27 Σεπ 2011

ΑΥΞΗΣΗ 15% ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Στην αύξηση της τιμής του νερού κατά 15% μέσο όρο, σε δημοτικές ενότητες του νησιού, εκτός από τη Ρόδο και την Ιαλυσό, προχωρά η ΔΕΥΑΡ, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Καθορίστηκαν οι τιμές του νερού που θα ισχύουν για οικίες και επιχειρήσεις που βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες της Ρόδου, της Ιαλυσού της Καλλιθέας, του Αφάντου, των Πεταλούδων και του Αρχαγγέλου.
Για τα ξενοδοχεία καθορίστηκε ενιαία τιμή, που θα διαμορφώνεται ανάλογα με τα κυβικά που θα καταναλώνονται.
Ειδικότερα στα ξενοδοχεία για κατανάλωση έως 300 κυβικά το νερό θα κοστίζει 0,85 λεπτά το κυβικό. Για κατανάλωση από 300 κυβικά και πάνω, η τιμή του νερού, καθορίστηκε στα 0,99 λεπτά το κυβικό.
Καθορίστηκε η τιμή του νερού και για εργοτάξια, καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια και τυπογραφεία. Έτσι για κατανάλωση έως 25 κυβικά, το νερό θα κοστίζει 0,48 λεπτά το κυβικό. Για κατανάλωση από 26 έως 300 κυβικά το νερό θα κοστίζει 0,90 λεπτά. Από 300 κυβικά και άνω, η τιμή διαμορφώνεται στα 0,99 ευρώ το κυβικό.
Οι οικίες στις δημοτικές ενότητες
Καθορίστηκαν και οι τιμές, για τις οικίες που βρίσκονται σε δημοτικές ενότητες με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους . Αναλυτικότερα για κατανάλωση, μέχρι 25 κυβικά το νερό θα κοστίζει 0,24 λεπτά (ανά κυβικό). Για κατανάλωση 26-50 κυβικά η τιμή θα είναι 0,30 λεπτά. Στα νοικοκυριά, που θα καταναλώνουν από 51 έως 75 κυβικά το νερό θα κοστίζει 0,45 λεπτά. Για κατανάλωση από 76 έως 120 κυβικά η τιμή του νερού θα είναι 0,60 λεπτά . Για οικίες, που θα καταναλώνουν από 120 κυβικά και πάνω το νερό θα κοστίζει 0,75 λεπτά.
Η Ρόδος και η Ιαλυσός
Στις δημοτικές ενότητες Ρόδου και Ιαλυσού, οι τιμές θα μείνουν στα ίδια επίπεδα. Αναλυτικότερα για κατανάλωση, μέχρι 25 κυβικά το νερό θα κοστίζει 0,48 λεπτά. Για οικίες που θα καταναλώνουν, από 26 έως 50 κυβικά, το νερό θα τιμάται πως 0,60 λεπτά. Για κατανάλωση, από 51 έως 75 κυβικά το κόστος του νερού θα φθάνει στα 0,90 λεπτά. Για 76 ως 120 κυβικά νερού η τιμή θα είναι 1,20 ευρώ . Για κατανάλωση από 120 κυβικά και πάνω η τιμή θα διαμορφώνεται στο 1,50 ευρώ .
Τα κρουζιερόπλοια
Για το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως τις 30 Οκτωβρίου, για πλοία κάθε τύπου σημαίας χώρας (όχι κρουαζιερόπλοια) μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το νερό θα κοστίζει 4,42 ευρώ το κυβικό. Για κρουαζιερόπλοια, με σημαία χωρών μελών της ΕΕ το νερό θα κοστίζει 8,18 ευρώ το κυβικό. Για πλοία με σημαίες χωρών που δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το νερό θα κοστίζει 10,35 ευρώ το κυβικό. Για υδροφόρα πλοία, το νερό θα κοστίζει 1,56 ευρώ. Για την χειμερινή περίοδο οι τιμές θα είναι μειωμένες .
Για πλοία κάθε τύπου σημαίας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το νερό θα κοστίζει 3,54 ευρώ. Για κρουαζιερόπλοια με σημαία χωρών μελών της ΕΕ το νερό θα κοστίζει 6,54 ευρώ το κυβικό. Για πλοία με σημαίες χωρών που δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση το νερό, θα κοστίζει 8,28 ευρώ το κυβικό. Για τα υδροφόρα πλοία το νερό το χειμώνα θα τιμολογείται προς 1,25 ευρώ .
Κατά την ψηφοφορία μειοψήφισαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ανήκουν στην δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας κκ. Στέργος Στάγκας και Δημήτρης Τσοπανάκης που τόνισαν,πως θα πρέπει να μειωθεί η τιμή του νερού στην Ιαλυσό και να γίνει δικαιότερη η τιμολόγηση και σε άλλες δημοτικές ενότητες.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη μέρα κατά την οποία έθεσα υποψηφιότητα ως βουλευτής έχω παραιτηθεί της θέσεως μου από υπάλληλος του Δήμου Ιαλυσού. Σήμερα υπέβαλλα και την οριστική μου παραίτηση. Κάθε άλλη συζήτηση δεν έχει πλέον νόημα, εκτός και αν εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες».

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...