24 Οκτ 2008

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑΤο οικόπεδο που βρίσκεται στην στροφή για το γυμνάσιο (πίσω από την στάση του λεωφορείου και απέναντι από το λογιστικό γραφείο του Κωβαίου) επιλέχθηκε για τη δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς. Ο χώρος ήταν γκρεμός και τα τελευταία 5 χρόνια γέμισε με χώματα και μπάζα. Μάλιστα υπήρξε δικαστική διαμάχη με ιδιοκτήτες γειτονικών οικοπέδων, αλλά ο δήμος βγήκε νικητής.
Εκεί θα μεταφερθούν οι κλαδεμένες ελιές που θα αφαιρεθούν από το οικόπεδο του κλειστού γυμναστηρίου (φωτογραφία) και θα γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση για τη νέα παιδική χαρά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μελέτη της νέας παιδικής χαράς είναι έτοιμη και το έργο θα είναι εντυπωσιακό (σύγχρονα παιχνίδια και ασφαλές δάπεδο) αφού υπάρχει εξασφαλισμένο κονδύλι 200 χιλ. ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Η δημοτική αρχή αναζητά άλλες 100 χιλ. ευρώ για να κατασκευάσει στον ίδιο χώρο αμφιθέατρο με σκέπαστρο.
Η δημοπράτηση της παιδικής χαράς αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους και ο χρόνος ολοκλήρωσής της θα είναι περίπου πέντε μήνες.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...Στην αυλή του νηπιαγωγείου Καλυθιών πριν από 6-7 χρόνια. Τα παιδιά μεγάλωσαν και φέτος είναι μαθητές της 6ης δημοτικού. Πως περνάνε τα χρόνια...

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως και από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, παραμ...