ για παράταση προθεσμίας μείωσης προσαυξήσεων οφειλών. (Εισηγητής :ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Τσαλίκης Δημήτρης)
Θέμα 7ο: Παράβαση κανονισμού καθαριότητας-Αίτημα για επανεξέταση απόφασης Δ.Σ. για επιβολή προστίμου. (Εισηγητής :ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλιάδης Ηλίας)
Θέμα 8ο: Απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής σχετικά με αίτημα υπαλλήλου για καταβολή επιδότησης κατοικίας. (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ρηνιού Στέλιος)
Θέμα 9ο: Αιτήματα
1. Σύμφωνη γνώμη για λειτουργία κυνοκομείου.
2. Επιστολή ΤΕΕ Δωδεκανήσου για συμμετοχή στην οργάνωση «Mayors for Peace” για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.
3. Σκουμιού Νικόλαου για έκδοση βιβλίου.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!





Το 2002 μία ομάδα νεαρών ανήσυχων Καλυθενών δημιούργησε μία ερασιτεχνική ταινία με θέμα τα ναρκωτικά. Είχαν προηγηθεί συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του Προφήτη Αμώ κάτι που ευαισθητοποίησε τα παιδιά. Σήμερα αυτή η ταινία γίνεται επίκαιρη και στέλνει, σε όλους, το μήνυμα ότι όποιος μπλέκει με την διακίνηση παράνομων ουσιών στο τέλος καταλήγει (αργά ή γρήγορα) στην τσιμπίδα του νόμου.
Στους ρόλους των ηθοποιών οι Χρήστος Αργυρού, Λέλης Σαββιού, Τάσος Χατζηγεωργίου, Αργυρώ Πολυχρόνη, Μαρία Πολυχρόνη, Μαρία Κτενά, Ειρήνη Ζερβού, Κώστας Κοντός, Μαριάνθη Κοντού, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μίκα Σαββούλη, Βασίλης Καραγιάννης, Νίκος Νικολός, Βασίλης Δημητραδιού, Νίκος Νικολός, Στέργος Νικολός, Κατερίνα Τσακίρη, Τάσος Γαλατάς, Μιχάλης Γαλατάς, Βασίλης Γαλατάς, Νίκος Ζερβός και Μάρκος Μάστορας.
Βέβαια η ερασιτεχνική ταινία έχει και τις αστείες στιγμές της. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται νέα ερασιτεχνική κωμωδία. Απολάυστε την!

ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ"


Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Καλλιθέας "ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ" καλεί όλους όσοι μπορεί να δώσουν αίμα να εγγραφούν στην τράπεζα εθελοντών αιμοδοτών ώστε να ενημερώνονται κάθε φορά που προκύτπει μεγάλη ανάγκη για κάποιον συμπολίτη μας. Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι για να γίνει το αίμα πραγματική ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6946001957 κ. Κυριάκος Σαββιού

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ



Μετά από 20 χρόνια εργασιών, προβλημάτων, δικαστικών περιπετειών και άλλων τραγελαφικών της δημόσιας διοίκησης, παραδόθηκε και λειτουργεί το αποχετευτικό δίκτυο Καλυθιών. Ηδη συνεργεία της ΔΕΥΑΚ έκαναν τις πρώτες συνδέσεις στην περιοχή της πλατείας και το δίκτυο μεταφοράς λυμάτων στον βιολογικό στο Βόδι δείχνει να λειτουργεί δίχως προβλήματα.
Εφτασε η ώρα να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να συνδεθούμε με το αποχετευτικό δίκτυο για να πάψει ο βάρβαρος βιασμός του περιβάλλοντος που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες με τα λύματα που καταλήγουν σε ποτάμια και από εκεί στον υδροφόρο ορίζοντα. Τώρα η ευθύνη περνάει στους πολίτες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...