12 Νοε 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αυστραλίας 88-90 , Τ.Κ. 85100, Ρόδος
Τηλ: 22410 39302  Φαξ: 22410 21514
Ε-mail: info@oeddd.com 
Web: www.oeddd.com

Ρόδος, 07.11.2014
Αρ. Πρωτ.:876

Προς : Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο 
Κοινοποίηση : Δήμαρχο Ροδίων κ. Φώτη Χατζηδιάκο

Θέματα:
1.         «Αποπεράτωση έργου κατασκευής πεζοδρομίων στο Φαληράκι»
2.         «Λεωφορειακή Σύνδεση Αεροδρομίου με ανατολική πλευρά της Ρόδου»
  
Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

θέλουμε να θίξουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα για υλοποίηση και αποπεράτωση κάποιων συγκεκριμένων έργων υποδομής στο νησί που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων.

1.         «Αποπεράτωση έργου κατασκευής πεζοδρομίων στο Φαληράκι»

Η ολοκλήρωση της κατασκευής των πεζοδρομίων επί της λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου από το 13ο χιλιόμετρο μέχρι και τη διασταύρωση προς Καλυθιές, είναι έργο επιτακτικής σημασίας τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών του νησιού, όσο και για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων που δραστηριοποιούνται ένθεν και ένθεν του δρόμου.

Η μελέτη και η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε πριν από πέντε περίπου χρόνια με την ευθύνη υλοποίησης του πρώην Δήμου Καλλιθέας.
Αν και είχαμε εξαρχής αξιολογήσει την επικινδυνότητα του δρόμου ειδικά για το συγκεκριμένο σημείο, εντούτοις η κατασκευή πεζοδρομίων σταμάτησε στο 13ο χλμ.
Την περίοδο των πρόσφατων εκλογών, για ρουσφετολογικούς και μόνο σκοπούς, κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο μπροστά από συγκεκριμένη επιχείρηση που έχει πρόσοψη στη λεωφόρο.
Το πεζοδρόμιο αυτό εγκυμονεί κινδύνους, αφού έγινε με τεχνικές προδιαγραφές που δεν προβλέπονται από υφιστάμενη μελέτη και χωρίς φυσικά την έγκριση της Περιφέρειας.
Με άλλα λόγια… και μεροληπτικά και αυθαίρετα.
 Το πρόβλημα όμως είναι κοινό για όλους. Είναι πολλά τα καταλύματα που εδρεύουν σ’ αυτό το σημείο και εμφανίζουν χαμηλές πληρότητες λόγω της επικίνδυνης πρόσβασης. Είναι πολλά τα πρακτορεία που απορρίπτουν συνεργασίες με επιχειρηματίες γιατί η ασφαλής διέλευση των πελατών τους είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση.
Ζητούμε λοιπόν την αποπεράτωση του έργου με την κατασκευή πεζοδρομίων που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των επιχειρηματιών του τουρισμού, προς όφελος της γενικότερης ανάπτυξης της περιοχής.

2.         «Λεωφορειακή Σύνδεση Αεροδρομίου με ανατολική πλευρά της Ρόδου»

Η έναρξη λειτουργίας μιας νέας λεωφορειακής γραμμής από το αεροδρόμιο προς την ανατολική πλευρά του νησιού είναι ένα ζητούμενο δεκαετιών. Θεωρούμε ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που διαμένουν σε καταλύματα της ανατολικής πλευράς του νησιού και δικαιούνται να έχουν την επιλογή ενός οικονομικού μέσου μαζικής μεταφοράς, που θα διευκολύνει την μετακίνησή τους τόσο κατά την άφιξη, όσο και κατά την αναχώρησή τους, όπως συμβαίνει σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου.
 Η επιλογή της μετακίνησης με ταξί είναι θεμιτή και σεβαστή, δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να απουσιάζει από τον ορίζοντα και η δυνατότητα κάποιου να μετακινηθεί με δημόσια μέσα συγκοινωνίας.
Ειδικά αν αναλογιστούμε την αυξανόμενη τάση των επισκεπτών να ταξιδεύουν με «εταιρείες χαμηλού κόστους», είναι απαράδεκτο ο επισκέπτης να αναγκάζεται να καταβάλλει διπλάσιο ή τριπλάσιο αντίτιμο για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο του, από ό, τι του στοιχίζει το ίδιο το αεροπορικό εισιτήριο!
Αντιλαμβάνεστε συνεπώς, ότι ειδικά για τους επισκέπτες που δεν επιλέγουν να κλείσουν κάποιο ταξιδιωτικό πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει την υπηρεσία μεταφοράς προς το ξενοδοχείο, η λειτουργία αυτής της γραμμής είναι απαραίτητη.
 Η έλλειψη αυτής της σύνδεσης, τη στιγμή που κάνουμε τόσες προσπάθειες για βελτίωση των υπηρεσιών μας, δημιουργεί ένα αδιαμφισβήτητο κενό.
Είναι μια αναγκαιότητα που την επιβάλλουν οι ίδιοι οι κανόνες της αγοράς, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Ας μην εθελοτυφλούμε άλλο και ας μην δυσφημιζόμαστε εξαιτίας κάποιων μικροκομματικών και ψηφοθηρικών συμφερόντων.
Είναι αθέμιτο λόγω των προφανών πελατειακών σχέσεων μιας μικρής μερίδας επαγγελματιών, που είναι και οι μοναδικοί που επωφελούνται από αυτή την κατάσταση, να παραβλέπονται τόσα χρόνια οι ανάγκες που επιτάσσει μια σύγχρονη τουριστική πολιτική.
 Ευελπιστούμε σε μία άμεση κινητοποίησή σας προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες και να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν.

Με τιμή,
Εκ του ΔΣ
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας


Παναγιώτης Τοκούζης

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ


Την πρόθεση να προχωρήσει σε κλείσιμο, για τα αυτοκίνητα, της πλατείας τις απογευματινές - βραδινές ώρες αποκάλυψε σε συζητήσεις με κατοίκους των Καλυθιών ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μιχάλης Καφετζής. Η σκέψη αυτή θα συζητηθεί και συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου και αν παρθεί θετική απόφαση τότε, με αλυσίδες, θα κλείνουν οι προσβάσεις στην πλατεία καθημερινά από τις 5.00 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Οπως υποστηρίζει ο κ. Καφετζής είναι απαράδεκτο το θέαμα της πλατείας - πάρκινγκ με τα αυτοκίνητα να είναι σε κάθε γωνία προκαλώντας μποτιλιάρισμα και φόβο για τραυματισμό μικρών παιδιών.
Επίσης πρόθεση του είναι να φυτευτεί στο κέντρο της πλατείας ένα μεγάλο δέντρο όπως υπήρχε τις περασμένες δεκαετίες. "Θέλουμε στην πλατεία λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερους ανθρώπους" λέει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου στέλνοντας το μήνυμα στους κατοίκους να περπατάνε περισσότερο.
* Η φωτογραφία είναι από πλαιότερη, αποτυχημένη, προσπάθεια της δημοτικής αρχής Ιατρίδη να δημιουργήσει "νησίδα" στο μέσο της πλατείας εφαρμόζοντας κυκλοφορική μελέτη που έμεινε μόνο στα χαρτιά....
* Για την πλατεία Φαληρακίου η σκέψη που υπάρχει είναι να γκρεμιστούν τα κτίρια που στέγαζαν το ιατρείο και τον Αστυνομικό Σταθμό (θα στεγαστούν σε νέο κτίριο στην αυλή του Αγίου Νεκταρίου) και να δημιουργηθούν υποδομές για φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...