30 Μαΐ 2012

ΟΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ




Από τις εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο 450 σελίδων με τίτλο "Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ" με συγγραφείς τους Παντελή Σκλιά, Σπύρο Ρουκανά και τον συγχωριανό μας Γιώργο Μαρή.
Στο βιβλίο αναδεικνύονται τα ευρύτερα πλαίσια των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών σχέσεων και της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Η έμφαση σε αυτά τα πλαίσια επιτρέπει στους ερευνητές να αναλύσουν το δυναμισμό μιας πολύπλοκης αλληλοεξαρτώμενης παγκόσμιας οικονομίας, μέσω της άμεσης ενασχόλησης τους με θέματα-κλειδιά, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα θέματα αυτά είναι ενσωματωμένα σε ευρύτερα πλαίσια.
Πιο συγκεκριμένα μελετώντας τα περιεχόμενα του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να:
- κατανοήσει τη δομή του πλέγματος των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών σχέσεων,
- μελετήσει και να αξιολογήσει την οικονομική κρίση κρατών μελών της Ευρωζώνης,
- αποκτήσει γνώσεις σε μια σειρά από ειδικά θέματα που αναδεικνύουν τη δυναμική προοπτική διεύρυνσης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη διαμόρφωση των σχέσεων της Ε.Ε. με τις γειτονικές της περιοχές,
- οδηγηθεί σε συμπεράσματα σχετικά με τα συστατικά στοιχεία των ευρύτερων πλαισίων της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης στα οποία διαμορφώνεται η σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα.
Καθώς, το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον είναι ασταθές περισσότερο από ποτέ επιχειρείται να τονιστεί η ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων από κράτη, θεσμούς και δρώντες του παγκόσμιου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος.

Ο Γιώργος Μαρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Καλυθιές.
 Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης.
Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Οικονομικές, Πολιτικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, καθώς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, με κύρια αντικείμενα μελέτης την Παγκόσμια Διακυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ



 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ «Ο ΦΑΡΟΣ»
 Την Κυριακή, 27/05/2012, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών «Ο ΦΑΡΟΣ», πραγματοποίησε μια εκδήλωση για το άνοιγμα της καλοκαιρινής περιόδου στο Φαληράκι.
 Ήταν η πρώτη φορά που ως σύλλογος διοργάνωσε μια τέτοιου είδους εκδήλωση.
Η όμορφη παρέλαση στους δρόμους του τουριστικού θέρετρου, απ’ όλους τους συμμετέχοντες, οι τουρίστες και οι ντόπιοι που τους χειροκροτούσαν και τους θαύμαζαν, δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα διαφορετική για τα δεδομένα του τόπου, εντυπωσιακή και συνάμα συγκινητική για όσους την βίωσαν. Βέβαια, τίποτα από αυτά δε θα πραγματοποιούνταν αν ο σύλλογος δεν είχε τη στήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών αλλά και την πολύτιμη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας και των συλλόγων, το Χορευτικό Εργαστήρι Καλυθιών «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «ΚΑΜΑΡΙ» και τον Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «ΔΙΓΕΝΗΣ», οι οποίοι μετά το πέρας της παρέλασης και με τη συνεργασία δικών τους μουσικών αλλά και της δικής μας ορχήστρας, τον Καναβάκη Νίκο, Σαρικά Μιχάλη, Καραδημήτρη Βάιο και Γκαλονάκη Γιάννη, ανέβηκαν στη σκηνή και με τα χορευτικά του βήματα απογείωσαν τη βραδιά!
 Η όμορφη βραδιά, με τους αξιόλογους παρουσιαστές και μεταφραστές, τελείωσε, έχοντας όλοι ένα χαμόγελο ικανοποίησης και ευχαρίστησης για την εξέλιξη της εκδήλωσης.
 Ο σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και κυρίως όλο τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του.
 Εκ του Δ.Σ. Η Γεν. Γραμματέας Σαββιού Σταυρούλα

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ


Αλλη μία αναγνώριση για το έργο του Γιώργου Μαλωίνα στη Φιλαρμονική Καλλιθέας. Η δημοτική ενότητα Λινδίων προσκάλεσε την Φιλαρμονική Καλλιθέας να συμμετάσχει σε μουσική βραδιά που θα λάβει χώρα το την προσεχή Τρίτη στο αμφιθέατρο που υπάρχει στο λιμανάκι του Αποστόλου Παύλου. Πέρα από την Φιλαρμονική Καλλιθέας στην εκδήλωση της Λίνδου θα συμμετάσχει και φημισμένη φιλαρμονική από τη Γερμανία. Η εκδήλωση θα καλυφθεί από το κρατικό γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι κάτι που σημαίνει πως η δράση της φιλαρμονικής μας θα λάβει διεθνή διάσταση. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΝΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ



Γραφείο Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών

Ταχ. Δ/νση: Καλυθιές, 85105 Ρόδος                                           
Τηλ. 2241362658-59  
Πληροφορίες : Μπαγλαντζή Ζωή
    Ηλ. Διεύθυνση : zoikiriakouli@hotmail.gr  
Iστοσελίδα : www.rhodes.gr - faliraki.gr                                                                    

Καλυθιές, 30 Μαΐου  2012
 Αρ. Πρωτ. 7 / 59429 /2280

                                                          ΠΡΟΣ: 
Εισαγγελέα ΡόδουΑστυνομική Δ/νση Δωδ/σουΔ.Ο.Υ. ΡόδουΥγειονομείο Ρόδου

ΘΕΜΑ :  Λαθρομετανάστες στο Φαληράκι - Καλυθιές

  Το φαινόμενο των λαθρομεταναστών στο Φαληράκι και τις Καλυθιές έχει γίνει ανεξέλεγκτο. Λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει φτάσει η χώρα μας και των αμέτρητων αναγκών που υπάρχουν, οι πολίτες έφτασαν στο σημείο να ενοικιάζουν τα σπίτια τους ή οποιονδήποτε χώρο διαθέτουν, σε μεγαλύτερο από το φυσιολογικό αριθμό ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κατάλυμα. Τους επιτρέπουν μια τέτοια κατάσταση αφού οι περισσότεροι από αυτούς δε δίνουν απόδειξη για την δικαιολόγηση των χρημάτων που λαμβάνουν.
Επίσης, ο μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών σε μικρούς χώρους προκαλεί υγειονομικό πρόβλημα.
Οι γειτονιές στις οποίες κατοικούν έχουν μετατραπεί σε εστίες μολύνσεως, δημιουργώντας μεγάλες πιθανότητες μετάδοσης μικροβίων αλλά και ασθενειών στους πολίτες της περιοχής.  Τέλος, έχει καταγραφεί ένα μεγάλος αριθμός ληστειών. Έχουν παραβιαστεί οικίες, καταστήματα οχήματα με ζημιές και απώλειες πολλών χιλιάδων ευρώ ακόμα και σε λουόμενους στις παραλίες  κατά την θερινή περίοδο.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι βρίσκονται σε κίνδυνο οι ζωές των παιδιών μας και οι δικές μας και για όλα τα παραπάνω πρέπει να κινητοποιηθούμε.
Καταγγέλλουμε λοιπόν όλους αυτούς που ενοικιάζουν καταλύματα σε λαθρομετανάστες και είμαστε στην διάθεσή σας να τους κατονομάσουμε.
Καλούμε λοιπόν :
  • την Δ.Ο.Υ. Ρόδου να πάρει θέση και να προβεί σε ελέγχους των ιδιοκτητών των καταλυμάτων για την εξακρίβωση της νόμιμής ή μη εγκατάστασης των λαθρομεταναστών.
  • τις Υγειονομικές αρχές να ελέγξουν την υγιεινή των καταλυμάτων.
  • Την Ελληνική Αστυνομία να είναι κοντά στους πολίτες της περιοχής μας, να μεταβεί σε ελέγχους και να πράξει τα δέοντα και
  • Την Εισαγγελία Ρόδου να τηρήσει την ανάλογη στάση στα μείζονα αυτά θέματα που μας απασχολούν.
                                          Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών
  
                                                                                        Μιχαήλ Σ. ΣΤΑΥΡΗΣ

Κοινοποίηση:
Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνου Αθηνόδωρου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η διευθύντρια, το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι μικροί μαθητές του 1ου νηπιαγωγείου Καλυθιών ευχαριστούν θερμά τις αδελφές Νίκη και Κυριακή Δημητραδιού για την ευγενική παραχώρηση χαλικιών που χρησιμοποιήθηκαν στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του σχολείου μας.
 
 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ



    Την Κυριακή 3 Ιουνίου στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Καλυθιών στις 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί  διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου  Προσωρινού Συμβουλίου.
    Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου, τόσο στο δικαίωμα εκλογής όσο και στο δικαίωμα ψηφοφορίας
    Η έγγραφη νέων μελών σύμφωνα με το καταστατικο έχει οριστεί στα 5 € 
  Οι κηδεμόνες των μαθητών είναι μέλη του συλλόγου όπως επίσης  όλοι όσοι είχαν συμμετάσχει στο χορευτικό τμήμα των ενηλίκων.
 Η εκλογική διαδικασία θα λήξει στις 8.00 μ.μ.
                  Εκ του προσωρινού Δ.Σ του συλλόγου 


ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...