15 Μαΐ 2014

"ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ"


Αγαπητοί συμπολίτες,
   Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι των εξελίξεων για το μέλλον μας. Τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας μέρα με την μέρα όλο και διογκώνονται. Η ανάγκη πλέον να αναλάβει ο καθένας μας το μερίδιο ευθύνης του είναι επιτακτική, για αυτό το λόγο αναλογιζόμενος το μερίδιο ευθύνης μου αποφάσισα να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία, διεκδικώντας πράγματα για τον τόπο μου.
«Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερους τους» είπε ο αρχαίος Φιλόσοφος Πλάτων. Θέσεις, όνειρα, οράματα και πρόγραμμα έχουμε όλοι μας, στο τέλος όμως ποιος είναι αυτός  που τα πραγματοποιεί ;. Ερώτημα μεγάλο, αλλά ικανό να αλλάξει την κοινωνία μας, το χωριό μας, τον τόπο μας και το νησί μας. Για αυτό το λόγο επέλεξα να είμαι  Υποψήφιος με τον Συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ενός ανθρώπου που στο πρόσωπό του διέκρινα τη μεθοδικότητα και τη σιγουριά, στοιχεία που χρειάζονται ώστε να βρεθεί η λύση σε κάθε πρόβλημα της κοινωνίας μας.
Συνειδητά επέλεξα να γράψω και να σας συστηθώ μερικές μόνο μέρες πριν από τις εκλογές και ο λόγος είναι ένας, για να μπορέσω από αυτή εδώ την τοποθέτησή μου να ευχηθώ σε όλους τους υποψήφιους, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Εύχομαι ολόψυχα να εκλεγούν αυτοί που πραγματικά αξίζουν και θέλουν να προσφέρουν στον όμορφο τόπο μας.
Ζητάω  τη στήριξη σας στις εκλογές της 18ης Μαΐου ώστε να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στην ουσιαστική ανανέωση που χρειάζεται ο τόπος μας.
                              Κώστας Εμμ. Κωνσταντίνος
                                     Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος
                                            Δημοτικής Κοινότητας Καλυθίων
                                                 

 Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 08/11/1986 κατάγεται από τις Καλυθιές. Γονείς του είναι ο Εμμανουήλ Κώστας (υπάλληλος λογιστηρίου στα ΚΤΕΛ Ρόδου) και η Αναστασία Τσακίρη (οικιακά), έχει μια  αδερφή τη Σαββίνα. Στα μαθητικά του χρόνια φοίτησε σε σχολεία της Ρόδου και είναι απόφοιτος του 3ου Ενιαίου Λυκείου Ρόδου (Καπνοβιομηχανία).
Το 2004 εισήχθη στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο τμήμα των Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Αυτό το διάστημα συμμετέχει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Τραπεζικής Οικονομικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά και γνωρίζει την Ιταλική γλώσσα.
Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον Σύλλογο Δωδεκανησίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, στον οποίο και διετέλεσε πρόεδρος και γραμματέας. Μέσω του συλλόγου πέτυχε την διεύρυνση του Δωδεκανησιακού  ιδεώδους στην Βόρεια Ελλάδα, έχοντας πλάι  του αξιόλογα μέλη από διάφορα νησιά της Δωδεκανήσου. Είναι  ενεργό μέλος σε  Πολιτιστικό  Σύλλογo  των Καλυθιών. Είναι μέλος στην ένωση κριτών καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου.    

Από το 2012 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, αφού ασκεί το επάγγελμα του Οικονομολόγου διατηρώντας λογιστικό γραφείο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ



1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
‘’Νεότερες εξελίξεις και θεραπείες γύρω από την μάστιγα του 21ου αιώνα’’
Σάββατο 17 Μαίου 2014,αίθουσα 2ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
18:00-18:10 μ.μ : Καλωσόρισμα-χαιρετισμός από την πρόεδρο και γραμματέα του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου Καλυθιών ΄΄Ο ΦΑΡΟΣ΄΄
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με θέμα ‘’ Σακχαρώδης Διαβήτης-νεότερες εξελίξεις και θεραπείες’’
Συντονιστής: Mανιάς Σ. Παναγιώτης, φαρμακοποιός
18:10-18:40 μ.μ :΄΄ Σακχαρώδης διαβήτης,η σύγχρονη μάστιγα’’
Κ Μαυρίδης Αναστάσιος,ειδικός παθολόγος
18:40-19:10 μ.μ:’’ νεότερες εξελίξεις στα εργαστηριακά ευρήματα του σακχαρώδη διαβήτη’΄’
Κ Αθανασάκη Παρασκευή,Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος
19:10-19:40 μ.μ: ‘’ Σακχαρώδης διαβήτης και διατροφή ‘’
Κ Χατζηγεωργίου Μαγδαληνή , Διατολόγος-Διατροφολόγος

19:40-19:50 μ.μ: Ερωτήσεις – απαντήσεις

Μέτα το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει μπουφές-καφές για τους παρευρισκόμενους καθώς και δωρεάν μέτρηση σακχάρου αίματος από ειδικούς.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΛΑ!

Δύο νεαρά άτομα από τις Καλυθιές, με προσφορά στους συλλόγους του χωριού, δίνουν τις τελευταίες ημέρες δύσκολες μάχες για την υγεία τους.
Σε αυτές τις "άχαρες" καταστάσεις το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας είναι να προσευχηθούμε ώστε όλα να πάνε καλά και σύντομα ο Νίκος και ο Κυριάκος να είναι ανάμεσά μας, στην πλατεία, στα γήπεδα, στα καφενεία και πάνω απ΄ όλα κοντά στις οικογένειές τους.
Περαστικά τους και όλα να πάνε καλά!
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε επικοινωνία με το blog ο υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών κ. Παναγιώτης Αντωνάς κατήγγειλε ότι "υποψήφιοι με την παράταξη Χατζηδιάκου χρησιμοποίησαν απροκάλυπτα γραφεία του πρώην δημαρχείου Καλλιθέας προκειμένου να κάνουν σταυροδοσία ψηφοδελτίων. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο χώρος είναι για να κάνουν οι υπάλληλοι τη δουλειά τους και να εξυπηρετούνται οι δημότες. Οποιος θέλει να κάνει σταυροδοσία ψηφοδελτίων να το κάνει σπίτι του ή σε άλλον ιδιωτικό χώρο. Το δημαρχείο δεν ανήκει σε κανέναν.

"ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ"


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

 Στην αγαπημένη μας ανιψιά ΘΑΡΡΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑ του Στέλιου και της Μαριέττας που πήρε το 1ο βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό "Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα" που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας και ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία

Οικογένεια Χρήστου Καλλιγά

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!


Στην πολιτική ο πιο εύκολος τρόπος για να αποφύγεις την ευθύνη και να δικαιολογήσεις την πολιτική αδράνεια και ανικανότητα είναι το παιχνίδι των αρμοδιοτήτων. Το σοβαρότερο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους της Ρόδου και όλων των νησιών ειναι η υγεία και η νυν Περιφερειακή Αρχή για να δικαιολογήσει την τραγική κατάσταση στον τομέα αυτό, το τελευταίο διάστημα αναφέρει συνεχώς την δικαιολογία «δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας».

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι των νησιών νιώθουν όλο και λιγότερο ασφάλεια για την υγεία τους καθώς οι υποδομές υγείας όχι μόνο δεν αναπτύσσονται αλλά υποβαθμίζονται και ερημώνονται με τις τοπικές αρχές να περιορίζονται στο να παρατηρούν την κατάσταση εξ’αποστάσεως χωρίς την παραμικρή παρέμβαση νομίζοντας ότι αυτός είναι ο ρόλος τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πλωτό πολυιατρείο που έγινε γνωστό με την ονομασία «Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας», ένα εγχείρημα που συνέβαλα ώστε να υλοποιηθεί και σήμερα με θλίβει που τείνει να γίνει παλιοσίδερα.

Ακόμη και αν περιοριστούμε στο στενό και τυπικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων, τα πρώτα 2 χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είχε την δυνατότητα να πάρει αρμοδιότητες του τομέα υγείας στα χέρια της. Η Περιφέρεια «ξέχασε» να δώσει την μάχη με συνέπεια να πέρασει η διετία και καταργηθεί το άρθρο 186, πράγμα που φανερώνει το μεγάλο και πραγματικό πολιτικό πρόβλημα. Κανένα κεντρικό κράτος δεν φταίει όταν εσύ σαν Αρχή δεν έχεις προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να διεκδικήσεις το καλύτερο για τον τόπο σου. Με λίγα λόγια, όταν είσαι κομμάτι και δημιούργημα του συστήματος τότε δΓΙΑ εν θα πας κόντρα για να διεκδικήσεις αυτό που αξίζει στον τόπο για να μην στεναχωρήσεις τους κομματικούς φίλους σου.
Στην περίπτωση που κάποιος τομέας δεν περιλαμβάνεται μέσα στις ορισμένες αρμοδιότητες σου, από την στιγμή που αποτελεί το πιο πολύτιμο αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών τότε ΟΦΕΙΛΕΙΣ να παλέψεις, να διεκδικήσεις και να καταθέσεις προτάσεις ώστε τουλάχιστον να προσπαθήσεις να δώσεις λύσεις σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Δυνατότητες υπάρχουν και πολλές μάλιστα. Η υλοποίηση υποδομών τηλεϊατρικής θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα μαζί με επαρκή χρηματοδότηση των Δημόσιων Νοσοκομείων και την τοποθέτηση ιατρών σε όλα τα αγροτικά ιατρεία. Κατά την συνάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου περιφερειακής ανάπτυξης  κ. Γιοχάνες Χαν με τον Ι.Σ.Ρ. ο ίδιος ο επίτροπος Χαν εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως η τηλεϊατρική στα νησιά μας παρά τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει η Ε.Ε. Η υγεία θεωρείται σημαντική παράμετρος για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των περιφερειών και είναι επιλέξιμη για χρηματοδότηση από τα κονδύλια για την περιφερειακή συνοχή. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης χορήγησε 5 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε υποδομές για την υγεία την περίοδο 2007-13 (πηγή europa.eu) ενώ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο χρηματοδοτεί δραστηριότητες στον τομέα της υγείας. Περιττό να αναφέρουμε ότι στην περιοχή μας δεν είδαμε τίποτα από τα παραπάνω.

Η ανάπτυξη Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας καθώς και η στελέχωση των αγροτικών ιατρείων των μικρών νησιών και γενικά των απομακρυσμένων περιοχών, μέσω παροχής κινήτρων, μπορούν μόνο να επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στον νησιώτη.

Σαν παράταξη αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι αυτό που δεν τολμάει ούτε καν να σκεφτεί η τωρινή Περιφερειακή Αρχή, και αυτό είναι ότι θα αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα νησιά μας,χωρίς δεσμεύσεις απέναντι στην κεντρική διοίκηση και τις μνημονιακές τις θέσεις, θα παλέψουμε για να εφαρμόσουμε το σχέδιο μας.
Θωμάς Σωτρίλλης
Ιατρός – Υποψήφιος

Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»

"ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"





Οι πολιτικοί μας, αντίπαλοι ξέρουν. Βλέπουν, ακούν, μετρούν, προαισθάνονται το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα και την συντριπτική ήττα που έρχεται γι αυτούς… Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο και δεν γυρίζει. Η Δωδεκάνησος και το Αιγαίο μίλησε. Η συντριπτική πλειοψηφία, ζητά αλλαγή.

Τις επόμενες ημέρες και ώρες η διαφορά μας μαζί τους θα μεγαλώνει! Έχουν όμως εμπειρία, ρίζες, μηχανισμό, ομάδες ετερόκλητων,όψιμων αλλά πρόθυμων υποστηρικτών από την … απέναντι πλευρά προς αντικατάσταση των πολλών που εγκατέλειψαν εγκαίρως το σκάφος που βυθίζεται. Θα προσπαθήσουν βέβαια να περισώσουν, ότι μπορούν και να περιορίσουν την ήττα, ελπίζοντας μάταια σε δεύτερο γύρο και δεύτερη ευκαιρία την επόμενη Κυριακή.

Θα ρίξουν στο τραπέζι όλα τους τα …βαριά χαρτιά και το σύνολο του οπλοστασίου, παραταξιακού ή μη, ασχέτως διαμετρήματος βλημάτων. Θεμιτό ή Αθέμιτο; Δεν έχει σημασία. Λένε ότι στον “πόλεμο” όλα επιτρέπονται…Το πλοίο όμως έχει σαλπάρει. Το ταξείδι μας στο Νότιο Αιγαίο έχει ξεκινήσει. Δεν κοιτάμε πίσω. Ατενίζουμε μπροστά. Μην ασχολείστε. Δεν αξίζει τον κόπο. Παραμένουμε ήρεμη Δύναμη. Είμαστε πολύ μπροστά! Εξάλλου οι πάντες και τα πάντα θα κριθούν στις περιφερειακές εκλογές που ήδη έφτασαν.

Η ώρα της κρίσης έφτασε λοιπόν κι όλα τα υπόλοιπα όπως η απέλπιδα προσπάθεια πισογυρίσματος αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες…Εγώ δεσμεύομαι να διατηρήσω πολιτικό ήθος και ψυχραιμία. Εκλογές έχουμε και όλοι κάνουν τον αγώνα τους με τον τρόπο που αυτοί επιλέγουν αλλά άλλοι θα αξιολογήσουν. Θα δίνω μόνο πολιτικές απαντήσεις όταν και όποτε χρειαστεί. Σήμερα ζητώ με θάρρος την ψήφο σας για μένα και την παράταξη “ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ” για να μας βρει η επόμενη μέρα δυνατούς στην πρώτη γραμμή.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με το ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ Ο "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ"


Την στήριξη των κατοίκων Καλυθιών ζητάει ο αγαπητός σε όλους Παναγιώτης Αντωνάς. Ο "ταχυδρόμος μας" τα τελευταία 3.5 χρόνια ως μέλος του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών απέδειξε σε όλους τι σημαίνει αγάπη και αφοσίωση για τον τόπο. Με εργατικότητα, φιλότιμο και υπομονή έστειλε το μήνυμα της συμμετοχής στα κοινά χωρίς προσωπικό όφελος.
Ο Παναγιώτης Αντωνάς είναι υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών με την παράταξη "ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ" του υποψηφίου δημάρχου Ροδίων κ. Στράτου Καρίκη.
"Την Κυριακή 18 Μαϊου ζητώ τη ψήφο σας για να δώσουμε νέα προοπτική στον θεσμό του τοπικού συμβουλίου. Θέλω να ευχηθώ καλό αγώνα σε όλους τους υποψηφίους και να τους πω ότι η επομένη των εκλογών δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Χρειάζεται συνεχής αγώνας για να βοηθήσουμε το χωριό μας και αυτό θα το πετύχουμε μόνο όταν είμαστε ενωμένοι.
Σας ευχαριστώ για την συμπαράστασή σας". 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

Μαρής Γιώργος – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Χατζή Χατζηευθυμίου


Αυτή την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου όλα φαίνεται να έχουν σταματήσει. Οι «επαγγελματίες» της πολιτικής προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν ευθύνονται αυτοί για τα μαύρα χάλια της Ρόδου.
 Έχουν καταρρεύσει όλες οι δομές και οι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν λειτουργεί τίποτα και σε κανένα τομέα. Φαίνεται σαν να μας κυβερνά ο κανένας.
 Όμως τα προβλήματα μας δεν είναι ορφανά. Δεν μπορούμε να δώσουμε συγχωροχάρτι σε όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να διοικούν ανεπιτυχώς αυτό τον τόπο.
 Για αυτό το λόγο ποτέ άλλοτε ο τόπος μας δεν είχε τόσο ανάγκη την αλλαγή.  
 Μπροστά στις τόσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και είναι πάρα πολλές κανένας αξιόλογος συμπολίτης μας δεν περισσεύει.
 Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε ριζικά τον κόσμο μας. Να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο που τόσο αγαπάμε.
 Για την Ρόδο που ονειρευόμαστε.

Γιώργος Μαρής
Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας

Ο Γιώργος Μαρής γεννήθηκε στην Ρόδο στις 25 Ιουνίου του 1979. Κατέχει τον τίτλο του  Visiting Research Fellow στο Κέντρο Παγκόσμιας Πολιτικής Οικονομίας και στην Σχολή Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Sussex στην Αγγλία. Τελείωσε με άριστα το διδακτορικό του από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αντικείμενο την Πολιτική Οικονομία της Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης και την ΟΝΕ. Επίσης έχει τελειώσει με έπαινο το Μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Kings College του Λονδίνου καθώς και με άριστα το μεταπτυχιακό στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στην Μεσόγειο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης με εξειδίκευση Δημόσιων Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει ακόμα υπάρξει ερευνητής στην Ευρωπαϊκή και Εξωτερική Πολιτική στο  Jean Monnet European Center of Excellence του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και έχει συμμετάσχει στην ερευνητική ομάδα Πολιτικής Τεχνολογίας στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής» ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Νεολαίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα εργάστηκε σαν ερευνητής στο Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝ.ΕΜ.Υ-ΕΣΕΕ) στην μελέτη με τίτλο "Έρευνα αντιλήψεων και ικανοποίησης των επισκεπτών - τουριστών για την τοπική εμπορική αγορά". Επίσης ήταν υπεύθυνος για την μετάφραση της Εθνικής Έκθεσης του προγράμματος "GATE: Guardians Against Child Trafficking and Exploitation" που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μέριμνας και Οικογένειας του Παιδιού.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Πολιτική των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων» που εκδόθηκε από τον Παπαζήση το 2012 (μαζί με τους καθηγητές Παντελή Σκλιά και Σπύρο Ρουκανά). Αυτή την εποχή ολοκληρώνει το  δεύτερο βιβλίο του που θα έχει τον τίτλο «Η Νέα Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία». Έχει γράψει κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν από την Routledge, τις εκδόσεις Λιβάνη και τις εκδόσεις Παπαζήση. Έχει επίσης δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως για παράδειγμα το Perspectives on European Politics and Society, το International Journal of Monetary Economics and Finance και το Foreign Affairs.
 Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί στο London School of Economics, στο Goldsmiths του Λονδίνου, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αθήνα, στο Νις, και στην Θεσσαλονίκη. Τον Ιούνιο του 2014 θα συμμετάσχει επίσης σε ένα συνέδριο για το μέλλον της Ευρωζώνης στο Tilburg της Ολλανδίας.
 Ανάμεσα στα άλλα έχει αρθρογραφήσει στο Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής, στο EuroActiv, στο European Strategist, στο Βήμα, στην Ελευθεροτυπία στο ΣΚΑΙ και σχεδόν σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.
 Τα ακαδημαϊκά έτη του 2012 και του 2013 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστική Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ).

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...