7 Ιουν 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΜΠΑΖΩΜΕΝΟ ΡΕΜΑ



Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα rodosalarm.gr
Ρέμα μετατράπηκε σε υπόγεια λεωφόρο αλλά όλοι οι αρμόδιοι κάνουν την πάπια!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

Εγκιβωτίσθηκε με μπετόν, ασφαλτοστρώθηκε, τοποθετήθηκε φωτισμός και από πάνω κτίσθηκαν αυθαίρετα. Βγάζει στην πίσω πλευρά του βουνού στο Φαληράκι!..
Επί χρόνια ολόκληρα συγκαλύπτεται ένα πολύ σοβαρό σκάνδαλο που αφορά την εξαφάνιση ενός ρέματος – ποταμού, που βρισκόταν ανάμεσα σε τρία μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με ιδιοκτήτη τον ίδιο ξενοδόχο. Το ρέμα – ποταμός ξεκινούσε από το βουνό, διέσχιζε τον δρόμο, όπου υπήρχε γεφύρι και κατέληγε στη θάλασσα.
Τώρα το ρέμα – ποταμός εξαφανίσθηκε από προσώπου γης. Με την ανοχή των αρμοδίων (Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, Δασαρχείο και Δήμος Καλλιθέας) το ρέμα καλύφθηκε με συμπαγές μπετόν, εγκιβωτίσθηκε, όμως λένε οι ειδικοί, και στις τέσσερις πλευρές του, ασφαλτοστρώθηκε και μετατράπηκε σε υπόγεια …λεωφόρο, με δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μάλιστα έχει τοποθετηθεί και φωτισμός για τη διευκόλυνση των οχημάτων που τη διασχίζουν. Η υπόγεια λεωφόρος ξεκινά από την παραλία, λίγα μέτρα από τη θάλασσα ανεβαίνει το βουνό και καταλήγει στην πίσω πλευρά του βουνού, όπου κι’ εκεί γίνεται το έλα να δεις με διάφορα τεράστια αυθαίρετα κτίσματα, που χρησιμοποιούνται ως πλυντήρια και αποθήκες.
Το εν λόγω σκάνδαλο, που δεν παραγράφεται ποτέ κατά τον νόμο, είναι σε γνώση όλων των αρμοδίων, ορισμένοι μάλιστα από τους οποίους βρίσκονται στην πυραμίδα της τοπικής ηγεσίας: Κάποιοι δε εξ αυτών έχουν και προσωπική αντίληψη, αφού το διέσχισαν εποχούμενοι, πότε με τζίπ και πότε με …Τζάγκουαρ!
Για την ίδια σκανδαλώδη υπόθεση έχουν γραφεί κατ επανάληψη πολλά ρεπορτάζ, αλλά ποτέ κανένας δεν συγκινήθηκε. Μήπως είναι ώρα να συγκινηθούν ο Περιφερειάρχης (και τότε νομάρχης) οι τότε άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, η τότε Εφορία Δημοσίων Κτημάτων, το Δασαρχείο, μήπως και ο εισαγγελέας; Γι’ αυτή την υπόθεση είναι όλοι τους μπλεγμένοι.
Το ότι κανένας δεν συγκινείται δεν είναι περίεργο, Είναι γνωστοί οι λόγοι. Αλλά θα συγκινηθούν θέλοντας και μη. Δεν γίνεται ένα ρέμα – ποταμός,  μήκους 813 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων, να …εξαφανίζεται και όλοι να κάνουν την πάπια, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει πολλά, αλλά αν τα μάθει όλα, τότε θα πέφτουν βροχή οι καρπαζιές και οι καφέδες και τα γιαούρτια. Το ζήτημα δεν είναι απλά τεχνικό, είναι πολιτικό, ένα σκάνδαλο που δεν καταπίνεται, όσο κι’ αν προσπαθούν κάποιοι.
(Σ.Σ.: Η φωτογραφία είναι πραγματική. Το ρέμα δεν φαίνεται. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις φανταχτερές κατασκευές. Υπάρχει όμως και φωτογραφία της υπόγειας λεωφόρου)!..

ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΡΟΥ ¨ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ¨

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος χορού Τερψιχόρη σας ενημερώνει ότι τη Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ. στο παλιό Κοινοτικό κατάστημα Καλυθιών θα γίνει συγκέντρωση παλαιών και νέων μελών της χορευτικής ομάδας με αφορμή την έναρξη των θερινών μαθημάτων.
Με τους υπεύθυνους:

o  Βιτσέντζος Βασίλης

o  Γιορδαμνή Μαρία

o  Μιαούλης Σακελάρης (Λάρη)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...