9 Φεβ 2010

ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ... ΣΤΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΔΚΔ

Το... μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε πρόσωπα που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας έκανε, σήμερα την εμφάνισή του και στο ετήσιο συνέδριο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου.
Οταν το προεδρείο έδωσε το λόγο στο δήμαρχο Καλλιθέας κ. Ιατρίδη, πετάχθηκε όρθιος μπροστά σε όλους του συνέδρους ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ψυλλάκης διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του δόθηκε ο λόγος σύμφωνα με την κατάσταση ομιλιτών που είχε καταρτηθεί την προηγούμενη ημέρα. Φωνάζοντας ο κ. Ψυλλάκης είπε: "Χάρισμά σας το συνέδριο, δίνετε το λόγο σε συνταξιούχους πολιτικούς, δίνετε το λόγο σε αυτούς που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής".
Μετά την ένταση και την, προσωρινή, αποχώρηση Ψυλλάκη, στους συνέδρους μίλησε ο κ. Ιατρίδης χωρίς να κάνει αναφορά στο επεισόδιο.
Ο δήμαρχος Καλλιθέας κατέθεσε πρόταση να παραμείνει ως έχει ο αυτοδιοικητικός χάρτης του νησιού και να εφαρμοστούν μητροπολιτικές λειτουργίες όπως αναφέρετε και στο ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ.
Μετά από μισή ώρα ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΔ κ. Κορδίνας κάλεσε στο βήμα τον κ. Ψυλλάκη σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχει πρόθεση να φιμωθεί κανένας, αλλά προτεραιότητα στις ομιλίες έχουν οι δήμαρχοι".
Ο δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας αφού ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του διάβασε στους συνέδρους την επιστολή που υπογράφει ο ίδιος και οι Γιώργος Κώστας, Τάσος Αναστασάς και έχει αναφορά στην ανάγκη να "καθαρίσει ο κόπρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".
Αμεσα παρενέβη ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΔ που ζήτησε από τον κ. Ψυλλάκη να περιοριστεί στο σχέδιο Καλλικράτης και να μην αναφέρει υποθέσεις που αφορούν το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας.
Τελικά το συνέδριο της ΤΕΔΚΔ ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει αναφορά στο ψήφισμα για το χωροταξικό του σχεδίου Καλλικράτης. Με πρόταση του δημάρχου Ροδίων κ. Χατζηευθυμίου το χωροταξικό θα συζητηθεί σε έκτακτο συνέδριο μόλις το σχέδιο Καλλικράτης γίνει νομοσχέδιο μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του ψηφίσματος ο μόνος που το καταψήφισε εξ ολοκλήρου από όλους τους Δωδεκανησίους σύνεδρους ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας Τάσος Αναστασάς.
* Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι πως στο φάκελο που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους υπάρχουν οι προτάσεις-αποφάσεις σχεδόν όλων των δημοτικών συμβουλίων από δήμους του νομού εκτός από το δήμο Καλλιθέας. Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου που είχε αντικείμενο το σχέδιο Καλλικράτης διεκόπη, λόγω έντασης, με αποτέλεσμα ο δήμος μας να είναι από τους ελάχιστους που δεν κατέθεσε γραπτή πρόταση.
Υ.Γ. Επειδή κάποιοι δεν σέβονται ότι μέσω του blog δίνεται η δυνατότητα δημόσιου διαλόγου, επαφής με Καλυθενούς σε όλον τον κόσμο και ανταλλαγής προτάσεων, τους ενημερώνω ότι ΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΑΨΗΦΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ IP ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ" ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ BLOG ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ιΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙ. ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΩΤΥΠΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.
ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...