9 Ιαν 2010

ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 94' ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ




Σε θρίλερ εξελίχθηκε το πρώτο παιχνίδι του 2010 για τον Ερμή Καλυθιών και τον Άγιο Γεώργιο Μαλώνας. Το θρίλερ κατέληξε σε… όνειρο για τους γηπεδούχους Καλυθενούς και σε… εφιάλτη για τους φιλοξενούμενους Μαλωνίτες.
Ο Ερμής πανηγύρισε τη νίκη με γκολ του Μιχάλη Κυριαζή στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι λίγοι θεατές που βρέθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου, στο γήπεδο Καλυθιών έφυγαν ικανοποιημένοι, όχι από το θέαμα, αλλά από την εξέλιξη και την εναλλαγή συναισθημάτων.
Η διακοπή των εορτών επηρέασε την ομάδα του Στάθη Φαρμακίδη που παρουσιάστηκε με προβλήματα στο δημιουργικό τομέα και χρειάστηκε δόση τύχης στο φινάλε για να πανηγυρίσει το τρίποντο.
Από την άλλη ο Στέργος Παρδαλός είδε τους ποδοσφαιριστές του να είναι πολύ καλοί στο 1ο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη «φοβήθηκαν» και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα προτίμησαν να κυνηγήσουν την ισοπαλία με αποτέλεσμα να την… πατήσουν στο τέλος.

Καλές στιγμές και οι δύο στο 1ο ημίχρονο

Πριν το συγκλονιστικό φινάλε, έγιναν πολλά στο γήπεδο Καλυθιών.
Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Αγιος Γεώργιος αντιμετώπιζε στα ίσα τον αντίπαλό του.
Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 7’ όταν μακρινό σουτ του Λευτέρη Μαυρομούστακο πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Ακολούθησε στο 15’ κλασική χαμένη ευκαιρία από τον Σοφολή Σκυλλαράκη που βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι απέναντι από τον τερματοφύλακα Δημήτρη Καραγιάννη που κατάφερε να διώξει σε κόρνερ το επικίνδυνο πλασέ.
Αμέσως μετά σέντρα σουτ του Ματθαίου είχε κατάληξη το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ερμή.
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ερμής προηγήθηκε στο 24’ όταν ο Μαυρομούστακος έκλεψε την μπάλα από τον, μέχρι πέρσι συμπαίκτη του, Μακρυδημήτρη, πάσαρε στο Μανέττα και αυτός στον Μάκρα που από το αριστερό άκρο της μεγάλης περιοχής σούταρε εύστοχα στη δεξιά γωνία του τέρματος (1-0).
Ο σκόρερ απείλησε και στο 35’ αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε στο Γ’ από τον τερματοφύλακα Στεργιαννάκη.
Ευκαιρία για τον Ερμή και στο 37’ όταν μετά από σέντρα του δραστήριου Μάκρα η κεφαλιά του Μουτσοντέμι πέρασε άουτ.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ισοφάριση για τον Αγιο Γεώργιο. Στο 41’ ο Ματθαίος εκτέλεσε κόρνερ, ο Κατσούλης έπιασε γυριστή κεφαλιά στο 1ο δοκάρι και ο Χατζημανώλης με προβολή από το 2ο δοκάρι διαμόρφωσε το 1-1.

Χαμένο πέναλτι και κόκκινη κάρτα για τον Ερμή

Στην επανάληψη ο Ερμής είχε το πάνω χέρι παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 52΄ όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Στέργος Σταυρής για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Ερμής είχε την υπεροχή και κέρδισε πέναλτι στο 62’ από μαρκάρισμα του Γεωργά στον Κυριαζή. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μαυρομούστακος που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης από κοντινή θέση η κεφαλιά του Μάκρα απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Στεργιαννάκη.
Μετά το χαμένο πέναλτι, ο Αγιος Γεώργιος βγήκε από την άμυνά του και προσπάθησε να επιτεθεί.
Στο 70’ μετά την σέντρα του Κοτσίκου η προβολή του Χατζημανώλη δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε επιθετικό μονόλογο του Ερμή με πρωταγωνιστή τον Κυριαζή που απειλούσε με δυνατά σουτ.
Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα ο Μαυρομούστακος επιτέθηκε από δεξιά και ενώ μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Κυριαζή που ακολουθούσε και αυτός με σου στην κίνηση πέτυχε το 2-1 και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του που πανηγήρισαν έξαλλα, σε αντίθεση με τους παίκτες του Αγίου Γεωργίου που περίλυποι είδαν την προσπάθειά τους να τελειώνει χωρίς αντίκρυσμα.
Κορυφαίοι από τους νικητές οι σκόρερ Κυριαζής, Μάκρας, ενώ θετική παρουσία είχαν και οι Μουτσοντέμι, Μανέττας.
Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Ματθαίος, Χατζημανώλης, Στεργιαννάκης.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι : Γουλάρας – Μίαρης – Παπαγιαννίδης (καλή παρουσία).
Ερμής : Καραγιάννης, Χατζηγεωργίου, Νικολός (57’ Βασιλόπουλος), Κατσιδώνης (72’ Καντής), Σταυρής, Κυριαζής, Μουτσοντέμι, Μανέττας, Μαυρομούστακος, Μάκρας, Κίτσος (80’ Γαλατάς)
Άγιος Γεώργιος : Στεργιαννάκης, Γιαννιού (62’ Χατζηνικόλας), Κ. Χατζηνικόλας, Σοφ. Σκυλλαράκης. Μακρηδημήτρης, Σαβ. Σκυλλαράκης, Χ. Σκυλλαράκης, Ματθαίος, Χ’Μανώλης, Κατσούλης (62΄ Κοτσίκος), Γεωργάς (87’ Σαρικάς).

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο δημαρχείο Καλλιθέας, συνοδεύτηκε από την πολιτική ανασκόπηση του δημάρχου κ. Γιάννη Ιατρίδη. Χαρακτηριστικό της φετινής εκδήλωσης η μικρή προσέλευση δημοτικών συμβούλων και δημοτών. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η παντελής απουσία αιρετών από το δημοτικό διαμέρισμα Κοσκινού. Ο αντιδήμαρχος κ. Ηλιάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Τσαμπίκος Αϊβάζης, Αλέκος Σαμουράκης, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Ψυλλάκης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μανωλάγκας, αλλά και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κοσκινού κ. Κωτσάκης δεν έδωσαν το παρών στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Απόντες και ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γιώργος Κώστας καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Ποτήρης, Λευτέρης Παπαελευθερίου, Τάσος Αναστασάς, Βασίλης Κωστομοίρης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ψίνθου κ. Τσούλλος.

Ο πολιτικός απολογισμός Ιατρίδη

«Έρχεται μία δραματική κατάσταση και πρέπει να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε και που οδηγούμαστε. Το 2010 έρχονται μεγάλες αλλαγές. Μία αλλαγή που μας αφορά άμεσα είναι η διοικητική μεταρρύθμιση. Είναι δεδομένο ότι αυτός ο δήμος το 2010 κλείνει μία δεκαετής πορεία, που άντεξε στις πιέσεις και τις προκλήσεις, άντεξε στη σωρεία των προβλημάτων που υπήρχαν και ανταποκρίθηκε, σε μεγάλο βαθμό, στις προσδοκίες που υπήρχαν. Το έργο της δημοτικής αρχής θα κριθεί απ’ όλους τα επόμενα 10-20 χρόνια. Εμείς είμαστε με ψηλά το κεφάλι σαν πλειοψηφία ότι απέναντι στις απαιτήσεις κάναμε το καθήκον μας. Ανταποκριθήκαμε και φέραμε εις πέρας δύσκολες καταστάσεις. Μαζί συμπορευτήκαμε, εσείς μας δίνατε τη δύναμη και μαζί δώσαμε τις μάχες. Ήμασταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που είχατε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερες ημέρες στον τόπο μας, για μας και τα παιδιά μας.
Ηταν μία περίοδο δύσκολη, γιατί οι εξελίξεις αυτή τη δεκαετία ήταν τέτοιες που περάσαμε από αλλαγές οικονομικές και θεσμικές. Μία από τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που αντιμετωπίσαμε ήταν ο Καποδίστριας το 1998. Εμείς παραλάβαμε μία ληξιαρχική πράξη ίδρυσης του νέου δήμου, χωρίς υποδομή, χωρίς εργαλεία στα χέρια μας, χωρίς καμία δύναμη. Παράλληλα υπήρχαν οι οικονομικές προκλήσεις της Ε.Ε. που έπρεπε να τρέξουμε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να καλυτερεύσουμε τη ζωή όλων μας με παρεμβάσεις και έργα.
Η περσινή χρονιά ήταν και χρονιά που ο δήμος Καλλιθέας βγήκε στην Ελλάδα 63ος σε απορροφήσεις κονδυλίων και κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και πρωτεύουσες νομών και κατάφερε να εντάξει τα μεγάλα έργα.
Τα έργα που εντάξαμε ως δήμος, αλλά και τα έργα που υλοποιήθηκαν από άλλους φορείς είναι παρά πολύ μεγάλα.
Το πρώτο μεγάλο έργο είναι η ολοκλήρωση των Πηγών Καλλιθέας, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και διαχρονικά έργα, ένα έργο σημείο αναφορά που θα μείνει στη συνείδηση όλων των Ροδιτών, αλλά και των επισκεπτών. Η προστιθέμενη αξία αυτού του έργου δεν την έχει εισπράξει ακόμη ο δήμος. Μία υπεραξία, που μετά από προσπάθεια οκτώ χρόνων καταφέραμε να πιστοποιήσουμε την ιαματική πηγή με μεγάλο κόστος και δύσκολη διαδικασία. Πλέον ανοίγει νέους ορίζοντες στην ιαματικότητα της περιοχής και στην στήριξη της μεγάλης βιομηχανίας του τουρισμού. Αυτή η πιστοποίηση δεν είναι απλά ένα χαρτί, είναι η δύναμη που δίνει στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και δίνει δυνατότητα δωδεκάμηνης λειτουργίας.
Εκεί που δείξαμε τη δύναμή μας απέναντι στις αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης είναι ότι οι Πηγές Καλλιθέας ίσως είναι το μοναδικό πολιτιστικό μνημείο σε όλη την Ελλάδα που διαχειρίζεται τα έσοδά του χωρίς να συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στο κράτος. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για το έργο αυτό που ολοκληρώθηκε, ανήκει σε εμάς και θα ανήκει στα παιδιά μας αύριο.
Τα έργα είναι καθημερινά σε εξέλιξη, αλλά κάνω αναφορά στα έργα που θα μείνουν διαχρονικά και θα προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στον τόπο μας. Το παλέ ντε σπορ η σχεδίαση του ξεκίνησε το 2000 και τώρα που το βλέπω και έχει ολοκληρωθεί η εξωτερική κατασκευή του αισθάνομαι ρίγος. Είναι ένα έργο πολύ καλά σχεδιασμένο και με πολλές προοπτικές. Δεν είναι ένα έργο για να γίνονται μόνο αγώνες μέσα, είναι ένας πολυχώρος. Έρχεται να καλύψει ένα κενό που είχε η περιοχή μας στον συνεδριακό τουρισμό. Ένας χώρος για 5000 καθήμενους συνέδρους και η μελέτη προβλέπει μέχρι και μεταφραστήρια και χώρους VIP. Ένας πολυχώρος με δύο υπόγεια, με 14 εξόδους, 4 ασανσέρ, με άνετο πάρκινγκ.
Το έργο αυτό αποτελεί μία πρόκληση για τα παιδιά και τον αθλητισμό. Τα παιδιά για να μπορέσεις να τα προκαλέσεις να μπουν στον αθλητισμό πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές. Επενδύουμε στη νέα γενιά και επιδιώκουμε την αλλαγή ρότας. Αυτή η υποδομή προκαλεί ζήλια στα παιδιά και τα προσκαλεί να αθληθούν. Αν η χρηματοδότηση πάει καλά, τότε θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2010 και θα το χαρούν όλοι και πραγματικά βλέπω ότι άξιζε η προσπάθεια και οι θυσίες που κάναμε και βάλαμε τόσο υψηλούς στόχους. Ο δήμος Ροδίων τυραννιέται και βασανίζεται περισσότερα χρόνια από εμάς για να ξεκινήσει η κατασκευή του δικού του παλέ ντε σπορ.
Η συνεργασία με την εκκλησία για τα ακίνητα δεν θα σταματήσει εκεί και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί γιατί έρχονται χρόνια μαύρα και άραχνα με πολλές δυσκολίες για τους κατοίκους.
Μαζί με τη Νομαρχία ολοκληρώσαμε δύο μεγάλα έργα. Το αποχετευτικό Καλυθιών-Φαληρακίου ξεκίνησε το 1991 και κόστισε 21 εκ. ευρώ. Ένα δύσκολο, πολύπλοκο έργο που ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Το 1ο κομμάτι που αφορά το Φαληράκι ήδη λειτουργεί. Το 2ο κομμάτι για τις Καλυθιές πιστεύω ότι σε δέκα ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα με την οπτική ίνα και τα έργα που εκτελούνται στην εθνική οδό. Είναι ένα σύστημα πολύπλοκο που αποτελεί συνεχή παρακολούθηση για να μπει το έργο δυναμικά σε λειτουργία και να προστατεύσει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Κάνω έκκληση σε όλους να συνδεθούν με το αποχετευτικό γιατί δεν πρέπει να παίζουμε με θέματα υγείας.
Άλλο ένα έργο που υλοποιήσαμε μαζί με τη Νομαρχία και κόστισε 4.5 εκατομμύρια ευρώ είναι ο δρόμος Ψίνθος-Αρχίπολη.
Για τις Καλυθιές ευελπιστούμε ότι άμεσα θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου που στοίχισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί έγινε σε αυτό το σημείο το σχολείο. Πλέον η διαδικασία χωροθέτησης ενός σχολείου δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τους επιστήμονες χωροταξίας που θεωρούν ότι τα σχολεία πρέπει να γίνονται μέσα στις πόλεις για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα και να είναι εύκολη η προσέγγιση. Είναι και αυτό ένα έργο στολίδι.
Σύντομα θα τελειώσει και η παιδική χαρά κοντά στο γυμνάσιο, ενώ ξεκίνησε η κατασκευή ιατρείου στον Άγιο Νεκτάριο. Τα έργα στην Εθνική οδό είναι πολύπλοκα και περιμένουν την ολοκλήρωσή τους.
Υπάρχει όμως ένας μεγάλος προγραμματισμός για τα επόμενα έργα και βρισκόμαστε σε διαδικασίες διαβουλεύσεων, μελετών και αδειών.
Ένα από τα μεγάλα έργα που πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια είναι η κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο Φαληράκι που βρίσκεται σε διαδικασία προμελέτης.
Πρέπει να ξέρετε ότι ένα έργο από την σχεδίασή του μέχρι την αδειοδότηση και τη χρηματοδότηση χρειάζεται χρονικό διάστημα οκτώ ετών και στην συνέχειά γίνεται η κατασκευή του. Γι’ αυτό ζητάμε στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες, να μη χάνετε χρόνος και χρήμα. Θέλουμε να γίνονται ποιοτικά έργα και να υπάρχει διασφάλιση των χρηματοδοτήσεων.
Οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Νοεμβρίου 2010 και μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο περιμένοντας τις ανακοινώσεις για τον Καποδίστρια 2.
Εγώ αυτό που μπορώ να δεσμευτώ εν όψει της διοικητικής μεταρρύθμισης εκφράζοντας και το δημοτικό συμβούλιο είναι ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε θεσμικά, χωροταξικά και οικονομικά οφέλη για το δήμο μας».

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...