30 Μαρ 2009

100 ΦΥΛΛΑ "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"




«Να τα εκατοστίσεις» είναι η συνήθης ευχή που ακούγεται κάθε φορά που κάποιος έχει γενέθλια.
Ε, λοιπόν το τεύχος του ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στα χέρια σας είναι το 100ο. Τα καταφέραμε, έστω με πολλές δυσκολίες, να πετύχουμε τον ψυχολογικό στόχο των 100 εκδόσεων.
Από το μεγάλο σχήμα, η εφημερίδα (με διακοπή έκδοσης για 4 μήνες) πήγε στο μικρό σχήμα και συνεχίζει (για όσο αντέξει) την πορεία της. Άλλοτε σε ανηφόρα και άλλοτε σε ευθεία και σε κατηφόρα.
Ηρθε λοιπόν η ώρα ενός απολογισμού.
Τι ακριβώς είναι Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, μία εκδοτική προσπάθεια που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2006 και το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2006;
Είναι μία… τρέλα, μία προσπάθεια χωρίς δημοσιογραφική ή οικονομική λογική.
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ξεκίνησε με στόχο να καλύψει το κενό ενημέρωσης που υπήρχε στους κατοίκους του δήμου Καλλιθέας. Οι τοπικές εφημερίδες που κυκλοφορούν καθημερινά δεν ασχολούνται με μικροπροβλήματα των χωριών μας, ούτε φιλοξενούν δράσεις που κάνουν οι σύλλογοι μας. Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.
Κατάφερε να πετύχει όμως τον στόχο του Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ;
Αυτό θα το κρίνουν οι αναγνώστες… Και ξέρω ότι είναι σκληροί κριτές.
Ως υπεύθυνος έκδοσης θέλω να πιστεύω ότι ο στόχος της ενημέρωσης πέτυχε. Αναδείχθηκαν προβλήματα της περιοχής, καταγράφηκαν συνεδριάσεις, δόθηκε λόγος σε πολίτες και συλλόγους και η ενημέρωση σταμάτησε να προέρχεται μόνο από τη δημοτική αρχή.
Πολλοί θα πείτε ότι Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ξεκίνησε με σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή και στην συνέχεια άλλαξε τακτική και αντιμετωπίζει «μαλακά» το δήμαρχο και το δήμο. Πολλοί θα πείτε ότι φταίει η συνεργασία στις εθνικές εκλογές και η στήριξη στο πρόσωπο της Μίκας Ιατρίδη.
Δέχομαι την όποια κριτική γίνεται… όμως Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ είναι πάντα στο πλευρό των πολιτών, είναι απέναντι από την εξουσία και προσπαθεί για την επίλυση των προβλημάτων. Η εφημερίδα δεν λύνει προβλήματα, απλά καταγράφει την πραγματικότητα. Η εφημερίδα φιλοξενεί κάθε άποψη.
Τα πρωτοσέλιδα έγιναν πιο ήπια αφού την προηγούμενη διετία προηγήθηκε απίστευτη ένταση στην πολιτική κόντρα των δύο παρατάξεων και θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεχτικοί για να μη χαθεί η κοινωνική συνοχή των κατοίκων αυτού του τόπου.
Τους πρώτους μήνες έκδοσης αυτής της εφημερίδας η δημοτική αρχή την αντιμετώπισε σαν «εχθρό» με φραστικές επιθέσεις, προβλέψεις ότι σύντομα θα κλείσει και εντολές να μην… αγοράζεται ούτε να στηρίζεται.
Όσο πέρναγε ο καιρός οι πολιτικοί κατάλαβαν, ότι Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ διαβάζεται από τον κόσμο και άρχισαν να είναι περισσότερο φιλικοί, να επικοινωνούν και να δίνουν ειδήσεις και εξηγήσεις για πολλά θέματα και έτσι άνοιξε ένας διάλογος επικοινωνίας που βοήθησε στην καλύτερη ενημέρωση. Και όσο πλησιάζουμε σε εκλογές οι πολιτικοί πλησιάζουν περισσότερο…
Η κριτική όμως συνεχίζεται, σε κάθε φύλλο και πάντα με τις υποδείξεις και τη βοήθεια των αναγνωστών.
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ δεν διεκδικεί το αλάθητο. Είναι κομμάτι της κοινωνίας και προσπαθεί να βελτιωθεί.
Επόμενος στόχος τα 1000 φύλλα…

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΔ

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ << ΜΠΕΤΟΝ ΚΑΛΙΒΟΥΡΗΣ >> ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΛΗ Η 28Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – RED TV ( ΚΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/04/2009 Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ν.ΡΟΔΟΥ ) ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02/04/2009 ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ << ΜΠΕΤΟΝ ΚΑΛΙΒΟΥΡΗΣ >> ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05/04/2009 ΚΑΙ Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08/04/2009 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΡΟΥΦ , ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ.
Η 28Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...