1 Οκτ 2014

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ


Με το... αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας ο Απόλλων Καλυθιών. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο Καλυθιών ο Απόλλων μετά από μέτρια εμφάνιση αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Ασπίδα Σαλάκου, μία ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Απόλλων είχε πολλά κενά και φάνηκαν οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Ηδη ακούστηκαν οι πρώτες "μουρμούρες" για τον προπονητή Σταμάτη Μοσκιού και τα επόμενα παιχνίδια χαρακτηρίζονται κρίσιμα.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες της αναμέτρησης από το xxsports.gr

Σε μια αναμέτρηση που από την αρχή “μύριζε” πως θα τελείωνε με το αποτέλεσμα ισόπαλο, Απόλλωνας Καλυθιών και Ασπίδα Σαλάκου “βολεύτηκαν” με το 1-1 και μοιράστηκαν βαθμούς στην έδρα του πρώτου.Ο Γεωργίου (αυτογκόλ) το τέρμα των φιλοξενούμενων, με τον Μιχαλά να ισοφαρίζει.
Το ματς
Η Ασπίδα ήταν αυτή που προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ματς, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό ο Μάχλης έβγαλε τον Καβουκλή μόνο απέναντι στον Χρυσανθή, ωστόσο ο νεαρός μέσος ήταν εντελώς άστοχος. Από εκεί και έπειτα ο Απόλλωνας είχε τον απόλυτο μονόλογο και είχε τις κλασικές ευκαιρίες για ανοίξει το σκορ. Η ομάδα του Σταμάτη Μοσκιού είχε την πρωτοβουλία και στο 10΄ είδε τον Λιάνι να σταματά εντυπωσιακά το σουτ του Τσαγκάρη. Εννέα λεπτά αργότερα ο έμπειρος πορτιέρο έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του στην κεφαλιά του Γεωργίου και κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.
Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να μπαίνει δυναμικά και στο 53΄ να χάνει την ευκαιρία του αγώνα για την ισοφάριση. Από κεφαλιά του Δανά ο Τσαγκάρης βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος απέναντι στον Λιάνι, ωστόσο το πλασέ του ήταν απελπιστικά άστοχο. Πέντε λεπτά αργότερα το φάουλ του Κίτσου σταμάτησε και πάλι στον πολύ καλό Λιάνι. Η Ασπίδα κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 70΄ ο Λαθούρης εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στον Γεωργίου, που άθελα του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η Απάντηση του Απόλλωνα ήταν άμεση. Ο Μιχαλάς με σουτ από τα 25΄ μέτρα νίκησε τον ανύμπορο να αντιδράσει Λιάνι και έφερε το ματς στα ίσα. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας θα μπορούσε να είχε κάνει την ανατροπή, αν ο Καλογεράκης με προβολή έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 1-1 πάντως βρήκε κερδισμένη την Ασπίδα.
Η φάση του αγώνα :
Η ευκαιρία του Γιάννη Τσαγκάρη στο 53ο λεπτό είναι από αυτές που δεν χάνονται! Ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Λιάνι, αλλά το πλασέ του ήταν απογοητευτικό. Ενδεχομένως αν είχε πετυχεί το γκολ, η ροή του αγώνα θα ήταν τελείως διαφορετική.
MVP:
Ο Διαμαντής Μιχαλάς ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής του αγωνιστικού χώρου. Ο νεαρός μέσος βοήθησε αισθητά την ομάδα και πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1. Δικαιώς αποτελεί τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης.
Οι συνθέσεις
Απόλλων Καλυθιών (Σταμάτης Μοσκιού): Χρυσανθής, Μιχαλάς, Ταντίκης, Παπαδόπουλος, Κίτσος, Σαββούλης, Τσαλικης (77΄ Κεπέρης), Γεωργίου, Τσαγκάρης, Δανάς, Παπανθύμου (64΄ Καλογεράκης)
Ασπίδα Σαλάκου (Σάββας Καραβόλιας) Λιάνι, Χατζηκυριακός, Γιορδαμνής (80΄ Πόγιας), Τριανταφύλλου, Καρακώστας, Λαθούρης, Λαγός, Βασιλείου (74΄ Μάχλης Ν), Καβουκλής, Μάχλης Μ (84΄ Κουτσουμπάρης), Ιρίνια

Δείτε φωτογραφίες από το γήπεδο Καλυθιών όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα xxsports.gr

ΤΟΝ "ΤΣΑΚΩΣΑΝ" ΞΑΝΑ...

Ενας κάτοικος Καλυθιών συνελήφθη για διάρρηξη παγκαριών σε μοναστήρια του νησιού. Ο δράστης έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις αλλά αφέθηκε ελεύθερος από τη δικαιοσύνη. Η παραβατική του συμπεριφορά είναι κοινό μυστικό τόσο στις αρχές όσο και στην τοπική μας κοινωνία ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες ημέρες έγινε καταγγελία εις βάρος του για κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών από σπίτι ηλικιωμένης στις Καλυθιές στην περιοχή του νεκροταφείου.
 Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπής χρημάτων από παγκάρια Ιερών Ναών στη Ρόδο
Δράστης είναι ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη
Συνελήφθη χθες (30.9.2014) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 37χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές από Ιερούς Ναούς.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και προσήχθη στο Αστυνομικό Αρχαγγέλου όπου εξεταζόμενος διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο δίμηνο διέπραξε οκτώ κλοπές από Ιερούς Ναούς.
Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις:
•    Στις 30-09-2014 πρωινές ώρες αφαίρεσε κέρματα από παγκάρι Μοναστηριακού Ιερού Ναού στην περιοχή Φαληράκι, από δυο Ιερούς Ναούς στην περιοχή Αφάντου και στο Παραδείσι
•    Πριν 10 ημέρες αφαίρεσε κέρματα από Ιερό Ναό στην Ψίνθο
•    Πριν 45 ημέρες αφαίρεσε κέρματα από Ιερό Ναό στην περιοχή Λαχανιά και αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα από παγκάρι Ιερού Ναού στο Γεννάδι
•    Πριν δυο μήνες αφαίρεσε κέρματα από δυο Ιερούς Ναούς στην περιοχή Μεσαναγρού
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...