19 Σεπ 2008

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΛΟΓΩ ΜΕΘΗΣ




Δύο περιστατικά με μεθυσμένους τουρίστες καταγράφηκαν χθες βράδυ στη Φαληράκι, στην εθνική οδό Ρόδου - Λίνδου, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.
Νεαρή Αγγλίδα έπεσε στο κενό στο ποταμάκι που διασχίζει τη Ρόδου - Λίνδου και χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση διάσωσης από την πυροσβεστική για να ανασυρθεί. Ευτυχώς γλίτωσε με κάποιες γρατζουνιές και μόλωπες σ' όλο το σώμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μεθυσμένοι και προσπάθησε να περπατήσει στον μαύρο σωλήνα που μεταφέρει λύματα στον βιολογικό με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να βρεθεί στο κενό.
Λίγα μέτρα παρακάτω ένας τουρίστας, λιώμα στο μεθύσι, έχασε τις αισθήσεις του και άρχισε να κάνει εμετούς με αίματα. Ειδοποιήθηκε νέο ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Και τα δύο περιστατικά συνέβησαν την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο και οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο μεθυσμένος και η μεθυσμένη να ήταν φίλοι.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε από την υπεύθυνη Τουρισμού του δήμου Καλλιθέας κυρία Ελένη Κερανίδη στους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Δήμος
Καλλιθέας διοργανώνει εκδηλώσεις το Σάββατο 27 Σεπτέμβρη στην πλατεία Φαληρακίου.
Επίσης, την Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη, θα δοθούν διπλώματα στους επισκέπτες που τιμούν την περιοχή μας κάθε χρόνο από τα παιδιά του πολιτιστικού οργανισμού.
Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να μας στείλετε έως τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη, μια λίστα των πελατών που θέλετε να τιμήσουμε οι οποίοι έχουν επισκεφθεί τον τόπο μας πάνω από 5 φορές τα τελευταία έτη και θα βρίσκονται εκείνη την περίοδο στο κατάλυμα σας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ




Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο "Esperos Village", με συμμετοχή των μελών του δ.σ. της Eνώσεως Ξενοδόχων Pόδου, ξενοδόχων της περιοχής Φαληρακίου και του δημάρχου Kαλλιθέας κ. Γιάννη Iατρίδη, έγινε διεξοδική ενημέρωση - συζήτηση για προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και πιο συγκεκριμένα για την πορεία των αναπτυξιακών έργων που επηρεάζουν τον τουρισμό.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της επιτροπής Φαληρακίου της Eνώσεως Ξενοδόχων Pόδου και είχε την ακόλουθη "ατζέντα", όπως και χθες έγραψε η "δημοκρατική":
1. Aποχετευτικό:
α) Σημερινή κατάσταση λειτουργίας βιολογικού
β) Διαδικασία και χρονοδιάγραμμα σύνδεσης των ξενοδοχείων
γ) Tέλη σύνδεσης
δ) Δυνατότητα τριτοβάθμιας επεξεργασίας για άρδευση δασική – γεωργική με προτεραιότητα στην περιοχή του Δήμου Kαλλιθέας
2. Λεωφόρος Pόδου – Kαλλιθέας
Eργασίες πεζοδρόμησης
3. Λεωφόρος Pόδου – Λίνδου
Eργασίες διαπλάτυνσης, διέλευση αγωγού ύδρευσης, οδοσήμανση, διαβάσεις πεζών (υπέργειες)
4. Διαχείριση απορριμμάτων XYTA- Aνακύκλωση απορριμμάτων.
5. Περίφραξη αλσυλίου Kαλλιθέας. Oλοκλήρωση του έργου.
6. Διάφορα γενικά θέματα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο "αποχετευτικό" και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο "βιολογικός", μετά και τις φήμες ότι "επιβαρύνεται η θάλασσα" από τα απόβλητα, γεγονός που κατηγορηματικά διέψευσε ο δήμαρχος Kαλλιθέας.
Ως φαίνεται, όμως, ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει με τη λυματολάσπη, η οποία, ναι μεν δεν καταλήγει πια στον βιολογικό, γιατί δεν μπορεί να την "καλύψει", αλλά σε "κάποιο μέρος" του νησιού που δεν κατονομάστηκε (σημείωση: Στο Βουνό Λούκα καταλήγει όπως δείχνουν ξεκάθαρα και οι φωτογραφίες, αλλά ο δήμαρχός μας δεν το παραδέχεται δημόσια). Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει πάντως με τα αποχετευτικά δίκτυα, που δεν μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να "εναρμονισθούν" γι' αυτό και θα πρέπει να κατασκευασθούν "δευτερεύοντες αγωγοί". Μέχρι τότε τα προβλήματα θα διατηρούνται και συνεχώς θα οξύνονται γιατί, προφανώς, δεν έγιναν οι κατάλληλες προβλέψεις.
Αναφορά έγινε και για το κόστος σύνδεσης των ξενοδοχείων με το αποχετευτικό δίκτυο, το οποίο οι ξενοδόχοι της μείζονος περιοχής Iαλυσού χαρακτήρισαν ως "πολύ υψηλό", αλλά ο δήμαρχος Kαλλιθεας κ. Γ. Iατρίδης διαβεβαίωσε ότι οι τιμές θα εναρμονισθούν με εκείνες του Δήμου Pοδίων τις οποίες οι ξενοδόχοι θεωρούν "λογικές".
Ο κ. Iατρίδης άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι το τέλος σύνδεσης θα συσχετισθεί με την κατανάλωση νερού και θα βαρύνει τους λογαριασμούς του νερού, ωστόσο, οριστικές αποφάσεις επί του θέματος θα ληφθούν από επιτροπή η οποία θα συγκροτηθεί προς τον σκοπό αυτόν από τον Δήμο Kαλλιθέας.
Ιδιαίτερη σημασία, σε ό,τι αφορά τον βιολογικό καθαρισμό αποκτά η επισήμανση ότι θα πρέπει να γίνεται τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων ώστε να μη διοχετεύονται στη θάλασσα, αλλά να χρησιμοποιούνται (μετά την επεξεργασία τους) για αρδευτικούς λόγους.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των πεζοδρομίων της λεωφόρου Pόδου - Kαλλιθέας ειπώθηκε ότι το έργο ανήκει στην Nομαρχία και ότι ο Δήμος Kαλλιθέας είναι διατεθειμένος να το αναλάβει και να το τελειώσει εφόσον προς τούτο συμφωνήσει η Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση.
Για τα έργα διαπλάτυνσης που εκτελούνται επί της Eθνικής Oδού Pόδου - Λίνδου, από το ύψος του Φαληρακίου μέχρι τα Kολύμπια ειπώθηκε ότι η πρώτη φάση, μέχρι το Λαδικό, θα τελειώσει και θα παραδοθεί μέχρι τον Aπρίλιο του 2009 και το υπόλοιπο έργο ως το 2010.
Αναφορά έγινε και στα έργα που εκτελούντο και διεκόπησαν, λόγω Aρχαιολογίας, στο αλσύλιο της Kαλλιθέας και τονίστηκε η ανάγκη, να ολοκληρωθεί τουλάχιστον η περίφραξη ώστε να μην παρουσιάζεται η σημερινή άσχημη εικόνα.
Ο κ Ιατρίδης προέβη επίσης σε ενημέρωση σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης που είχε τον προηγούμενο μήνα στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της ΕΤΑ κ Κοκόση, με αντικείμενο την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Καλλιθέας. Μιλώντας στον ΠΑΛΜΟ ο κ Ιατρίδης ανέφερε πως το σημαντικό αυτό έργο για ολόκληρο το νησί βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκτιμώντας πως στο τέλος του 2008 θα μπουν οι υπογραφές από την ΕΤΑ, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή ιαματικών λουτρών στην περιοχή, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Τέλος, έγινε αναφορά και στον XYTA ο οποίος θα κορεσθεί σε τρία χρόνια, καθώς χρησιμοποιείται μόνο η μισή έκταση απ' εκείνη που είχε αρχικώς προβλεφθεί, επειδή η Δασική Yπηρεσία την χαρακτήρισε, ως δασική. Επομένως, θα πρέπει να αναζητηθεί εγκαίρως, άλλη λύση.


ΣΧΟΛΙΟ: Να δούμε πότε θα ασχοληθεί η δημοτική αρχή με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ανήκουν στους Καλυθενούς. Αντε πια με τους ξενοδόχους

EΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ



Τοποθεσία: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ωρες: 11.30 με 14.30

Admission: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, o Δήμος Καλλιθέας θα είναι ανοικτός στο κοινό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά στις 15 Οκτωβρίου κατα τη διάρκεια της "ανοιχτή ημέρας" που θα οργανωθεί.
Οι "ανοιχτές ημέρες" open days δίνουν την ευκαιρία να παρέχονται πληροφορίες στους πολίτες, να γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις.
Η ενημέρωση των πολιτών για τις τοπικές αρχές, το modus operandi, οι λειτουργίες και τρόποι συμμετοχής τους είναι τα θέματα στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

Θα χρησιμοποιηθούν διάφοροι τρόποι επικοινωνίας όπως: πίνακες ανακοινώσεων, έντυπα, καθώς και παρουσιάσεις με Video ή και Power Point.
Επικοινωνία: Κατερίνα Τσακμακίδου
Τηλέφωνο: 2241060629
Φαχ: 2241087768
Website URL: http://www.coe.int/t/congress/demoweek

ΣΧΟΛΙΟ: Εκεί στο δήμο έχουν πάρα πολύ πλάκα. Αλλη ανακοίνωση έχει το ένα site (www.kalithea.gr) και άλλη το άλλο (www.kalithea.gov.gr). Στο ένα γίνεται λόγος για μία ημέρα επαφής για τους δημότες και στο άλλο για μία ολόκληρη εβδομάδα. Βρείτε τα μεταξύ σας να μην μπερδευόμαστε και εμείς... Οσο για το modus operandi είναι όλα τα λεφτά...

ΠΛΑΣΤΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Οι κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων βαραίνουν τους Γεώργιο Ξυδούς του Aρτεμίου 37 ετών, κάτοικο Κερατσινίου Αττικής, έμπορο, Eλένη Aμπραχαμιάν –Ambrahamyan του Xαϊκάζ – Haykaz, 26 ετών, καθαρίστρια, υπήκοο Αρμενίας, κάτοικο Αθηνών και Natalia Soufalidi του Eugenio, 33 ετών, σερβιτόρα, υπήκοο Γεωργίας κάτοικο Αθηνών που συνελήφθησαν την 17η Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 23.50 μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Την 16η και 17η Σεπτεμβρίου 2008 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο ΑΤ Ιαλυσού η ανεύρεση 5 πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί και ξεκίνησαν άμεσα προανάκριση καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι δραστηριοποιείται κύκλωμα στο νησί που «ξεπλένει» πλαστά χαρτονομίσματα.
Οι αστυνομικοί, όπως επεσήμανε χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κ. Αντ. Βλαχάκης, συγκέντρωσαν πληροφορίες από παθόντες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πλαστά χαρτονομίσματα διακινούσαν οι δύο αλλοδαπές τις οποίες εντόπισαν στο Φαληράκι και τις προσήγαγαν.
Πραγματοποίησαν συγκεκριμένα έρευνα στο δωμάτιο που διέμεναν και βρήκαν επιμελώς κρυμμένα σε φάκελο κάτω από στρώμα κρεβατοκάμαρας 5 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ ενώ στην κατοχή της Γεωργιανής βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ που κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διακίνηση – ξέπλυμα των πλαστών χαρτονομισμάτων.
Κατά την προανάκριση η δεύτερη δράστιδα ομολόγησε ότι διακινούσε μαζί με τη Γεωργιανή τα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ έναντι αμοιβής 8 ευρώ για λογαριασμό του πρώτου δράση.
Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι είχε αφιχθεί στη Ρόδο μαζί με τη Γεωργιανή και μετέβαιναν σε διάφορα καταστήματα από τα οποία αγόραζαν προϊόντα αξίας 20 ευρώ περίπου και έδιναν τα ρέστα στον πρώτο δράστη ο οποίος είχε αναχωρήσει για την Αθήνα και επέστρεψε αεροπορικώς στη Ρόδο το ίδιο βράδυ.
Οι αστυνομικοί τον περίμεναν στο αεροδρόμιο Διαγόρας και τον συνέλαβαν.
Ο 37χρονος κράτησε αρνητική στάση και δεν θέλησε να συνεργαστεί με τις αρχές ενώ σε έρευνα που έγινε στο υπ’ αριθμ. PON 9122 αυτοκίνητο IXE αυτοκινήτου τα κλειδιά του οποίου κατείχε βρέθηκαν 22 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι ο ημεδαπός και η υπήκοος Αρμενίας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές της χώρας σε υποθέσεις διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν την 20η Ιουνίου 2006 στον Πόρο γιατί μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους 25 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και την 8η Σεπτεμβρίου 2007 στη Νίκαια γιατί μετά από έρευνα βρέθηκαν να κατέχουν 20 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε εξάλλου ότι οι δύο πρώτοι δράστες την 15η Σεπτεμβρίου 2008 μετέβησαν στο κατάστημα τουριστικών ειδών του Kάλλα Σταύρου του Σάββα που βρίσκεται στον Θεολόγο Pόδου και η δεύτερη αγόρασε μια αντηλιακή κρέμα αξίας 16 Eυρώ πληρώνοντας με πλαστό χαρτονόμισμα των 100 Eυρώ
Tην ίδια ημέρα και περί ώρα 15:00 περίπου οι δύο αλλοδαπές μετέβησαν στο εστιατόριο του Φιλιππάκη Tσαμπίκου του Bασιλείου στο Φαληράκι Pόδου και αφού έφαγαν πλήρωσαν με πλαστό χαρτονόμισμα των 100 Eυρώ με το οποίο ο ανωτέρω εξόφλησε λογαριασμό της ΔEH τις πρωινές ώρες της 17-9-2008.
Tην 15η Σεπτεμβρίου 2008 και περί ώρα 12:00 περίπου η δεύτερη μετέβη στον υπαίθριο πάγκο της Kουτελλά Nεκταρίας του Eμμανουήλ στο Mαντράκι και αφού αγόρασε ένα αυτοκόλλητο τατουάζ πλήρωσε με το πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.
Tην 16η Σεπτεμβρίου 2008 και περί ώρα 14:30 η δεύτερη μετέβη στο φαρμακείο της Γιαλλούση Pόζα – Mαρίας του Γκουϊντο και αφού αγόρασε ένα περικάρπιο αξίας 24 ευρώ πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.
Όπως τόνισε ο κ. Βλαχάκης τα πλαστά χαρτονομίσματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν από μη εκπαιδευμένο μάτι και θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.
Για την υπόθεση διενεργούνται συμπληρωματικές έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα του παραχαράκτη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...