5 Αυγ 2012

Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΣΤΑ ΣΙΑΝΝΑ



Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το χορευτικό τμήμα της Τερψιχόρης κατά την παρουσία του, το βράδυ του Σαββάτου, στη γιορτή Σούμας και Μελιού στο χωριό Σιάννα. Οι στολές που επιμελήθηκαν τα μέλη της Τερψιχόρης κλέβουν την παράσταση!

ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΡΟΔΙΑΚΗ
Στο απροχώρητο έχει πλέον φθάσει η κατάσταση με την λειτουργία μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Φαληράκι, γεγονός που έχει ξεσηκώσει κατοίκους και επιχειρηματίες οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για τη διενέργεια ελέγχων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαμαρτυρίες προέρχονται από 30 και πλέον κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι έχουν ενημερώσει σχετικά την αστυνομία, ενώ ανάλογη ενημέρωση έγινε πριν μερικές ημέρες και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου!
Οι κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διενεργηθούν αυστηροί έλεγχοι για τη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο!
Οι ίδιοι επισημαίνουν πως ακριβώς επειδή οι υπεύθυνοι των καταστημάτων γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιος για να τους επιβάλλει την εφαρμογή του νόμου, η λειτουργία της μουσικής στις επιχειρήσεις τους διαρκεί έως και την … αυγή!
Το ζήτημα αφορά και άλλες περιοχές της Ρόδου καθώς από την αρχή της τουριστικής περιόδου, οι έλεγχοι περί ηχορύπανσης είναι σχεδόν ανύπαρκτοι!
Αφορμή για το γεγονός αυτό, είναι το «αλλαλούμ» που επικρατεί με τις αρμοδιότητες για τους ελέγχους ηχορύπανσης να … «μπερδεύονται» μεταξύ δημοτικής αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ.
τελικά να μην γίνονται! Ως κύριος όμως λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού και στις δύο υπηρεσίες με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία έως και αδυναμία εκτέλεσης όλων αυτών των αρμοδιοτήτων.
Έτσι όταν ο πολίτης προσφεύγει στην αστυνομία καταγγέλλοντας πως δεν μπορεί είτε να κοιμηθεί είτε να λειτουργήσει την επιχείρηση του διότι ένας άλλος επιχειρηματίας έχει πολύ δυνατά τη μουσική μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, ο αστυνομικός τον παραπέμπει στη δημοτική αστυνομία, δηλώνοντας αναρμόδιος!
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν δεκάδες τέτοιες καταγγελίες στην περιοχή του Φαληρακίου και οι οποίες δεν ελέγχθηκαν ποτέ!
Από την άλλη πλευρά η δημοτική αστυνομία αντιμετωπίζει «πρακτικά» προβλήματα επί του ζητήματος καθώς το αδίκημα της ηχορύπανσης είναι σε βαθμό πλημμελήματος κάτι που σημαίνει πως ο παραβάτης θα πρέπει να συλληφθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία και να κρατηθεί για την περαιτέρω νόμιμη διαδικασία (προσαγωγή στον αρμόδιο εισαγγελέα κ.α.).
Όμως οι δημοτικοί αστυνόμοι είναι γενικοί ανακριτικοί υπάλληλοι, δεν έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε συλλήψεις (οποιασδήποτε μορφής) ούτε διαθέτουν χώρους φύλαξης (κρατητήρια) για τους συλληφθέντες. 
Παράλληλα λόγω έλλειψης προσωπικού υπάρχει αδυναμία στην κάλυψη υπηρεσιών από τις δέκα το βράδυ και έπειτα, γεγονός που από μόνο του απαγορεύει τους όποιους ελέγχους ηχορύπανσης οι οποίοι θα πρέπει να γίνονται  μετά τα μεσάνυκτα.
Το σημαντικότερο πάντως από όλα είναι ότι κανένα υπουργείο και κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος, πότε και πως θα γίνονται οι έλεγχοι αυτοί, με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται!
Έτσι «θύμα» της όλης κατάστασης είναι για άλλη μία φορά ο πολίτης ο οποίος και μετατρέπεται σε «μπαλάκι του πινγκ – πονγκ» από την μία υπηρεσία στην άλλη ζητώντας το αυτονόητο: την εφαρμογή των νόμων χωρίς να μπορεί να πετύχει ούτε αυτό!
Σε κάθε περίπτωση η μοναδική λύση η οποία διαφαίνεται στον ορίζοντα, είναι η συνεργασία δημοτικής αστυνομίας και ΕΛΑΣ σε τοπικό επίπεδο, για τον επόμενο ενάμιση μήνα (άλλωστε τόσο έχει απομείνει από την τουριστική σεζόν!) στο θέμα αυτό, ώστε να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...