17 Φεβ 2010

ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ


atixima afadu from KOSMOS TELEVISION DODECANESE (ww on Vimeo.


Τα έργα στη Ρόδου-Λίνδου δεν τελειώνουν και πλέον οι παγίδες θανάτου βρίσκονται σε κάθε χιλιόμετρο από το Φαληράκι μέχρι τα Κολύμπια.
Το ρεπορτάζ της τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ είναι αποκαλυπτικό. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου οδηγός που έπεσε σε λάκκο των έργων, χωρίς σήμανση, που εκτελούνται για τη διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του δήμου Αφάντου.
Στο ίδιο σημείο μετά από τρεις ώρες έπεσε ακόμα ένα αυτοκίνητο, κινούμενο από Αφάντου προς Κολύμπια, αφού δεν υπήρχε ούτε φωτισμός ούτε και σήμανση για την προστασία των οδηγών.
Οπως ανακοίνωσε σήμερα η Νομαρχία: Συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του νομάρχη την Παρασκευή (19/2) στις 11 το πρωί, με αντικείμενο την πορεία των έργων στην Εθνική Οδό.
Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα των επιχειρηματιών της περιοχής Αφάντου, και ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης έχει ζητήσει να παρίσταται και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.
Οι επιχειρηματίες και οι "άρχοντες" του Φαληρακίου αφήνουν τη μοίρα της περιοχής στην τύχη τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΣΑΪΡΙ

xita provlima from KOSMOS TELEVISION DODECANESE (ww on Vimeo.


Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο ΧΥΤΑ Ρόδου καθώς η μεγάλη δεξαμενή επεξεργασίας λυμάτων παρουσιάζει πρόβλημα διάβρωσης με αποτέλεσμα τα υγρά απόβλητα να καταλήγουν σε παραπόταμο της περιοχής. Μάλιστα η νομαρχία πίστευε ότι υπεύθυνος γι αυτή την κατάσταση ήταν ο ιδιώτης που διατηρεί μάντρα ανακύκλωσης σιδήρου, δίπλα από τον ΧΥΤΑ. Η τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ όμως αποκαλύπτει την αλήθεια.
Από την εικόνα που παρουσιάζει ο ΧΥΤΑ βορείου τριγώνου προκύπτει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος λειτουργίας αφού τα απορρίμματα έχουν κατακλύσει ακόμα και τα κανάλια που οδηγούν τα λύματα στις κεντρικές δεξαμενές.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως και από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, παραμ...